Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára Deeverová je krásná, temperamentní žena se svérázným přístupem k životu. Každý měsíc začíná nový milostný vztah s problematickým mužem, kterému pomáhá změnit se k lepšímu. Přestože zůstává k bývalým partnerům laskavá a přátelská, ještě nikdy pravidlo jednoho měsíce neporušila. Listopadovým kandidátem se stává Nelson Moss, který žije jen pro práci a nedokáže si představit, že by tomu mohlo být jinak. Má v San Franciscu luxusní byt, luxusní přítelkyni, o kterou ovšem příliš nedbá. Jednoho dne je nucen strávit na dopravním inspektorátu několik hodin čekáním na nový řidičský průkaz. Náhodou tam čeká i Sára, která kvůli jeho chybě neudělá test. Nemůže proto získat řidičský průkaz dřív než za měsíc, a tak Nelsona přiměje, aby svou chybu odčinil. Přestože je svými názory Nelsonovi protivná, podaří se jí nemožné, když ho donutí, aby jí věnoval měsíc života. Její byt mu připadá stejně odpudivý jako její přesvědčení, že on je ten, kdo má problém a kdo potřebuje na chvíli vysadit. A nakonec je to Nelson, kdo se hluboce zamiluje a doufá, že se mu podaří zlomit kletbu jednoho měsíce a zůstat se Sárou navždy. Netuší totiž, jaké tragické tajemství se skrývá za posedlostí jednoměsíčních známostí. (TV Nova)

(více)

Recenze (210)

nikoletkaa 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro Keanu - s Charlize si sedli perfektně. Miluji, když v jedné části začne hrát Only Time. Zbožňuji scénu, kdy si Nelson hraje na Santu. Chtěla bych mít za kamaráda Jasona Isaacse. Líbí se mi, že tento snímek mě pokaždé dojme, rozesměje, rozpláče. Tento film je zkrátka moje velká srdeční záležitost! ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Moje první největší filmová láska. Viděla jsem poprvé asi ve třinácti letech... Srdeční záležitost... Film můžu vidět kdykoliv znovu a nikdy mě neomrzí... ♥ Miluji jednotlivé scény sladěné s nádhernou hudbou, která se vždy hodí k dané scéně. „Ale já chci jen Tebe“. „Vždyť mě máš, navždy...A teď mě nech jít..“ ()

Reklama

Miany 

všechny recenze uživatele

Nápaditost tomuto snímku nechybí. Příběh je sice trošku nereálný, ale pevně věřím tomu, že podobní lidé, jako jsou v tomto filmu opravdu existují. Námět se mi líbí, jak říkám - má jistou originalitu. Herecké obsazení i výkony mi přišly také dobré a napětí či nějaké drama filmu nescházelo. Mělo to nádech romantiky a tak se pro mě tento film stal něčím, na co nezapomenu. Doporučuji shlédnout, je to jakési vzlétnutí do oblak.. ()

marie.en 

všechny recenze uživatele

Film, který mě po dlouhé době donutil bulet jak malá holka. Ne, nestává se mi to často. Ale tohle je vážně tak krásné a zároveň tak smutné, že mě to dostalo. Možná za to můžou herci v hlavních rolích, možná hudba..nevím, ale je to jeden z mála romantických filmů co nepůsobí lacině nebo prvoplánově, i když takový asi vlastně je. ()

Narcis 

všechny recenze uživatele

Ano,Ano rozhodně to není vrchol filmového umění.Ale : 1) vynikající herecké obsazení - oba milenci + Jason Isaacs a hrecké výkony 2) zajímavé scénaristické nápady - model ponorky, místo fénu vysavač 3) docela kvalitní zábava. Jeden z nejlepších romantických filmů - kravina, která má něco do sebe. p.s. kvůlo tomu filmu Charlize odmítla hrát v Pearl Harboru po boku Bena Afflecka ()

Galerie (51)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama