Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára Deeverová je krásná, temperamentní žena se svérázným přístupem k životu. Každý měsíc začíná nový milostný vztah s problematickým mužem, kterému pomáhá změnit se k lepšímu. Přestože zůstává k bývalým partnerům laskavá a přátelská, ještě nikdy pravidlo jednoho měsíce neporušila. Listopadovým kandidátem se stává Nelson Moss, který žije jen pro práci a nedokáže si představit, že by tomu mohlo být jinak. Má v San Franciscu luxusní byt, luxusní přítelkyni, o kterou ovšem příliš nedbá. Jednoho dne je nucen strávit na dopravním inspektorátu několik hodin čekáním na nový řidičský průkaz. Náhodou tam čeká i Sára, která kvůli jeho chybě neudělá test. Nemůže proto získat řidičský průkaz dřív než za měsíc, a tak Nelsona přiměje, aby svou chybu odčinil. Přestože je svými názory Nelsonovi protivná, podaří se jí nemožné, když ho donutí, aby jí věnoval měsíc života. Její byt mu připadá stejně odpudivý jako její přesvědčení, že on je ten, kdo má problém a kdo potřebuje na chvíli vysadit. A nakonec je to Nelson, kdo se hluboce zamiluje a doufá, že se mu podaří zlomit kletbu jednoho měsíce a zůstat se Sárou navždy. Netuší totiž, jaké tragické tajemství se skrývá za posedlostí jednoměsíčních známostí. (TV Nova)

(více)

Recenze (210)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Lehce za hranu přetažená charakterizace postav (nemožného workoholika bez koníčků vs. spontánní, užívající si "volnomyšlenkářky") dobře posloužila živelnosti jejich náhodného seznámení a extravagantního soužití, méně už při nezbytné proměně chování a hodnotového žebříčku. Ale pro líbeznou Charlize Theron by otočil asi každý – a každá v případě jen navenek sebejistého Keanu Reevese. ()

Terzeus 

všechny recenze uživatele

Prvotný dojem bol značne lepší než ten druhotný. Bohužiaľ je ale druhotný značne vyzretejší a objektívnejší. Režisér O´Connor sa tak húževnate snaží zapôsobiť osvedčenými žánrovými metódami až mu to funguje. Ale celé je to tak strojené, že napriek emotívnemu záveru a pointe nejde skočiť na lep. Miestami až rozprávková logika (odísť v pyžame z domu akoby sa nechumelilo) po dôkladnom zvážení skôr vyzýva k úsmevu ako vážnosti. Po premyslení už scenár pôsobí ako samým sebou vykalkulovaný kaleidoskop známych fráz a nútených twistov. Napriek týmto nedostatkom je obdivuhodné, že celé to drží pevne, najmä kvôli výborne zvládnutému duu Reeves/Theronová. Po zamyslení tiež vyvstávajú na povrch isté ozvláštňujúce režijné a príbehové faktory (snaha meniť život až za hranicu obťažovania, gay rodinka), ktoré Sweet November držia v hladine žánrového nadpriemeru. Pre milovníkov romantiky sa to na prvý pohľad bude zdať skvelé ale pri pozornejšom nadhľade pri tomto snímku vyvstáva príliš veľa bežnosti zakrytej malými zvláštnosťami a takisto veľa emocionálneho patosu, ktorý sám o sebe nie je zlý ak by nebol od diváka umelo vynútený. Tiež sa tu trochu prestrelila dĺžka. Jadro celej dvojhodinovky dosť pokrivkáva s nastoleným tempom a vyvrcholenie samotné je naťahované. Osobne by som udelil 75% ale v rámci objektívnosti klesnem na zaslúžených 60%. Je to príjemná nadpriemerná žánrovka. ()

Reklama

Woodstock 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron pětihvězdičkově přesvědčivá a naprosto k zulíbání. Objevila pro sebe způsob, jak alespoň trochu vymrdat se smrtí. Pomilujme se dnes, hned teď, dokud je čas! Láska jen tak napůl, bez citů, to by pak zbytečně bolelo. Bohužel Keanu Reeves a jeho psí oči jsou na pouhou jednu hvězdu a to ještě jen ze slušnosti, protože to nebyla jeho chyba. Do této nevděčné role ho nastrčil nelítostný smrtelný osud plus špatný casting a s tím ani top herec nic neudělá. Kromě toho smutného psího pohledu nad nespravedlností (filmového) života. Zprůměrováno to stačí s bídou na tři hvězdy celému filmu. Jenže Charlize Theron si opravdu zaslouží víc, takže mám teď dilema. ()

Miany 

všechny recenze uživatele

Nápaditost tomuto snímku nechybí. Příběh je sice trošku nereálný, ale pevně věřím tomu, že podobní lidé, jako jsou v tomto filmu opravdu existují. Námět se mi líbí, jak říkám - má jistou originalitu. Herecké obsazení i výkony mi přišly také dobré a napětí či nějaké drama filmu nescházelo. Mělo to nádech romantiky a tak se pro mě tento film stal něčím, na co nezapomenu. Doporučuji shlédnout, je to jakési vzlétnutí do oblak.. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Moje první největší filmová láska. Viděla jsem poprvé asi ve třinácti letech... Srdeční záležitost... Film můžu vidět kdykoliv znovu a nikdy mě neomrzí... ♥ Miluji jednotlivé scény sladěné s nádhernou hudbou, která se vždy hodí k dané scéně. „Ale já chci jen Tebe“. „Vždyť mě máš, navždy...A teď mě nech jít..“ ()

Galerie (51)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama