Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára Deeverová je krásná, temperamentní žena se svérázným přístupem k životu. Každý měsíc začíná nový milostný vztah s problematickým mužem, kterému pomáhá změnit se k lepšímu. Přestože zůstává k bývalým partnerům laskavá a přátelská, ještě nikdy pravidlo jednoho měsíce neporušila. Listopadovým kandidátem se stává Nelson Moss, který žije jen pro práci a nedokáže si představit, že by tomu mohlo být jinak. Má v San Franciscu luxusní byt, luxusní přítelkyni, o kterou ovšem příliš nedbá. Jednoho dne je nucen strávit na dopravním inspektorátu několik hodin čekáním na nový řidičský průkaz. Náhodou tam čeká i Sára, která kvůli jeho chybě neudělá test. Nemůže proto získat řidičský průkaz dřív než za měsíc, a tak Nelsona přiměje, aby svou chybu odčinil. Přestože je svými názory Nelsonovi protivná, podaří se jí nemožné, když ho donutí, aby jí věnoval měsíc života. Její byt mu připadá stejně odpudivý jako její přesvědčení, že on je ten, kdo má problém a kdo potřebuje na chvíli vysadit. A nakonec je to Nelson, kdo se hluboce zamiluje a doufá, že se mu podaří zlomit kletbu jednoho měsíce a zůstat se Sárou navždy. Netuší totiž, jaké tragické tajemství se skrývá za posedlostí jednoměsíčních známostí. (TV Nova)

(více)

Recenze (210)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dharma A Greg, Lester Burnham a s nimi ještě strašák děsivější než Voldemort. Že to nejde dohromady? No, něco na tom je. Je to zkrátka divně rozpolcená a přeplácaná story o melancholickém hledání skutečných hodnot, lásky a štěstí (protože to spolu souvisí) a o temnotě, která to všechno obestírá. Zkrátka a dobře, ústřední dvojice má na mnohem víc než na tenhle dortík od pejska a kočičky, který sem tam velkoryse ignoruje logiku a izoluje se od reality a ze kterého si zapamatujete leda tak to, že Jasonu Isaacsovi zelená fakt sekne, že Enya se opravdu nedá použít do každé ptákoviny, a že Charlize je vážně zlatíčko. A tak se nějak stane, že se vydržíte dívat až do konce...a pak vás začnou napadat myšlenky a vybaví se vám tvář...úsměv rtů a hlavně očí, tak krásných a hlubokých, že to až vžene slzy do vašich vlastních očí...opravdu bych pro ni udělal cokoliv? TOHLE cokoliv? Myslet na tyhle věci docela bolí...tohle bude dlouhá noc... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je romantika jak paroubkovo břicho, sice jsem nejdřív žasnul jak Charlize začně Keanovi předělávat život a diví se, že se mu to nelíbí a s tím sexem mě taky dostala, jak mu říkala co má dělat, to než takovej sex, tak to radši četba o ekologii od pana Klause, ale pak to všechno postupně tak hezky sládne a sládne a díky tomu že hlavní role hrajou skvělý herci, všimejte si těch jejich pohledů, když jsou hlavní hrdinové konfrotování s novou informací, nebo pocity, ten záběr trvá třeba jen dvě sekundy, ale stačí to. Pak je to hraní nádhera a tachometr s nápisem "divákův prožitek" prudce stoupá do červený zóny. Ten film je tu hodnocen hodně špatně, nevím, nemám odvahu číst zdejší komentáře, ale já se za svoje čtyři hvězdy pro listopadovou romanci rozhodně nestydím. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když bych tenhle film měl k něčemu přirovnat, tak snad jenom k té nejkrutější realitě, kterou v nás skrývá mnoho z nás, jen málokdo se ale upřímně otevře, aby tím dokázal, že život nenabízí jenom příjemné poklábosení nad oroseným půllitrem v nějaké dávno zapadlé putice na dně světa. Keanu Reeves o tom nemusí dlouho vyprávět. V životě si prožil svoje, ale tenhle film mu to také neusnadnil. Charlize Theron je parádní herečka. To, co tady zahrála nemá chybu. Bylo mi ji hrozně líto, zároveň jsem jí ale přál obrovské štěstí právě s jejím filmovým parťákem. A tvůrci jim to fakt neusnadnili, čímž mi vlastně připomnělo, že původně tenhle film byl totálně romantickej. Jenže i ta nejkrásnější chvilka musí jednou skončit... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená záležitost, kterou si rád obhajuji proti všem. Romantika se smutných nádechem je prostě mou slabinou a dojemný příběh dívky, která se z více či méně závažných důvodů bojí závazků a muže, který ve svém workoholismu vidí jen sebe a kteří se hledali, až se našli, proto nedokážu jakkoli odsoudit. Kam se hrabe Podzim v New Yorku, Listopadovou romanci si vždycky rád prožiju znovu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Americký romantický blábol. Našťastie režisér pochopil, že na kvalitnom scenári to nepostaví (lebo ho nemá) a tak rozumne stavil na atraktívnych hercov, Theronovú a Reevesa. Našťastie nie sú až takí afektovaní, ako zvyknú bývať (hlavne Theronová) vo svojich iných snímkach, takže v ich spoločnosti strávite celkom príjemný americký sen (máte radi psov?). Výrazným bonusom je maličkým priestorom obdarovaná Lauren Grahamová v spodnom čiernom prádle, najsexy televízna mama na svete („Gilmoreove dievčatá“). ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nač taky koukat v listopadu, že... Ano, je to "jen" romantika, ano, je to ještě k tomu remake a ano, pokud se kdysi zavedla jednotka filmové nudy jeden militarkovskij (kterého mám ráda, mimochodem), mohla by se klidně zavést jednotka herecké topornosti jeden decireeves, ale pokud mě jedním slovem božská Charlize dokáže přesvědčit i v mém každoročním předvánočním rozpoložení, které se dá shrnout slovy "táhněte všichni do prdele!," že život je vlastně docela fajn, tak to není tak docela marný. A vlastně i ten dokonale dřevěnej Pinocchio Keanu je docela roztomilej. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Snad za to můžou blížící se Vánoce, ale já si Listopadovou romanci opravdu užil. Supercharismatická ústřední dvojka mě přenesla přes všechno, jen ta Enya už byla cufíl. Není to tolik odzbrojující jako korejské žánrové protějšky, ale to neva. 70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

tahle "smutná " romanitka s Charlize Theron má něco do sebe. No, vlastně se mi to dost líbilo, protože je to fakt z drtivý většiny strašně pohodovej a zábavnej film a ten kousek, co zbývá, je takový to nutný zlo, který se muselo stát, aby to kritici úplně neroztrhali na hadry ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že tenhle kousek dávno není nesmrtelnou klasikou. Keanu Reeves vycházející hvězda, Charlize Theron zlodějka všech klučičích srdcí a pečlivě zrežírovaná a neotřelá romantika...9/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Kedze tento film bezal na Nove doobeda, cakal som jednoduchu priemernu alebo podpriemernu romanticku komediu. Mohol by som tento film rozdelit do troch tretin. 1. tretina - zaujimavy rozbeh, zabava, 2. tretina - film straca ten spravny svih a trosku ma nudil, 3. tretina - film zase pridal na plyn, pretoze som necakal, to, co sa stalo s Charlize Theron a pacila sa mi zmena charakteru postavy Keanu Reevesa, takze to film dokazal u mna dvihnut az na 80%. Okrem toho vzdy ma bavia filmy, kde sa mozem pozriet opät na hercov, ktorich som videl spolu v inom filme. Napriklad Reeves - Theron DABLUV ADVOKAT (1997) alebo Reeves - Sandra Bullock NEBEZPECNA RYCHLOST (1994) alebo DUM U JEZERA (2006). Keanu Reeves - (Nelson Moss) +++ Charlize Theron - (Sara Deever) +++ Jason Isaacs - (Chaz Watley) +++ Greg Germann - (Vince Holland) +++ Frank Langella - (Edgar Price) +++ Liam Aiken - (Abner) +++ Robert Joy - (Raeford Dunne) +++ Hudba: Christopher Young +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Listopad mám rád.. romantiku snesu.. a Chalize Theron vše jen korunuje.. tak proč si tuhle kombinaci neužít? Remake stejnojmenného filmu přináší na scénu lehce švihlou „umělkyni života“, která si každý měsíc vybírá nějakou lidskou trosku (tam doslova, tam zase někoho, kdo zapomněl žít a jen pracuje), aby mu ukázala cestu. Na řadě je pro měsíc listopad reklamní workoholik Keanu Reeves, který při svých ranních pracovních rituálech ani nezaznamená, že je s jeho přítelkyní něco v nepořádku. Pak přijde fatální pracovní neúspěch a hle se objevuje v domě svérázné Charlize Theron, která chce tohohle robota lehce promazat vlídnými olejíčky. Staré zlozvyky jsou pryč, láska a lepší příští mají zelenou. Jenže Charlize má jedno nemilé tajemství. Příběhově je to moc fajn, pokud přistoupíte na to, jak je Charlize neodbytná a že on nakonec na její hru kývne. Charlize Reevese herecky zastiňuje, bohužel jí ovšem příliš nepomáhá scénář a lehce zadrhnutá režie. Oba hrdinové totiž prodělávají zásadní životní přerod a v obou případech jde o uspěchané a lehce kostrbaté změny. Přesto i když místy docela dost klopýtáme, je tenhle romantický kus poctivý i při opakovaném zhlédnutí. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Až na ten vcelku urychlený a tak trošku pro mě hloupější konec bez konce jinak dobrý. Keenu i Charlize jsou oba sympaťáci. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Melancholicko - romantické drama na pošmourné listopadové odpoledne, které asi spíše ocení naše drahé polovičky. Už jen kvůli Keanovi Reeves:-) Normálně by to bylo za dvě hvězdičky, ale za přenádhernou Charlize dávám třetí. * * * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +když hrála Enya tak jsem se tetelil, to byly jedny z nej scén -Keanu Reeves i Charlize Theron mi přišli nevýrazní/// Proč mám pocit, že jsem tenhle film nedávno viděl. Napoprvé mě možná potěšil, napodruhé mě však už nudil. Tohle je slabší film i přesto, že má vážnou pointu./// Celkem 46%/// ()

Reklama

Reklama