Reklama

Reklama

Vlk samotář a mládě 3: Proti vichru smrti

  • Japonsko Kozure Ôkami: Shinikazeni mukau ubaguruma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Legendární série podle komiksu Kazua Kaikeho. Třetí pokračování příhod vlka s mládětem omezuje v rovině hrdinových protivníků komiksovou obskurnost na minimum a naopak nechává Ogamiho v duelech s mistrovským šermířem zasmušile rozjímat o "cestě samuraje". (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Trojka víry v trocha temnejších vodách. Splatterové kúsky sa vymenili za dramatické a psychicky viac násilnejšie scénky. Je tu viac ponižovania žien, mučenia a utrpenia. Jednoducho povedané je to drsnejšie a chladnejšie. Avšak svoj komiksový štýl to vôbec nestráca. Veru, nebojím sa povedať že táto séria sa vyrovná hociktorej Japonskej martial arts Anime typu Dragon Ball. Všetko čo som zatiaľ do tohoto komentára napísal je pravda avšak neplatí to na posledných 15 minút tejto snímky. Pretože tam nastáva záverečný masaker kde sa proti Ogamimu postaví celá armáda ozbrojená mečmi a strelnými zbraňami. Ako iste tušíte Ogami ich svojou prefíkanosťou a upgradeovaným kočíkom rozseká na cucky. Páči sa mi že každý diel je niečim zaujímavý a svojrázny avšak vôbec sa nestráca pocit pokračovania. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodnotím, podobně jako v Pánovi prstenů tuto trilogii jako celek, o jejíž existenci jsem tak ještě před 14 dny neměl vůbec žádné tušení. Možná pro mě byla nejlepší Řeka smrti, ale i tak jsem byl celkově velmi překvapen a vůbec jsem si nemyslel, že na mě skoro 40 let stará filmová série zanechá takový dojem. Cesta samuraje za jeho pomstou je lemována nejen krví jeho mnoha nepřátel, ale je tu i mnoho momentů, kde sice nikdo neumírá,ale stejně zanechají hluboký dojem. Pokud prominete pro dnešní dobu malinko přehnané bojové scény s hektolitry krve a pár kilo hlavního hrdiny navíc, nemůžete být s touto trilogií v žádném případě nespokojeni. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

TECHNICKÁ POZNÁMKA: Napriek tunajšiemu distribučnému názvu, na DVD z LEVNÝCH KNIH je chyba. V menu je síce názov uvedený správne, ale v českých titulkoch filmu je názov nasledovný: Vlk samotář a mládě 2: Proti vichru smrti. Uvádzam to špeciálne pre "blbečkov", ktorí po mne neustále, a s vytrvalou vervou, premazávajú skutočné distribučné názvy na ich vymyslené dojmologické "rádoby" nezmysly. Ako keby som ja mohol za to, že distribútori sú diletantskí idioti. (13.10.2009) ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Třetí film ze serie Lone Wolf and Cub (Vlk samotář a mládě). Na začátku filmu na sebe Ogami Itto vezme trest, aby pomohl ženě v nesnázích a poté ještě přijme úkol zlikvidovat proradného Gemba Sawatari správce provincie Totomi. Daigoro opět od minula trochu povyrostl a scény s otcem jsou nezapomenutelné. Zajímavé jsou dvě slovní a bojové konfrontace se zdatným samurajem. Ve velkém finálním souboji s mnohačetnou přesilou se opět seznámíme s dalšími vlastnostmi kočárku. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Pokud bych nevěděl, že je série podle komiksu, tak bych to tady (až na závěrečnou řež) nepoznal ani za mák. Daleko více uměřenější než předchozí dva díly, cesta temnoty, jak pouť nazval sám Ogami Ittó, vede k mnoha zamyšlením nejen diváka, ale i některýc postav v průběhu filmu. Jelikož se zde poprvé objevuje zločinecká organizace známá pod návem yakuza, rád bych něco uvedl o historii jejího vzniku apod. Její počátky lze vysledovat v počátcích 17. století, v Japonsku zpustošeném častými občanskými válkami konečně zavládl mír. Samurajové již nebyli to, co dříve. Z mnoha z nich se vyprofilovali nemilosrdní zločinci a drancovali vše, co jim přišlo pod ruku. Obyvatelům měst nezbylo nic jiného, než se poohlédnout po nějaké ochraně. A právě zde můžeme vystopovat úplné zárodky japonské yakuzy. Nejdříve nazýváni machi-yakko chránili mnohé vesnice a města před nájezdy nelítostných zločineckých band. Od machi-yakko se oddělila část, která se nazvala bakuto. Vytvořila organizaci se sofistikovanou kulturou a propracovaným systémem, mnozí z nich se zabývali karetní hrou, tzv. hanafundou. Název Yakuza se odvodil právě z této karetní hry. Krátce poté její členové vytvořili strukturu, která je bez větších rozdílů platná dodnes. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama