Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nikdy neviděl tak zajímavý španělský thriller jako v případě tohoto kousku. Příběhově je super, dobře zamotaný, zajímavé vyšetřování, rozmotávání na úrovni, i to rozuzlení mě bavilo. Dokonce i samotnými filtry to působí hodně draze. Dokázal bych ho na první pohled zaměnit i s kdejakým hollywoodským kouskem. Co mě ale překvapilo, tak ta strašná melodramatičnost. Pan režisér je bezesporu zajímavá postavička španělské kinematografie, ale ze svého filmu chvílemi dělal šílenou telenovelu. Osobně si myslím, že za to mohla hlavně hudba. Ve spojitosti s některými scénami působila až směšně. Scénář to ale zachraňoval a utvrdil mě v tom, že špatný film Tělo rozhodně není. Plus Aura Garrido je neskutečně krásná herečka. Joo, Španělky…ty by Španělům šly. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Největší trik, který kdy ďábel předvedl, bylo přesvědčit svět, že neexistuje a pak…zklamal. Čerstvý amorální vdovec, co připomíná střeleného vědátora z Číslo 5 žije, je v tlakovém hrnci márnice dušen jako mrkev. Drží pokličku nestandardně postupující policejní složky, vdova s oblibou v černém humoru či snad sám Keyser Söze? A když jsme u té mrkve, nedrží ji celou dobu Oriol Paulo před vaším nosem, jako se to dělá oslovi? Odpovědi se dočkáte v samém konci a já bych k ní pouze dodal, že když pes začne mňoukat, kočka štěkat a žralok jíst brokolici jen za účelem pádu zoologovy brady na podlahu, nastává čas holedbat pointu, která se k podobnému stavu dopracuje nevykonstruovanou jednoduchostí.. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Obvyklí podezřelí na španělský způsob...dokonce se na samém konci zjeví sám velký Keyser Söze... A i přes zjevně malý rozpočet (ve srovnání s americkou konkurencí) a pomalý rozjezd tenhle film všechno dožene opravdu výborně napsaným scénářem a skvěle vykombinovanou zápletkou, tahle variace na režisérskou hru s divákem mne velmi bavila. Docela rád bych někdy viděl hollywoodský remake...:-) ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně to, co mám tolik rád na španělských thrillerech. Nehraje si to na nic vyjímečného, navzdory tomu dokáže udržet zajímavou atmosféru a především pak přijde se zajímavým twistem. A na ten buď skočíte, nebo vás úplně otráví. A já to španělské kinematografii, z již zmíněných důvodů, žeru skoro vždycky. Super cool film na večer. 8/10 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Škoda, že hlavními hrdiny byl nesympatický zarostlý jeliman, fúrie a cholerický detektiv s vizáží Chucka z Better Call Saul, aspoň jeden sympoš by neškodil. Hlavní problém pro mě ale byl, že jsem čekala asi něco jiného - hlavně ne to, že se příběh v reálném čase odehrává snad na prostoru jediné noci a dne, a taky že co se týče "who did it" jsou karty rozdány od začátku - nemyslím, že to bylo zvlášť nutný, taky mohli chvíli mlžit. Jinak ale spokojenost - pozornost to udrží, Belén Rueda je skvělá mrcha a pointa mě nijak nezklamala. V dnešní době totiž už VŠECHNO bylo napsáno a zfilmováno, a jen Agatha Christie vymyslela snad všechny možné detektivní postupy od "byl to sám vypravěč" po "byli to všichni" atd., takže tenhle motiv pomsty mi přišel rozhodně lepší, než například nějaká ta rozdvojená osobnost. Jasné 4 *. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama