Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára Deeverová je krásná, temperamentní žena se svérázným přístupem k životu. Každý měsíc začíná nový milostný vztah s problematickým mužem, kterému pomáhá změnit se k lepšímu. Přestože zůstává k bývalým partnerům laskavá a přátelská, ještě nikdy pravidlo jednoho měsíce neporušila. Listopadovým kandidátem se stává Nelson Moss, který žije jen pro práci a nedokáže si představit, že by tomu mohlo být jinak. Má v San Franciscu luxusní byt, luxusní přítelkyni, o kterou ovšem příliš nedbá. Jednoho dne je nucen strávit na dopravním inspektorátu několik hodin čekáním na nový řidičský průkaz. Náhodou tam čeká i Sára, která kvůli jeho chybě neudělá test. Nemůže proto získat řidičský průkaz dřív než za měsíc, a tak Nelsona přiměje, aby svou chybu odčinil. Přestože je svými názory Nelsonovi protivná, podaří se jí nemožné, když ho donutí, aby jí věnoval měsíc života. Její byt mu připadá stejně odpudivý jako její přesvědčení, že on je ten, kdo má problém a kdo potřebuje na chvíli vysadit. A nakonec je to Nelson, kdo se hluboce zamiluje a doufá, že se mu podaří zlomit kletbu jednoho měsíce a zůstat se Sárou navždy. Netuší totiž, jaké tragické tajemství se skrývá za posedlostí jednoměsíčních známostí. (TV Nova)

(více)

Recenze (210)

zzuzi 

všechny recenze uživatele

Neberu nikomu jeho názor, i když se liší od toho mého. Možná je to tím, že sem prostě romantik, ale tento příběh ukazuje pocity člověka, který ví, že umírá a přesto objeví někoho kdo s ním chce sdílet i jeho poslední chvilky... Nikdo asi nemůžeme vědět co se v mysli umírajícího člověka odehrává, ale toto je velice realisticky, emotivně a přesto nenásilně ukázána jedna z možností... navíc s dávkou humoru. Je to film který buď zaujme a nebo vůbec........ ()

Cecilka 

všechny recenze uživatele

Zamilovaný film by byl skoro dokonalou pohádkou pro dospělé o napravení sobeckého prince a novém štěstí krásné zakleté princezny... Bohužel je zaklínadlo zlé víly horší než vše ostatní, a tak se žádný happy end nekoná. Přesto nebo možná právě proto mám tento snímek ze všech těch romantických asi nejraději. Vždycky se mi na chvíli zapíše do mysli a to krásné smutno se mi prostě líbí ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Romanťárna, na kterou jsem kápl jedno ráno náhodně v bedně, no a jelikož to kolem mě všechno spalo, šel jsem do toho. Vlastně proč ne... Keanu má za poslední roky neuvěřitelnou formu, proto je taky možná třeba vidět, jak se tenhle chlapík prodíral v začátcích k vrcholu herectví, no a o Charlize ani nemluvě, pač ta panička je nejen koukatelná, ale i už tenkrát plná hereckýho potenciálu! Příběh sladkej, místy veselej, no a závěrečná klasika plná dojmů, tak to je pravá Amerika! Za co přihazuju 4tou hvězdu, tak to je za supr chemii hlavních představitelů. Krásnej pár, kterýmu by se snad mohl rovnat jen Rourke a Basingerová v 9 a 1/2 týdne... 70% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Romantika, ktorá je miestami až priveľmi silnej koncentrácie. Z môjho pohľadu všetko zachraňuje Charlize Theron. Avšak nič to nemení na tom, že sa znova jedná o veľmi obohranú pieseň. Znova zafungovala hollywodská rovnica: Jedna mužská hviezda pre ženské publikum + jedna krásna herečka pre mužské publikum + romantika + zvieratká = vysoká pravdepodobnosť že sa nám peniaze vrátia a ešte aj čo to zarobíme. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kouzelný listopad, kterému dodává kouzlo a energii především úžasná, charismaticky svérázná Charlize Theron, a humor překvapivě třeba Jason Isaacs. Úsměvná i smutná romantika, postavená na neobvyklém námětu, možná tlačená tím správným směrem trochu na sílu, ale když to tak vezmu, tak ku prospěchu věci. Užil jsem si to poprvé, podruhé, potřetí a užiju si to i příště. Bez ohledu na množství odsuzujících komentářů. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama