Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára Deeverová je krásná, temperamentní žena se svérázným přístupem k životu. Každý měsíc začíná nový milostný vztah s problematickým mužem, kterému pomáhá změnit se k lepšímu. Přestože zůstává k bývalým partnerům laskavá a přátelská, ještě nikdy pravidlo jednoho měsíce neporušila. Listopadovým kandidátem se stává Nelson Moss, který žije jen pro práci a nedokáže si představit, že by tomu mohlo být jinak. Má v San Franciscu luxusní byt, luxusní přítelkyni, o kterou ovšem příliš nedbá. Jednoho dne je nucen strávit na dopravním inspektorátu několik hodin čekáním na nový řidičský průkaz. Náhodou tam čeká i Sára, která kvůli jeho chybě neudělá test. Nemůže proto získat řidičský průkaz dřív než za měsíc, a tak Nelsona přiměje, aby svou chybu odčinil. Přestože je svými názory Nelsonovi protivná, podaří se jí nemožné, když ho donutí, aby jí věnoval měsíc života. Její byt mu připadá stejně odpudivý jako její přesvědčení, že on je ten, kdo má problém a kdo potřebuje na chvíli vysadit. A nakonec je to Nelson, kdo se hluboce zamiluje a doufá, že se mu podaří zlomit kletbu jednoho měsíce a zůstat se Sárou navždy. Netuší totiž, jaké tragické tajemství se skrývá za posedlostí jednoměsíčních známostí. (TV Nova)

(více)

Recenze (210)

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Moc nepovedený romantický film. Keanu se hodil do role až do té doby než se z něj stal klaďas. Když byl vlkem z reklamní branže hrál dobře, ale sladkého přítele jsem mu nevěřil ani chvilku pořád mně jeho výkon rušil. Naopak musím pochválit Charlize Theron ta zahrála svou roli naprosto dokonale byl bychmoc rád kdyby dostala roli v pořádném romantickém filmu s vhodnějším partnerem. Dále musím pochválit výkon Jasona Isaacse, kterému se perfektně povedl herecký výkon. Je to poprvé co jsem jej viděl v roli někoho kdo není padouch, protože jeho podání padouchů je perfektní. Dokáže zahrát padoucha tak dokonale, že jsem jej až nenáviděl, ale v tomto snímku byl skvělý milí hošík :)) Ne opravdu mu role překvapivě sedla. Takže dvě hvězdičky za výborné herecké podání od Ch.T. a J.I. ()

Drky 

všechny recenze uživatele

Toto milostné drama má našlápnuto na to být velmi dobrou záležitostí, řadit se mezi opravdové velkofilmy tohoto žánru, ovšem má jen našlpnuto a režisér podle mě tento film "neukočíroval". Herecké výkony skvělé, ale tak hloupou roli jak měla Theron jsem opravdu nečekal, chápu, že umírá, ale proboha jak může být díky tomu takhle neuvěřitelně sobecká, chápu, že každý člověk je jiný, ale tohle bylo opravdu přehnané. Omotat si člověka kolem prstu a potom jej odkopnout, vědět, že člověka svými kroky zraní, ale přece to udělat, nechtít pomoc od blízkého člověka v nejtěžších a posledních chvílích svého života, promiňte takhle se chová jen zakomplexovaný idiot a tohle mi Theron opravdu nesedělo. Ovšem za srdceryvnost, dojemnost, dobře vyvážený občasný humor, za skvělého a oddaného Reevese dávám 3* a 70%. ()

Agnostik 

všechny recenze uživatele

Na začátku na vás dýchne zábava a milá ztřeštěnost bezprostřední dívky Sáry/Charlize/ uhánějíc Nelsona/Keanu Reeves/.Hrozné tajemství Sáry které ji nutí držet se striktních pravidel naruší osudová láska.Později vás dostane velice smutný konec vzniklé vzájemné lásky,který se jen tak nevidí a ukazuje krutosti života který si snámi všemi zahravá někdy opravdu nemilým způsobem.Ta závěrečná scéna loučení,mě dostala tak hluboce že jsem si pobrečel a byl stoho mimo jěště nějakou dobu.Nejlepší romantický film s velice sugestivně smutným koncem.Příště se budu vyhýbat těmto filmům jako čert kříži.Silné,dojemné a smutné! ()

Poutnice 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených romantických filmů. Přestože je děj plný humorných částí, happy endu se nedočkáme. Napravení workoholika, áno, láska s velkým L, áno, a co šťastně až do smrti? Kdepak, listopad skončí a Keanu zůstane v parku s šálou kolem očí, zatímco Charlize odchází. Na podstatnou část filmu doporučuju mít po ruce spoustu kapesníčků, protože i když se zdá, že Sara je bojovnice, ten nejdůležitější boj, bojovat nehodlá. ()

baner 

všechny recenze uživatele

Listopadová romance - ďalší film s Keanu Reevesom, ktorý mi sadol na 100%. Príbeh pekný a originálny. Postavy spolu ladia a aj keď sme oboch hercov videli v Diablovom advokátovi, nespojujem si tieto dva filmy spolu bo oba majú svoje originálne čaro. Stupňovanie romantiky, zmena hlavných hrdinov a boj s osudom..aj keď ..no neprezrádzajme :) a koniec na 100%. Tak ako inak ohodnotiť film ako 100% pre mňa určite. ()

lele 

všechny recenze uživatele

Už si to moc nepamatuju, jen to, že mi ale bylo strašně trapně za Keana, že se toho vůbec účastnil. Takovej ufňukanej cajdák. Možná to někdy risknu a kouknu znova. ()

berapav 

všechny recenze uživatele

Workoholik Nelson, švihlá Sara, párek transvestitů, polosirotek ze sousedství, protivný splupracovník s "trefnýmy" poznámkamy o ženách, komický správce a L/listopadová romance může začít. Tento snímek se rozběhne jako romantická komedie, ale postupem času se mění v drama. V obou rovinách filmu to dvojice Reeves-Theron zvládá skvěle a Isaacs v "blýskavém zázraku" je třešničkou na dojemném dortu. ()

AmySegan 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála romantických filmů, který dokážu dokoukat do konce a neříct „ To je ale kýč“. Silný příběh o nemocné ženě, která trpěla rakovinou a o nemocném muži, který trpěl workoholismem a ještě silnější konec. Přemýšlím, co bych filmu vytkla, ale nic špatně na filmu není. Dle mého názoru má konec filmu být to, na co divák nezapomene a co dokáže na poslední zvrátit jeho názor. Tady je konec krásný. ***** ()

Dufresne 

všechny recenze uživatele

Možná to není perfektně udělaný film s úchvatnými efekty a až neuvěřitelně dokonalou kamerou. Ale je to tak syrově romantické a dojemné, že nad čímkoliv ostatním je zbytečné filozofovat. Chápu že spoustu lidí to nemusí chytit, ale já se soustředím na příběh a dojmy z něj a ten mě uchvátil. Bylo to dělané, aby to chytlo za srdce tak proč se tomu bránit ....možná to ani nejde. ()

boticelli 

všechny recenze uživatele

Na romanticke komedie se prakticky nedivam ale toto je ma velice oblibena vyjimka. Film jednoduse pohladi po dusi a postavu Charlize - Saru, bych nekdy hrozne rad potkal osobne... ()

KristKrist 

všechny recenze uživatele

Film co má dokonalou hudbu, dobré herecké obsazení a poutavý námět. Po shlédnutí se dostavilo menší zklamání,ale děj mi překvapivě rychle utekl,a to je známka toho, že jsem se bavila.Přesto některé momenty mohli být silnější,některé byly až moc americky romantické ,takže tři hvězdy. ()

wodacka 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu nezajímavá, bez náboje. Váhala jsem, jestli vydržet až do konce. Takový dějový chaos s potřeštěnou holkou, bezcitným workoholikem, malým chlapcem z ulice, transvestity atd. - všeho moc škodí a tady tomu nebylo jinak. Druhá polovina už byla o něco lepší, citovější, herci už opravdu hráli o něčem a já jim to věřila. Jen mi vadí, že v amerických rádoby romantických filmech musí často někdo umírat, aby se něco dělo a divák byl na konci dojat s kapesníkem u nosu. Proč?? Zbytečné. ()

Mountain 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves v hezké a zajímavé roli. Dokázal se mistrně vypořádat s úlohou prací posedlého reklamního agenta i láskyplného muže. A Charlize Theron je tak úžasně hravá, živočišná a poté tak nekonečně smutná, že její listopad je jiný než měl být. Začátek filmu byl vyloženě ujetý, ale stejně mne to nutilo dívat se, co se z toho vyklube. A pak to všechno postupně tak hezky sládlo a sládlo a díky tomu, že hlavní role hrají opravdu skvělí herci, najednou už to není ujeté a bláznivé. Najednou si všímáte těch jejich pohledů, když jsou hlavní hrdinové konfrontováni s novou informací, nebo pocity. Záběr trvá třeba jen dvě sekundy, ale stačí to. A ten herecký koncert mi stál za to. I když to na můj vkus bylo přece jen dost přeplácané a ztřeštěné, kupodivu se mi ta různorodá směsice nakonec vlastně docela líbila. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce jsem naprosto žral Saru. Její osobnost je jakoby z jiného světa. Má svobodnou mysl, je volná a zároveň náruživá. To co dělá, je zvláštní a zajímavé zároveň. Její chování je nepochopitelné, ale přitom kouzelné. Možná se ptáte proč to dělá? Když jsem pak pochopil, proč se jim snaží pomoct, tak se mi nedostali slova. Ona sama potřebuje pomoc nejnutněji. A přes to, že svůj život "vzdala", tak nevzdává životy ostatních lidí kolem ní. A pak přijde to osudové setkání, které neskončí u jednoho měsíce. Ale u "nejspíš-osudové-a-celoživotní-lásky", tak je z toho pro ni pohroma. A tak to v životě chodí. Herci jsou oba moc sympatičtí a já jsem za tenhle film moc rád, i když chvilku trvalo, než jsem se mu dostal pod slupku. ()

Reklama

Reklama