Reklama

Reklama

Sherlock Holmes: Znamení čtyř

(TV film)
  • Česko Podpis čtyř (více)

Obsahy(1)

Dveře zamčené zevnitř, okna zavřená na petlici, krbová mříž příliš malá, než aby se jí kdokoli protáhl, za stolem mrtvý muž v podivně ztuhlé pozici, napovídající požití nějakého účinného jedu – a zmizení klenotů obrovské ceny. Sherlock Holmes už za svůj život rozluštil nejednu záhadu, ta, před kterou jej osud postavil nyní, však skutečně vypadá neřešitelně. Normální smrtelník by to nepochybně vzdal. Holmes se však odjakživa řídí zásadou, že vyloučí-li se nemožné, to, co zůstane – byť to vypadá šíleně – musí být pravda. A k odhalení pravdy je Holmes ochoten použít jakýkoliv způsob. Třeba i zaměstnání svého netradičního příležitostného pomocného sboru. (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

PDcz 

všechny recenze uživatele

1* hvězdička Máme rádi detektivky, máme radi Sherlocka Holmese. Za to je taky ta jedna hvězdička. Knižně to může být super díl, ale tohle zfilmování se nám více než nelíbilo. Byla ta parodie nebo ty mysleli vážně? [X] Minus 4* Za zpracování předlohy. [X] A.C.Doyle by se musel v hrobě obracet. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Předlohu od Sira Doyla jsem nečetl tak nemůžu srovnávat, ale myslím, že tento snímek je celkem zajimavý, i s celkem zajímavou zápletkou. Jediné co se mi zde nelíbilo je ten Holmes. Jestli ho Doyle takhle popisuje i v knihách tak budiž, ale možná je to tím hercem co ho hrál, to jeho arogantní chování mi lezlo na nervy a ten jeho vzhled ještě víc, ale asi to byl účel, ale i tak sem mu na chuť nepřišel. Jinak ostatní obstáli celkem dobře. ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Pamatuji, jak jsme na tom byli s bratrem jako děti v kině a měli oči navrch hlavy. Je až s podivem, jak tenhle film zestárl. Ne, že by byl špatný, ale nějak z něho vyprchalo to tajemno a atmosféra, která nás tenkrát tlačila do sedadel. Sice budu mít už asi navždy spojeného Sherlocka s Jeremy Brettem a Watsona s Edwardem Hardwickem, ale víc jak průměr tomuto televiznímu filmu dát nemůžu a také trochu žasnu, jak málo stačilo v socialistickém kině, aby byl člověk paf... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Sherlock Holmes příliš utahaný než aby to vystačilo na 103 minut. Klasický začátek, kdy se hodně mluví, doprovází zajímavý a místy až akční prostředek a opět umluvený konec. V seriálu by na to stačilo padesát minut, ve filmu se to poněkud natáhlo. Sherlock H. i Jeremy Brett předvádějí svůj standart, dokonce jej vidíme i střílet a opět se převléká. Film zamíří jakoby do exotických destinací, ale jinak se svým charakterem neodlišuje od seriálu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Záhada kolem kvarteta z andamanské trestanecké kolonie a rádžova pokladu patří v detektivově portfoliu mezi notoricky známé, takže je možno soustředit se na Jeremyho Bretta a jeho pohlcení rolí, která se mu zdála náročnější než Hamlet a Macbeth na divadelních prknech. Rád, že je mezi podivíny většími, než je on sám, najímá na práci psy i děti, trýzněn nerozlousknutím případu chodí po nocích po pokoji, v podrážděnosti se vozí po nebohé domovnici a zbystří jen tehdy, když se objeví něco pozoruhodného. Nejlepší scéna je ta závěrečná. Byť je truhla s věnem prázdná, mlsný kocour Watson vyhlíží z okna ženitbu. A Holmes? Přededukován a zavalen fakty odpadá na zasloužených dvacet.. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama