Reklama

Reklama

Žít a nechat zemřít

  • Velká Británie Live and Let Die (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Na Jamese Bonda je i černá magie krátká. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Krátce za sebou jsou během výkonu služby zabiti tři agenti britské tajné služby: jeden během jednání OSN, další v New Orleansu a poslední na karibském ostrově San Monique. Agent 007 James Bond se proto vydá do New Yorku a spojí se s věrným kolegou ze CIA Felixem Leiterem. Brzy však padne do pasti harlemského drogového mafiána, jenž si říká Mr. Big a jenž má k ruce několik všeho schopných zabijáků. Bondovi se podaří utéct a přes New Orleans vypátrat hlavního podezřelého: tím není nikdo jiný než premiér republiky San Monique Kananga. On a Mr. Big jsou ve skutečnosti jedna a tatáž osoba, která má velmi odvážný zločinný plán: na ostrově řídí velkovýrobu heroinu, kterým hodlá zaplavit světový drogový trh. Proti Jamesi Bondovi má soukromou armádu, temná kouzla vúdú a krásnou pannu Solitaire s věšteckými schopnostmi... Film Žít a zemřít znamenal začátek bondovské kariéry pro třetího představitele agenta 007 Rogera Moorea, který se v postavě Jamese Bonda objevil celkem sedmkrát. „Výbušná" titulní píseň Paula a Lindy McCartneyových byla nominována na Oscara. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (414)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Střídání stráží pokračuje. Broccoli a Saltzman představují dalšího Bonda. Moore má svoje roky, ovšem vypadá svěže a je rozhodně ve formě. Jeho pojetí agenta 007 zatím není úplně vyprofilované, ale prakticky nic ho nerozhodí, snaží se sarkasticky glosovat každou blbost a občas je to fakt křeč. Jane Seymour sice hraje naivní telátko, ale v nabitém žebříčku Bond girls se vyšplhala hodně vysoko. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahově hodně slaboučká bondovka, kterou nezachrání ani hlavní motiv od Beatles či doposud bezkonkurenčně nejkrásnější bondgirl (Doktorka Quinnová byla za mlada sakra kost!). Chvilkama je to sranda, ale někdy je humor až moc nucený a trapný (šerif, konec hlavního záporáka). Moore je ale poměrně sympaťák, takže jeho dalším bondovkách někdy v budoucnu šanci dám. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z jasne najlepších dielov "mooreovskej" etapy - už za famóznu McCartyho pieseň a vítanú ozvláštňujúcu prímes príbehu v podobe woo-doo nádychu. Tvrdosť a elegancia poňatia v jednom, kostýmy sú tu skvelé, protipól v podobe stúpajúcej hviezdy Yaphet Kotta - mľask. Tento diel si, narozdiel od väčšej časti bondoviek, ktoré sú len občasným chlapským letným osviežením, rád kedykoľvek zopakujem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $35,377,836Tržby Celosvetovo $126,377,836║ Roger Moore v úlohe Bonda újde ale dejovo to ide skôr na takých povrchných vodách. Chýba tam lepšia dejová zápletka, akcia. Máme tu len nejakú naháňačku na motorových člnoch, s ktorej je viac zábavnejšie ako ju doprevádzajú policejané autá a ich komické vsuvky s užužlaným šerifom. /55%/ ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Roger Moore skáče po hřbetech krokodýlů, pere se s černochem se železným pařátem a likviduje hlavního padoucha kulkou na žraloky, všechno přesně jak to předpověděla tajemná Solitaire. Dokonce se podíváme i k Bondovi domů...Ovšem páni scénáristé, nezapomněli jste náhodou na někoho!? (Myslím toho pána co furt něco kutí a bez jehož přítomnosti ztrácí bondovky 10% svého kouzla) ()

Galerie (148)

Zajímavosti (35)

  • Právě herečka Gloria Hendry, která hrála postavu Rosie Carver, byla ve filmové sérii bondovek první Afroameričankou, se kterou se kdy James Bond milostně zapletl. (Colonist)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama