Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára Deeverová je krásná, temperamentní žena se svérázným přístupem k životu. Každý měsíc začíná nový milostný vztah s problematickým mužem, kterému pomáhá změnit se k lepšímu. Přestože zůstává k bývalým partnerům laskavá a přátelská, ještě nikdy pravidlo jednoho měsíce neporušila. Listopadovým kandidátem se stává Nelson Moss, který žije jen pro práci a nedokáže si představit, že by tomu mohlo být jinak. Má v San Franciscu luxusní byt, luxusní přítelkyni, o kterou ovšem příliš nedbá. Jednoho dne je nucen strávit na dopravním inspektorátu několik hodin čekáním na nový řidičský průkaz. Náhodou tam čeká i Sára, která kvůli jeho chybě neudělá test. Nemůže proto získat řidičský průkaz dřív než za měsíc, a tak Nelsona přiměje, aby svou chybu odčinil. Přestože je svými názory Nelsonovi protivná, podaří se jí nemožné, když ho donutí, aby jí věnoval měsíc života. Její byt mu připadá stejně odpudivý jako její přesvědčení, že on je ten, kdo má problém a kdo potřebuje na chvíli vysadit. A nakonec je to Nelson, kdo se hluboce zamiluje a doufá, že se mu podaří zlomit kletbu jednoho měsíce a zůstat se Sárou navždy. Netuší totiž, jaké tragické tajemství se skrývá za posedlostí jednoměsíčních známostí. (TV Nova)

(více)

Recenze (210)

5150 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron má zde naprosto dokonalý účes a moc jí to sluší. Ona je tou hlavní hybatelkou děje, tou která dokáže okuzlit nejen Keanu Reevese. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Romantika, ktorá je miestami až priveľmi silnej koncentrácie. Z môjho pohľadu všetko zachraňuje Charlize Theron. Avšak nič to nemení na tom, že sa znova jedná o veľmi obohranú pieseň. Znova zafungovala hollywodská rovnica: Jedna mužská hviezda pre ženské publikum + jedna krásna herečka pre mužské publikum + romantika + zvieratká = vysoká pravdepodobnosť že sa nám peniaze vrátia a ešte aj čo to zarobíme. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ó, pane Bože, to bylo skvělý !! Jsme jako Bonnie a Clyde, že jo ?!" - "Ne, to nejsme !!" - "Proč ne !!" - "Protože je oba zastřelili.." ;) ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Pro někoho je ,,Listopadová romance" účelový film, který má jen jeden cíl. Možná je na tom trocha pravdy, ale já s tím až tak nesouhlasím. Pro mě je tento film vydařený, který má mnoho vtipných, ale i smutných / romantických scén. Charlize je krásná holka, která filmu přidala pár bodíků navíc. ()

Květula 

všechny recenze uživatele

Málokdy tenhle film dokoukám do konce, ale nádherná Charlize Theron ve mně vždycky dovede probudit obrovskou touhu žít a smát se, protože život je tak krásnej.. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves a Charlize Theron po Ďáblovu advokátovi opět spolu. Tahle dvojka je prostě dokonalá, báječně se k sobě hodí a neuvěřitelně to mezi nimi jiskří. Listopadovou romanci jsem viděla tak trochu společně s Podzimem v New Yorku, "Podzim" však považuji o něco slabší než "Romanci" - vím však, že s přibývajícím věkem se mi ten film bude "líbit" čím dál víc. Stačilo totiž pět deset let navrch a já změnila u "Podzimu" jednu * za čtyři****. Listopadová romance mě však spolehlivě rozebírá už od počátku na malé kousíčky, a ačkoli jsem jí viděla už po x-té, pořád mě rozesmívá a dojímá, někdy až hrůza. Enya - Only Time, to už bude navždycky píseň tohoto filmu. ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je křeč. Nejvíc to přípomíná nevtipnou parodii na korejská romantická dramata, ve kterých emoce narozdíl od tohoto zmetku opravdu jsou. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Scenar je desnej, ale Keanu a Charlize jsou proste nadprumerni, takze jen diky nim jim musim dat o hvezdicku navic nez si ten jinak prumerny film zaslouzi. Charlize je zenska, do ktery bych se zamilovala i ja a Keanu miluju uz davno :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nádherná a smutná romance. Nejoblíbenější film mojí matky. Dvojice Reeves a Theron nemá chybu. Sára a Nelson spolu uzavřou dohodu. Budou spolu žít jeden měsíc, pak se rozejdou nic víc,nic míň. Plán jim překazí láska, se kterou ani jeden nepočítal. ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

Keanův herecký projev, který postráda výraz, nemůže zabránit tomu, aby zcela pasivně okupoval kamery. Je na to prostě až příliš hezký. Za Keanu tři hvězdy, vše ostatní je balast. ()

Lucjen odpad!

všechny recenze uživatele

Naozaj by ma nikdy nenapadlo, že film kde hrá Keanu Reeves a Charlize Theron bude jedna z najväčších blbostí, akú som kedy videla. Od začiatku som z toho nemala dobrý pocit, ale že budem tak neskutočne trpieť a trieskať si hlavu o stôl... Do osudného zvratu to bolo celkom fajn, klasická romantika. A potom ... film spustí sériu dialógov a momentov, ktoré z vás majú vyžmýkať všetky emócie a zvýšiť predaj vreckoviek. Nemôžem sa k tomu objektívne vyjadriť, pretože ma táto téma nezastihla vo vhodnú dobu a už vôbec nie vo vhodný deň. Jednoducho má snímok trochu smolu. Ak si ale chcete pripomenúť, že sa máte hrozne fajn, že vediete normálny život, toto je vhodný prostriedok. Smelo do toho. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Keanu a Charlize hrají sympatický pár, kterým to štěstí přejete. Bohužel se v posledních asi 15 minutách dočkáme nepříjemného zvratu v podobě nevyléčitelné nemoci, která se pochopitelně do té doby vůbec neprojevila (jako například v "Dlouhé cestě"). Čekala jsem, že budu během závěrečných titulků ronit slzy, závěr mě ale zklamal a snížil mé hodnocení. Jo a Jason Isaacs, kterého jsem znala jen díky Harry Potterovi, mile překvapil. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se dívat nechtěla, ale nakonec jsem televizi nechala zapnutou a dívala se. Čekala jsem mnohem více a film mě nenadchnul. Rozhodně mě to nijak nechytlo a nedojalo, takže tímto dost ubírám body z celkového hodnocení. Charlize byla úchvatná ve Zrůdě, ale tady si mě moc nezískala. A Keanu pro mě navždy bude Neo. Nejiskřilo to mezi nimi a jako hlavní dvojice se mi moc nezdáli. Já nevím, tenhle film mě zkrátka moc nezaujal. Příběh by tam byl, ale za srdce mě nechytnul. Viděla jsem mnohem lepší romantické filmy. (Ale taky mnohem horší). To, že se mi Listopadová romance moc nepozdává, zaviňuje asi ten fakt, že mi moc nesedla ústřední dvojice. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Kýčovité, ale dojemné. Mně se to celkem líbilo. Dvojici Reeves a Theron to v Ďáblově advokátovi slušelo, a tak je O´Connor dal znovu dohromady v Listopadové romanci. A udělal dobře. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Romantický slaďák, ve kterém se Keanu tváří pořád stejně a navíc mezi ním a Charlize není žádná chemie.. Typicky americké citové vydírání snad může platit jen na nenapravitelné romantiky a diváky Rosamundy. Mám velmi ráda romantiku ve filmech, ale něco tak nudého a hloupého jsem už dlouho neviděla. Mimojiné mi to připomíná stejně nudný Podzim v NY. Jediné, co mě na filmu potěšilo, byl Jason Isaacs v netradiční roli... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Romantika a la USA. Scenar sice o kvalite moze len snivat, ale co film taha do slusneho priemeru, su herci Reeves a Theron. A ked clovek chce vypnut /po tazkej fyzickej praci, film je na to ako stvoreny . 69 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Romanťárna, na kterou jsem kápl jedno ráno náhodně v bedně, no a jelikož to kolem mě všechno spalo, šel jsem do toho. Vlastně proč ne... Keanu má za poslední roky neuvěřitelnou formu, proto je taky možná třeba vidět, jak se tenhle chlapík prodíral v začátcích k vrcholu herectví, no a o Charlize ani nemluvě, pač ta panička je nejen koukatelná, ale i už tenkrát plná hereckýho potenciálu! Příběh sladkej, místy veselej, no a závěrečná klasika plná dojmů, tak to je pravá Amerika! Za co přihazuju 4tou hvězdu, tak to je za supr chemii hlavních představitelů. Krásnej pár, kterýmu by se snad mohl rovnat jen Rourke a Basingerová v 9 a 1/2 týdne... 70% ()

Reklama

Reklama