Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára Deeverová je krásná, temperamentní žena se svérázným přístupem k životu. Každý měsíc začíná nový milostný vztah s problematickým mužem, kterému pomáhá změnit se k lepšímu. Přestože zůstává k bývalým partnerům laskavá a přátelská, ještě nikdy pravidlo jednoho měsíce neporušila. Listopadovým kandidátem se stává Nelson Moss, který žije jen pro práci a nedokáže si představit, že by tomu mohlo být jinak. Má v San Franciscu luxusní byt, luxusní přítelkyni, o kterou ovšem příliš nedbá. Jednoho dne je nucen strávit na dopravním inspektorátu několik hodin čekáním na nový řidičský průkaz. Náhodou tam čeká i Sára, která kvůli jeho chybě neudělá test. Nemůže proto získat řidičský průkaz dřív než za měsíc, a tak Nelsona přiměje, aby svou chybu odčinil. Přestože je svými názory Nelsonovi protivná, podaří se jí nemožné, když ho donutí, aby jí věnoval měsíc života. Její byt mu připadá stejně odpudivý jako její přesvědčení, že on je ten, kdo má problém a kdo potřebuje na chvíli vysadit. A nakonec je to Nelson, kdo se hluboce zamiluje a doufá, že se mu podaří zlomit kletbu jednoho měsíce a zůstat se Sárou navždy. Netuší totiž, jaké tragické tajemství se skrývá za posedlostí jednoměsíčních známostí. (TV Nova)

(více)

Recenze (210)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Závěrečný hodně povedený útok na srdíčko divákovo bohužel nenechá zapomenout na celkem vleklou a místy až zbytečně vygradovanou 70 % úvodní pasáž. Jako plus přidávám obvyklé nadherectví Chalize a taktéž hudební podkres, který obstará Enya, se povedl. Naopak Reevesovi více sedí role drsňáka apod.................moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dharma A Greg, Lester Burnham a s nimi ještě strašák děsivější než Voldemort. Že to nejde dohromady? No, něco na tom je. Je to zkrátka divně rozpolcená a přeplácaná story o melancholickém hledání skutečných hodnot, lásky a štěstí (protože to spolu souvisí) a o temnotě, která to všechno obestírá. Zkrátka a dobře, ústřední dvojice má na mnohem víc než na tenhle dortík od pejska a kočičky, který sem tam velkoryse ignoruje logiku a izoluje se od reality a ze kterého si zapamatujete leda tak to, že Jasonu Isaacsovi zelená fakt sekne, že Enya se opravdu nedá použít do každé ptákoviny, a že Charlize je vážně zlatíčko. A tak se nějak stane, že se vydržíte dívat až do konce...a pak vás začnou napadat myšlenky a vybaví se vám tvář...úsměv rtů a hlavně očí, tak krásných a hlubokých, že to až vžene slzy do vašich vlastních očí...opravdu bych pro ni udělal cokoliv? TOHLE cokoliv? Myslet na tyhle věci docela bolí...tohle bude dlouhá noc... ()

Reklama

Lucjen odpad!

všechny recenze uživatele

Naozaj by ma nikdy nenapadlo, že film kde hrá Keanu Reeves a Charlize Theron bude jedna z najväčších blbostí, akú som kedy videla. Od začiatku som z toho nemala dobrý pocit, ale že budem tak neskutočne trpieť a trieskať si hlavu o stôl... Do osudného zvratu to bolo celkom fajn, klasická romantika. A potom ... film spustí sériu dialógov a momentov, ktoré z vás majú vyžmýkať všetky emócie a zvýšiť predaj vreckoviek. Nemôžem sa k tomu objektívne vyjadriť, pretože ma táto téma nezastihla vo vhodnú dobu a už vôbec nie vo vhodný deň. Jednoducho má snímok trochu smolu. Ak si ale chcete pripomenúť, že sa máte hrozne fajn, že vediete normálny život, toto je vhodný prostriedok. Smelo do toho. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Takhle pitomě vykonstruovaný příběh už jsem dlouho neviděl. Už od začátku jsem si říkal, že tohle snad nemůžou myslet vážně. Dokud byla Charlize střelená a Keanu suchar, bylo to ještě celkem v pohodě. Ale jak klopýtali přes jednotlivé scénáristické překážky, přestával jsem jim věřit. Tudíž pro mě byl nakonec nejlepší Jason Isaacs. Tenhle doják na mně zkrátka nefungoval. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Lehce za hranu přetažená charakterizace postav (nemožného workoholika bez koníčků vs. spontánní, užívající si "volnomyšlenkářky") dobře posloužila živelnosti jejich náhodného seznámení a extravagantního soužití, méně už při nezbytné proměně chování a hodnotového žebříčku. Ale pro líbeznou Charlize Theron by otočil asi každý – a každá v případě jen navenek sebejistého Keanu Reevese. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama