Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (563)

H34D 

všechny recenze uživatele

Nevím, nakolik je film (ne)věrný předloze a ani mě to nezajímá. Běžící muž je hodně béčková, ale docela slušná Arnoldovka. Výprava je dosti chudá, většina filmu je snad natočena v nějaké garáži, dále vykreslení sci-fi světa se k takovému Total Recall nemůže ani při blížit, ale pokud uskromníte svá očekávání, oblaží vás ryzí osmdesátky včetně několika vtipných momentů... 6/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Rád bych tenhle snímek zařadil mezi Arnoldovy nejlepší klasiky, ale udělat to nemůžu. Samozřejmě nejsem výrazně zklamán, každému dobrému herci se občas něco nepovede. Tohle není vůbec špatná záležitost, taková lehounce nadprůměrná – dá se na ní ale snadněji zapomenout. V té době byly větší pecky Predátor, Špinavá dohoda, Total Recall, Terminátor a podobně. Příběh je zde velmi prostý, hlavní záporák celkem nevýrazný, akce tu je, občas potěší, ale ne moc uchvátí, hudba je dobrá – na tu dobu klasická a Arnold nejlepší. Ten to tu hodně táhne. Sice se jeho postava zde moc nepředvede, ale jeho pár výborných hlášek, jeho drsný pohled a pár jeho osobních vyvraždovaček - to určitě stojí za to. Bez něho by to byla fakt slabota. Jinač, k filmu nemám žádné výraznější výtky. Prostě to nebylo úplně nejhvězdnější, ale vyloženě průser to rozhodně není. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Panebože." -"To nebude bůh." Nesnáším, když se koukám na, sice béčkový, film, který pojednává o zmanipulovatelnosti lidí televizí, a do toho mi běhají upoutávky televizní stanice, co to vysílá, na nějakou posranou reality show, kterou začnou vysílat za šedesát hodin dvacet minut. Šedesát hodin deset minut. Šedesát hodin! Padesát devět hodin padesát minut! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jedna z hodně kontroverzních adaptací literárního díla Stephena Kinga, který tento román vydal pod pseudonymem Richard Bachman. Termín "kontroverzní" v tomto případě neznamená ani tak špatný, i když špatný opravdu je, jako spíš protiřečící duchu románové předlohy. Mám pocit, že tohle zpracování se nemohlo líbit ani Kingovi, který je jinak vůči prznění svého díla až masochisticky vstřícný a práva prodává i těm největším pošukům bez mrknutí oka. Románový hrdina se podobá Arnoldu Schwarzeneggerovi asi jako Mirek Dušín Hannibalu Lecterovi. Svět, který předkládá Glaser, se tomu kingovskému nepodobá, v románu je hlavním hrdinou vystrašený mužíček, který chce jenom přežít a používá k tomu hlavu - ne svaly. A to už vůbec nemluvím o hodnotovém vyznění celého příběhu. Film navíc ani zdaleka nepůsobí tak výpravně a propracovaně jako například obdobná sci-fi Total Recall. Konec je křečovitý jako záchvat člověka stiženého padoucnicí. Takže suma sumárum: pár speciálních efektů a nějaká ta rána navíc. Celkový dojem: 25 %. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Musel jsem přehodnotit, protože i když za svých mladých let jsem tenhle film úplně nemiloval, tak co bych dneska za takovejhle film dal. Zřejmě zakladatel všech těch reality show akčňáků kterých už od vzniku tohoto filmu bylo taky natočeno bezpočet, ale žádný se kvalitou tomuhle snímku nevyrovná. Jasně pár much se tu najde. Arnold ještě pořád v týhle době nebyl kdo ví jakej herec, ale zase tady má ten drsnej, vražednej pohled z prvního Terminátora kterej jsem na něm vždycky žral. Takže na opakovaný shlédnutý poctivý čtyři hvězdice.80% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Kód na deaktivaci výbušného obojku je 653-9x. (Chatterer)
  • V závěrečné scéně se objeví nesestříhaná originální verze z vrtulníku. S vojáky ale neletěl kameraman a taktéž tam jsou použity i záběry z pohledu Bena (Arnold Schwarzenegger), kdy jej jeden z vojáků omráčí pažbou. (NunchakuMan)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama