Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rakousko 1995. Jasmin, Tamara, Valentin, Senad a Roman – pět mladých lidí odlišného původu se potká a na krátkou dobu sdílí své životy a touhy. Na severním okraji Vídně se každý z nich snaží najít své štěstí. Mezi zaměstnáním, nechtěným mateřstvím a pracně potlačovanými zážitky z války v bývalé Jugoslávii se snaží být si navzájem oporou a poskytnout si trochu lidského tepla. Často tápající a neohrabaní, ale vždy plní touhy milovat a být milováni – než se jejich životní cesty opět rozejdou. (Das Filmfest)

(více)

Recenze (5)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009 Ani nepřekvapí, že pod SEVERNÍMI BLATY, kterými si rakouská kinematografie získala znovu pozornost zbytku světa, je podepsána Barbara Albert, která se předtím jako scénáristka sešla s Michaelem Glawoggerem a Ulrichem Seidlem na K VĚCI: RAKOUSKO V ŠESTI KAPITOLÁCH. Tíhnutí k parametrické naraci, svébytnost stylu, hudba jako výrazový prostředek a nedilná součást dění, sociálněpolitické angažované téma... a postavy, které dělají hrozné hlouposti a máte všechny důvody je nesnášet, ale přesto jim fandíte. Škoda té jednostranné nesnášenlivosti vůči mužům a uchylování se ke klišé; jinak se jedná o velice povedený debut, kterému bych nevytýkal, že nepřichází s žádným řešením (jednak je to debut, jednak problematiku ukazuje, nechce nabídnout jedinou správnou cestu - ona totiž neexistuje) a nemá konec (a ve vztazích snad nějaký definitivní konec, kromě smrti, je?). 7/10 ()

Hank 

všechny recenze uživatele

Obyčejný, civilní příběh o lidech na okraji, tentokrát se jedná o imigranty především z bývalé Jugoslávie. Lásky, zklamání a deziluze. Na film se příjemně divá, ale to je tak všechno, protože film nepřichází s ničím novým, žádné východisko, žádné zakončení. ()

Reklama

Reklama