Reklama

Reklama

Noir

(seriál)
Animovaný / Akční / Drama / Mysteriózní
Japonsko, 2001, 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Scénář:

Rjóe Cukimura

Hrají:

Hóko Kuwašima, Kotono Micuiši, Tošihiko Seki, Aja Hisakawa, Hitoši Takagi, Taró Arakawa, Šinpači Cudži, Fumihiko Tačiki, Kumiko Higa, Hiroši Janaka (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Půvabnou Korsičanku Mireille Bouquet živí nikoli nezajímavé povolání: jejím denním chlebem je zabíjení lidí na zakázku a nutno podotknout, že ve svém oboru patří k těm nejlepším. Svoji zásadu pracovat vždy a za všech okolností sama je nucena porušit toho dne, kdy ji vyhledá mladičká Japonka Kirika Yumura a žádá po ní, aby jí pomohla poodhrnout roušku její tajemné minulosti: Kirika totiž trpí naprostou ztrátou paměti a jistá si je pouze a jedině svými obdivuhodnými schopnostmi zabijáka. Kirika a Mireille, jejichž osudy jsou jakýmsi záhadným způsobem značně propletené, se za kuriózních podmínek dohodnou na spolupráci a zakládají zabijácké duo „Noir“ – to ještě ale netuší, že toto jediné jméno je vtáhne do víru událostí vskutku monstrózních. Šestadvacetidílný japonský anime seriál se stal jedním z nejoceňovanějších děl tohoto žánru za rok 2001. (kiddo)

(více)

Recenze (68)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Noir si pro sebe hodnotím jako těžce bessonovské anime se silným vlastním duchem a velmi chutnou polevou, korpusem i náplní - což ovšem neznamená, že pomyslné váhy mají jednu misku (tu s negativy) zcela prázdnou. Ale i když bych si představoval poněkud větší variabilitu oděvních součástí, více reality nebo lépe naturalistična v akčních scénách, a trochu více logiky ve "vedlejších elementech" jednotlivých částí, pozitiva výrazně převažují - a to především proto, že o tomhle první z trilogie příběhů o smrtonosných dívčinách ani být nemá. Jenom mně to prostě vadí:) Nebo lépe řečeno mě to ruší. Na což dokonalé bytosti jako třeba Marius opáčí, že je to tím, že jsem osoba bez vkusu, která se na to dívá v angličtině, a že to vlastně vůbec nechápu:) Ale k věci. Na svoji dobu velmi slušná animace (i když s mladší sestrou se srovnávat nedá), na veškeré doby velmi slušné herecké výkony - což znamená přesvědčivost a schopnost přitáhnout a vtáhnout. Například úvodní heslo nebo melodie hodinek jsou z rodu symbolů, které tvoří kulty. Lehce mystický, pomalu se odkrývající ústřední příběh, výborná atmosféra (s výše uvedenými výhradami), a především ÚŽASNÁ a velmi rozmanitá hudba od madam Yuki. Noir si mě získalo a jsem rád (a vděčen jednomu přestárlému upírovi), že jsem ho měl možnost zhlédnout. To, co pro mě znamená Canta Per Me, se slovy postihnout nedá. Přes to všechno, moje srdce stále je s Motoko Kusanagi a její partou, a moje city k fenoménu Noir jsou podstatně chladnější. Proto bych dal 80%. Jenže to by tu nesměla být tea party v měsíčním svitu a "my darling girl" Chloe. Neskutečná a dokonalá...skoro;) Beru to tak, že Noir mi přinesl Yuki a Chloe, a to si zaslouží procentní bonus. Ale i s ním to bude "jen" devadesátka. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

môj prví anime seriál čo som videl a hned jedna z najuznávanejších a najväčších klasík ,v mojom rebríčku je na druhom mieste za troška podobným gunslinger girl.má to uveriteľný príbeh a logycké jednanie postáv čo není u každého anime bežné.ale to čo robý túto sériu výnimočnou je všetkými vychvaľovaná úžasná hudba ktorá ma ako fanatika do soundtrackov dostala a jéj OST počúvam dodnes.celé anime mi príde tak trocha zamerané na divákov aj mimo japonska a preto ho odporúčam ludom ktorý chcú skúsiť anime po prví krát.ps : z tohto dielka by mohol kľudne vzniknúť celovečerný hraný film alebo ešte lepšie seriál.http://www.youtube.com/watch?v=db1Nr1HAQak ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Riziko spoilerů Nešťastně přeceňované. Tohle oblíbené anime si užívá akci, výtečně tvoří atmosféru, ale ztrácí body v plýtvání časem. Šestadvacet dílů je pro natolik prostý příběh nesnesitelná várka a s polovičním počtem by byl zážitek v důsledku stejně hodnotný, ale plnější. Nejvíc mě mrzí to, jak naprázdno vychází parádní navnazení z úvodu. Ony epizodické mise hlavních hrdinek, které spočívají pouze v zadání úkolu, zjištění informací o cíli a následné akční symfonii, pro mě byly oblažujícím zážitkem a jen jsem trnul, co mi přinesou následná odhalení minulosti. Jenže i taková slast se omrzí a s přibývajícími repetetivními zápletkami přišlo neodvratné zklamání. Mezi dvěma skvostnými dvojdíly Intoccabile a Heartless Assassin je totiž nesnesitelná vata, která by klidně mohla být vystřižena a příběh by se vůbec nenarušil. Ještěže závěrečné epizody v panství chytnou neskutečný drive, jinak by se úvodní pocity dokonalého seriálu začaly měnit do přesně opačného výsledku. Díky velmi dobře poskládanému soundtracku tak na Noir zapomenout ani nejde. Přesto je výhrad až příliš mnoho na to, abych se k seriálu někdy vrátil. A co se týče úplného konce, tomu se zatleskat musí. Závěry, které se dají přebrat šťastnou či nešťastnou cestou, miluju. U Noir ho vzhledem k předchozímu vývoji postav a celkovému vyznění závěrečných minut považuji za šťastný. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

"Noir je meno starobylej skazy. Dve dievčatá, vládnuce smrti. Ich čierne ruky ochraňujú pokoj novonarodeného." Nowaru je niečo ako môj splnený sen. Vždy som chcel, aby niekto natočil príbeh assasina v sukni, pokiaľ možno pekelne sexi a pekelne deadly. Pokiaľ nerozumiete pojmu „noir“ v kinematografickom zmysle, je Nowaru niečo ako osvetové dielko, ktoré tento pojem náležite pútavým spôsobom osvetlí. Je to totiž typický anime mix čerpajúci zo starých noiroviek, postmodernistických assasinských masterpiecov Luca Bessona (Leon a Nikita – napr. si všimnite čo stojí v okne Mireille Bouquet atd. ), mafiánskych filmov a konšpiračných teórií. Nevyjasnená minulosť , všemocná tajná organizácia, dve sexi „čističky“ s rýchlymi revolvermi a excelentná hudba v akčných sekvenciách pre každú z hrdiniek. Ale aby som neprechválil; chybičky to samozrejme má. Vadí mi hlavne neustále opakovanie niektorých spomienok Mireille i Noir, čo by som čakal (a i vítal), pokiaľ by šlo o rozsiahly stodielny opus, v dvadsaťšesťdielnom seriáli to však zdržiava dej. A potom ešte jedna „maličkosť“. V Nowaru nie je ani kvapka poctivej krvi po priestreloch, čo je na Japoncov prinajmenšom zvláštne. Skvelý príbeh, hudba a charizmatické hrdinky však nenechajú týmto drobným chybám vyniknúť, preto ho označím za to isté čo pre mňa v žánri fantasy anime znamená InuYasha – absolútne TOP anime. 10/10 Spievaj mi zbohom, tým sladkým zvukom dní minulých, ktorý si ma navždy pamätá Canta per me, a o tom to celé je ;-) ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Hudba skvělá. Ale tak nějak absentuju krev, prostě mi to příjde nepatřičné, že tam, kde se tolik střílí, zabíjí, jako zde, není prostě skoro krev. A červená. Takový záběr tam snad byl jen jednou a to na konci, když ona zabila tamtu. Pokládám tohle jako dobré zahřívací kolo, dobrý předvoj pro Madlax, protože tam mi přišla 3-5x lepší. No, shlédnutím tohoto anime jsem určitě nepřišla o drahocenný čas. :-) ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedno z nejlepších anime vůbec, příběh je parádní a soundtrack je neuvěřitelně dokonalej, až mi to vyrazilo dech. Co více psát a chválit, když už vychváleno a popsáno bylo vše. Příběh 80%, Hudba 120%, Kresba 60%, Atmosféra 110% = zážitek 100%. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Noir je v jednotlivých komponentoch pomerne kvalitné a zaujímavé anime ale nemôžem sa zbaviť dojmu, že ide o jemne preceňované dielo. Hlavnými plusmi sú námet, sympatické postavy, európske lokácie a hudba. Menším záporom je hlavná zápletka, ktorá nie je až natoľko komplikovaná a v zásade je aj ľahko predvídateľná takže na ploche 26 dielov pôsobí trochu rozťahane. Epizodičnosť takmer polovice seriálu pritom nevadí, pokiaľ sú jednotlivé príbehy dostatočne pútavé ale to nie je vždy pravidlom. Neodškriepiteľným záporom je ale jednoznačne akcia. Niekomu možno stačí pohľad na dievčatá so zbraňami lenže až na výnimky statické a málo vzrušivé akčné scény naviac s absenciou krvi, pôsobivosť čerpajú hlavne z hudby. Noir pritom vôbec nie je zlý. Záverečné diely, v ktorých predošlé výčitky razom odpadajú a dostavuje sa aj patričná emocionálna sila, celkový dojem výrazne vylepšujú. 70% so zaokrúhlením nahor za skvelo vygradovaný záver, brilantné finále a fantastický soundtrack. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem Noiru příliš nevěřil, sice tam byla zajímavá zápletka, nebo spíš mě seriál dokázal navnadit na ono velké tajemství kolem významu „Noir“, ale chybělo mi tam něco víc, co by mě k seriálu opravdu připoutalo. Akce byla fajn, na anime z roku 2001 vlastně úplně super (třeba při scéně s přestřelkou na schodišti jsem si s úsměvem vzpomněl na nejnovějšího Johna Vicka), ale chyběly mi tam výraznější emoce, nějaké intenzita (jako že se něco důležitého děje) a vůbec mi to přišlo v první polovině strašně roztahané. Mému dojmu absolutně nepomáhalo to, jak seriál neustále opakoval některé záběry, spíš naopak a když už jsem viděl během šesti dílů snad popáté mrkající malou Mireille, která právě našla svoje rodiče, tak jsem si říkal „Proč?“. Tyhle záběry, s kterými chtěli tvůrci navodit atmosféru a připomenout důležité okamžiky v první půlce fungovaly naprosto obráceně a obzvlášť při binge watchingu (sledování co nejvíce dílů seriálu v jednom kuse) to vysloveně štvalo, přišlo mi, že mě to okrádá o čas, že tím trpí atmosféra, že to celý příběh zbytečně natahuje. Stejně tak byla kvalita některých „případů z běžného života nájemných zabijáků“ značně kolísavá, občas jsem si novou zakázku dívek slušně užíval, většinou když byla nějak výrazněji propojená s hlavní zápletkou celého seriálu, nebo se objevila nějaká opravdu povedená záporačka (ano záporačka, většina mužských postav v tomhle seriálu totiž nestojí absolutně za zmínku, snad kromě strejdy Mireille a našeho Miloše Havla), ale byly tam i díly, které kdybych vynechal, tak by se asi nic nestalo. Stejně tak rozplétání všech tajemství působilo hodně zdlouhavě, vždyť ještě u nějakého šestnáctého dílu jsem si připadal, že hrdinky vlastně pořád znají akorát tak jméno nepřítele a nic moc navíc. Poslední výtka je pak absence krve, u seriálu, kde tolik lidí zemře, působí fakt, že je na obrazovce krev asi jen ve dvou scénách, opravdu hodně divně, nepřirozeně, jako kdyby tam ani neumírali lidi. Jestli to byl tvůrčí záměr, stejně jako u již zmíněného opakování scén a snahy autorů o minimum emocí, protože jde přeci o příběh nájemných zabijáků, netuším, ale pro mě nic z toho příliš nefungovalo. Naštěstí i v té první polovině byly opravdu skvělé díly, zvláštní ale je, že jako nejzajímavější a nejsilnější bych označil noční čajovou party. Co u mě hodně zvedá celkový dojem je pak polovina druhá, nebo spíš ta úplně poslední třetina (od návratu na Korsiku). V momentě, kdy vše dostane spád, začnou se už opravdu odhalovat všechna tajemství, začnou reálně pracovat emoce, a i ty atmosférická opáčka některých záběrů najednou fungují, je z Noiru 5* zážitek. Další věc, co seriál po celou dobu neskutečně tahá nahoru a co je tu prostě vynikající, je soundtrack od Juki Kadžiury. Stejně jako u .hack//SIGN i tady je ta doprovodná hudba prostě něco nezapomenutelného, nejde jí nevnímat, ale tentokrát podle mě na 100% pracuje pro anime a perfektně ladí s tím, co je na obrazovce. K tomu i zde obdivuji širokou paletu hudebních motivů, s kterou autorka přišla, jsou tu epické chorály, někdy kombinované s trochou té elektroniky, ale třeba i skladba u které se vám hned vybaví Itálie, jindy zase přijdou na řadu dudy… Tohle je za mě ukázka rozmanitého a úžasného hudebního soundtracku, další důkaz toho, proč si práce Juki Kadžiury vážit. Když k tomu přidám povedený opening a ending, tak hudebně je Noir jasných 11/10. Ve výsledku jsem si Noir užil, v závěru hltal doslova každý díl a chápu jeho vysoké hodnocení, přesto ale nemůžu zapomenout na své úvodní rozpaky, prostě na to, že mě ze začátku úplně nevtáhl. 7,5/10 () (méně) (více)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že jsou některé přestřelky přehnané? Japonci (opět) dokazují, že jsou mistři animovaného umění. Originální příběh, strhující hudba i závěrečné díly. Nejvíc oceňuji do hloubky propracované postavy. O Noiru nikdo nemůže říct, že by byl povrchní. A ještě jeden bonus: Nikde prakticky žádná krev. Smrti jsou originální a některé dost drsné, přesto se nedá říct, že by byl film brutální. A úchvatná je i tajemná a nebezpečná Chloe. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Kirika Yumura ztratila paměť. Jediné, co ví, je, že umí opravdu dobře zabíjet lidi. Mireille je jedna z nejlepších zabijáků na světě. Ty dvě se setkají a uzavřou dohodu. Mireille pomůže Kirike odhalit její minulost, ale až ji zjistí, Mireille ji zabije. Tohle se odehrává v prvním díle a dává to tušit, že diváka čeká nemálo tajemných odhalení. První třetina seriálu je spíše akční, Mireille dostane "zakázku", spolu s Kirikou ji splní, a občas se dozví indicii, která je posune v pátrání po minulosti. Zde bych vyzvedl akční scény, které jsou IMHO velmi dobře vymyšlené a naanimované (např. hned v druhém díle přestřelka v potemnělém casinu). V druhé třetině se na scéně objeví tajemná a vlivná organizace s dlouhou a spletitou historií a v pátrání se objevují nové stopy, včetně toho, co vlastně znamená "Noir". Konec je vyvrcholením toho všeho, a jak bývá u anime zvykem, je hodně emotivní. Druhou specifickou zmínku bych věnoval velmi povedené hudbě, včetně imho vynikající a dechberoucí skladbě "Canta per me". Lepší 4*. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zpočátku dost zajímavé a s celkem sympatickými hrdinkami, ale čím víc se blížil konec a bobtnala nepřekvapivá "jakožemysteriozní" zápletka, tím víc se Noir nořil do temnoty nudy. Opravdu zajímavý přestával být seriál pomalu už od poloviny, ale sledovat se pořád ještě dal docela slušně... ale obzvlášť poslední čtvrtinu, kdy už bylo přesně jasné které trapnosti si ještě scénáristé vymysleli, u mě probíhalo už jen útrpné odškrtávání seznamu a čekání kdy už to konečně skončí. Děj je překombinovaná vykrádačka ze všeho možného a nenabízí víceméně nic zvláštního, stejně jako dosti ploché a předvídatelné postavy které mě svou předstíranou emocionální hloubkou vážně nezasáhly. Ale aspoň ta hudba je velice fajn až do konce. 6/10 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

První díl trilogie girls with guns a moje první setkání s hudbou od skladalteky Yuki Kajiura. Výborný seriál, kde je vyvážený mix akce, psychologie postav, tajemna. Naprosto geniální soundtrack, který bych neváhal označit jako kulervoucí, všechny skladby se do děje hodí, podbarvují výborně celý děj série a dodávají mu další rozměr. Já jen dodám, že příběh Kiriky a Mireille mě dojal opakovaně a tleskám jeho tvůrci s jakou živostí udělal hlavní postavy, které si získají vaše sympatie. ()

Ajantis 

všechny recenze uživatele

Hudba. U ní Noir začíná i končí. Vytváří bohatou paletu témat spjatých s jednotlivými postavami nebo určitým typem scén a právě tahle šikovně vkomponovaná témata táhnou atmosféru. Pokud u akčních vložek neumírám nudou, je to jen kvůli motivu Salva nos; pokud přistoupím na poetiku vzpomínkových sekvencí, je to zase především kvůli hudebnímu doprovodu... Ostatní složky seriálu kvalitativně převyšuje až příliš a to nedělá dobrotu. Ona kombinace zvuku a obrazu nevytváří zdaleka tak intenzivní spojení jako v .hack//SIGN; občas předvede kouzelné panorama, ale opravdu jen občas, větší pozornost je věnována všednímu (šedému) ději a soubojům. Ty jdou mimo veškeré mantinely logiky a Mašimo v nich dokazuje totéž, co později v .hack projektech – prostě je neumí. Nemám nic proti akčňárnám, v nichž má jedna strana svými schopnostmi navrch a deklasuje desetinásobnou přesilu nepřátel, ale nesmí to být podáváno tak, že nejsou „špičkoví zabijáci“ schopni ani základního krytí a v přímé konfrontaci klidně několik vteřin jen dělají trapné grimasy, aniž by stiskli kohoutek, protože jinak by museli naše hrdiny zabít už ve druhém díle. Souboje nablízko jsou ještě jakž takž, přestřelky jsou ovšem k smíchu (nebo k pláči - dle chuti) a do podprůměru je pozvedává zase a pouze hudba. O příběhových kvalitách se ani nerozepisuji, Noir je blábol, spatlanina všemožných klišé, jakou umí snad jen Japonci (i když meta Metal Gear Solid je stále daleko). Nejvíc mě iritovala ústřední dvojice zabijáků, která mi svou psychologií v lecčems připomněla NGE. Sice bez zaváhání masakrují desítky lidí, ale když je to potřeba, promění se v klepající se ufňukaná cosi, neschopná pronést souvislou větu a mající spoustu citových potíží se sebou samými. Pomalu v každé epizodě na sebe navzájem (s častou výpomocí Chloé) zcela nesmyslně míří a pak propukají v další výbuch papundeklových emocí. Vcelku se mi líbily některé epizody uprostřed, už se v nich po impotentní úvodní třetině začalo něco dít, ale ještě nesklouzly do úplného dějového hnoje (závěrečná třetina). A jen vzpomínka na ně a výbornou hudbu mě odrazuje od nižšího hodnocení. / / / / / Největším kladem je tak postava Chloé – půvabná jako její jméno, vyrovnaně působící, nádherně oblékaná, s překrásnými vlasy a ultimátním hlasem. Je smutné, když já považuji za nejlepší scénu seriálu společnou koupel Kiriky a Chloé. 0:-) [slitovné **] ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

1.) Dej zatiaľ veľmi hmlistý, no každý si musí všimnúť tú neskutočnú hudbu... 90%. 2.) No s dejom to stále nie je veľmi jasné, ale na konci tuším veľkolepé rozuzlenie. A tá melódia z hodiniek mi bude v ušiach znieť asi do konca roka... 80%. 3.) Až teraz som si všimol aké sú obe baby pekné. Naozaj nádherné! 100%. 4.) Tento krát som si zase všimol, že seriálu chýba jedná podstatná vec, a to krv. V jednom diely je viac ako dvadsať mŕtvych a to bez jedinej kvapôčky? 90%. 5.) Pomaly sa začína črtať niečo, čo by sme mohli nazvať začiatok konca... 100%. 6.) Mačky mám rád, ale začína to byť príliš emotívne... 100%. 7.) Nuda sa nedá úplne vykompenzovať poodhalením niečoho z príbehu. Aj tak nám to poodhalenie naskytne len ďalšie otázky... 80%. 8.) 80%. 9.) Tak toto bola riadna haluz, trochu minulosti hlavnej hrdinky, no veľa sme sa aj tak nedozvedeli. Ale boli tu dve fakt geniálne scény... 100%. 10.) Tak toto sa už začína vyvíjať fakt čudne, som zvedavý... 100%. 11.) 80%. 12.) Pri sledovaní človek neustále uvažuje, čo by mohlo byť toto a čo znamená tamto. Samozrejme nikam to veľmi nevedie a zvedavosť stále rastie. Ale pozerá sa na to veľmi dobre... 90%. 13.) Zo začiatku trochu nudná, no ku koncu veľmi smutná epizóda. Pripadala mi trochu ako filler. A polovicu máme už za sebou... 90%. 14.) 70%. 15.) 70%. 16.) Konečne sa už črtá nejaká pointa, určite to bude veľmi zaujímavé. Už sa teším... 100%. 17.) Tak a máme tu dve veľké odhalenia. Epizóda fakt ako sa patrí... 100%. 18.) Opäť vynikajúci, miestami trochu smutný diel s geniálnou koncovou scénou. Proste Noir 4 EVER! 100%. 19.) 100%. 20.) Niečo takéto sm aj očakával, ale taký odjeb na konci určite nie. Pekný napínak, ale máme tu ešte 6 dielov... 100%. 21.) Tak toto som fakt nečakal... 100%. 22.) 100%. 23.) Musím uznať, že Noir je fakt geniálne vymyslený, všetko do seba pekne zapadlo a teraz... 100%. 24.) Kde zmizli babám cecky? WTF? 90%. 25.) Extrémne napínavá epizóda, zložená vlastne z jedného veľkého súboju. Vedel som, že niekto určite zomrie, a nech to bude ktokoľvek budem revať. A tak som si poreval, ale nie veľmi, našťastie... 100%. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem to, ale stalo se. Noir mě zklamal. Ne hodně, ale dostatečně na to, abych ve výsledném dumání, ke kterému hodnocení se přiklonit, byla za přísnou hodnotitelku. Noir se rozjíždí pomalu a v prvních dílech se o minulosti postav či o ústřední tajné organizaci Les Soldats nedozvíme téměř nic, čímž jaksi pozbývají na významu. Jistě, představí nám Kiriku a Mireille, ukážou, že život nájemného zabijáka není žádný med, ale to by šlo ukázat i za chodu, ve víru důležitějších událostí. Vražedná děvčata plní své zakázky, v každém díle je odstraněn naprosto nezajímavý protivník, jeden jako druhý. Přestřelky jsou solidní a občas mají hodně dobré nápady, ale nedostavuje se jakýkoliv pocit ohrožení postav, které vždy a za každých okolností všechny odprásknou (a to hlavně proto, že protivníci mají takovou mušku, jakou mají...). Chybí někdo, kdo by ztělesnil silného protivníka - občas se objeví někdo výraznější, a je to vždy žena (mužské postavy tady vůbec hrajou druhé housle) - ať už Silvana či Shaoli, jenže ty zase brzo zmizí. Právě jejich dvojepizody jsou tím zajímavějším, co Noir nabízí. Ke konci se naštestí věci začnou trochu více hýbat a příběh, ač jednoduchý jak facka, jistě není nezajímavý. Bohužel mi vůbec k srdci nepřirostla Kirika, asi proto že typ ukníkané dívenky (a je jedno jestli má světlé okamžiky v podobě chladokrevných vražd) jako je ona vysloveně nemusím. Naopak Mireille je zabiják jak má být - elegantní, v rámci mezi vyrovnaná, stojící nohama na zemi, vždy připravena sáhnout do kabelky a... No a pak je tu ojedinělý zjev Chloe, která stojí mimo jakékoliv škatulky, je prostě dobře divná:-) Rozhodně je také škoda že Les Soldats nejsou zosobněni nějakou výraznější postavou - takhle se jen těžko věří, že jsou organizací, která tahá za drátky celého světa. Takhle se sice asi snažili nabudit pocit, že jsou to lidé, kteří stojí ve stínu a přesto ovlivňují běh světa, já to tak ale necítila. Absence krve je pak wtf největší - v každém díle umřou málem destíky postav, ale krve se tvůrci dost štítili. Potom to opravdu vypadá, že zabití lidé jen submisivně lehli na zem a jinak jsou naprosto v pořádku. Hudba je samozřejmě, jak tady zmínil téměř každý, perfektní, sedne jak ulitá a pomáhá tvořit působivou atmosféru neveselého pátrání Kiriky a Mireille. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Napínavý a zábavný akční seriál se super postavami a zajímavým zamotaným příběhem. Do toho hraje pěkná hudba v pěkných scénách, ale hlavně je v tom to erotické dusno mezi holkama. :) ()

prome 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle jsem strašně nerozhodný. Tohle anime vyniká hlavně svým příběhem, atmosférou a hudebním zpracovaním, které jsou naprosto dokonalé a výborně vtáhnou do děje. Jenže některé díly byly na můj vkus málo svižné. Neříkám, že by se měly nějak moc zrychlit, ale trošku by tomu neuškodilo. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Fenomenální seriál, od kterého jsem od začátku do konce nemohl odtrhnout oči. Noir svým evropským laděním hodně vybočuje z řady ostatních anime a je to jenom plus. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Kouzlo Noiru mě nějak minulo. Možná to bude tím, že mě většinou nebaví anime odehrávající se mimo Japonsko. Tedy nepočítám ty, co se odehrávají ve vesmíru.. ;-) Ale už je to dost dávno, co jsem to viděl, bylo to jedno z mých prvních anime, tak to dám třeba někdy znovu a kdo ví... ;-) ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Zasa raz kvalitný anime seriál s prrecízne budovanou atmosférou a charismatickými hlavnými hrdinkami. Vadil mi však až príliš pomalý rozjazd, nevysvetlenie niektorých dôležitých informácii(možno tam vysvetlené sú ale ja som to pri prvom vzhliadnutí nezaregistroval) a nudné akčné scény. Pôvodne som chcel dať iba 7/10. Môj názor však zmenil brilantný soutrack a strach, že ma Marius pošle k rybičkám. 8/10. ()

Reklama

Reklama