Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára Deeverová je krásná, temperamentní žena se svérázným přístupem k životu. Každý měsíc začíná nový milostný vztah s problematickým mužem, kterému pomáhá změnit se k lepšímu. Přestože zůstává k bývalým partnerům laskavá a přátelská, ještě nikdy pravidlo jednoho měsíce neporušila. Listopadovým kandidátem se stává Nelson Moss, který žije jen pro práci a nedokáže si představit, že by tomu mohlo být jinak. Má v San Franciscu luxusní byt, luxusní přítelkyni, o kterou ovšem příliš nedbá. Jednoho dne je nucen strávit na dopravním inspektorátu několik hodin čekáním na nový řidičský průkaz. Náhodou tam čeká i Sára, která kvůli jeho chybě neudělá test. Nemůže proto získat řidičský průkaz dřív než za měsíc, a tak Nelsona přiměje, aby svou chybu odčinil. Přestože je svými názory Nelsonovi protivná, podaří se jí nemožné, když ho donutí, aby jí věnoval měsíc života. Její byt mu připadá stejně odpudivý jako její přesvědčení, že on je ten, kdo má problém a kdo potřebuje na chvíli vysadit. A nakonec je to Nelson, kdo se hluboce zamiluje a doufá, že se mu podaří zlomit kletbu jednoho měsíce a zůstat se Sárou navždy. Netuší totiž, jaké tragické tajemství se skrývá za posedlostí jednoměsíčních známostí. (TV Nova)

(více)

Recenze (210)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Lehce za hranu přetažená charakterizace postav (nemožného workoholika bez koníčků vs. spontánní, užívající si "volnomyšlenkářky") dobře posloužila živelnosti jejich náhodného seznámení a extravagantního soužití, méně už při nezbytné proměně chování a hodnotového žebříčku. Ale pro líbeznou Charlize Theron by otočil asi každý – a každá v případě jen navenek sebejistého Keanu Reevese. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se dívat nechtěla, ale nakonec jsem televizi nechala zapnutou a dívala se. Čekala jsem mnohem více a film mě nenadchnul. Rozhodně mě to nijak nechytlo a nedojalo, takže tímto dost ubírám body z celkového hodnocení. Charlize byla úchvatná ve Zrůdě, ale tady si mě moc nezískala. A Keanu pro mě navždy bude Neo. Nejiskřilo to mezi nimi a jako hlavní dvojice se mi moc nezdáli. Já nevím, tenhle film mě zkrátka moc nezaujal. Příběh by tam byl, ale za srdce mě nechytnul. Viděla jsem mnohem lepší romantické filmy. (Ale taky mnohem horší). To, že se mi Listopadová romance moc nepozdává, zaviňuje asi ten fakt, že mi moc nesedla ústřední dvojice. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Kedze tento film bezal na Nove doobeda, cakal som jednoduchu priemernu alebo podpriemernu romanticku komediu. Mohol by som tento film rozdelit do troch tretin. 1. tretina - zaujimavy rozbeh, zabava, 2. tretina - film straca ten spravny svih a trosku ma nudil, 3. tretina - film zase pridal na plyn, pretoze som necakal, to, co sa stalo s Charlize Theron a pacila sa mi zmena charakteru postavy Keanu Reevesa, takze to film dokazal u mna dvihnut az na 80%. Okrem toho vzdy ma bavia filmy, kde sa mozem pozriet opät na hercov, ktorich som videl spolu v inom filme. Napriklad Reeves - Theron DABLUV ADVOKAT (1997) alebo Reeves - Sandra Bullock NEBEZPECNA RYCHLOST (1994) alebo DUM U JEZERA (2006). Keanu Reeves - (Nelson Moss) +++ Charlize Theron - (Sara Deever) +++ Jason Isaacs - (Chaz Watley) +++ Greg Germann - (Vince Holland) +++ Frank Langella - (Edgar Price) +++ Liam Aiken - (Abner) +++ Robert Joy - (Raeford Dunne) +++ Hudba: Christopher Young +++ ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Závidím každému, komu se líbí Charlize Theron. A že jich není málo! Takový člověk si potom asi tenhle film docela užije. Ale i přesto, že já dost můžu Reevese, díky Charlize byl pro mne tenhle film utrpení sledovat. Nevěřím jí ani slovo, nelíbí se mi, je mi nesympatická, a rozhodně mi nepřijde ani hezká. Dokonce ve scéně, kdy běhá se psy na pláži, vypadá spíš jako ošklivý muž, než jako krásná žena... Ale i odhlídnuto od obsazení, se mi tenhle film nelíbí. Je to takové rádoby dojemné morální bahno, kdy téměř všechno je skvělý (hlavně užívat si života, v jakémkoli smyslu...), jenom být prachatý podnikatel se nesmí. Je to hloupý, banální námět, špatně obsazený, a trapně zrežírovaný. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Téma hrdiny, v tomto případě hrdinky, která je nevyléčitelně nemocná, je už moc obehrané. Charlize Theron s Keanu Reevesem ani moc k sobě nepasují a scény, ve kterých se měli obejmout a říct si milá slova, byly velmi strojené. Je to dáno také jejich vysokým hvězdným statusem, protože oba mají navíc, než hrát v uplakané romanci, která nedokáže vtáhnout do děje. Chtělo to něco procítěnějšího, ale nestalo se. Na mě moc povrchní po všech stránkách. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama