Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úžerník Harpagon (Alberto Sordi) je taký lakomý, že chce usporiadať tri svadby súčasne, aby znížil náklady. Jednu vlastnú a dve pre svoje deti. Osud sa však ukáže byť na strane skutočnej lásky, nie na strane chamtivých. Adaptácia Molièrovho diela. (Arsenal83)

Recenze (7)

javak810i 

všechny recenze uživatele

Nenápadné italské zpracování Lakomce, které je ale překvapivě velmi kvalitní a to po mnoha stránkách. Na rozdíl od ztřeštělé verze s De Funesem se věrněji drží své předlohy a za svou výpravu se rozhodně nemusí stydět. Herecké výkony jsou skvělé, obzvláště pak Alberto Sordi a Christopher Lee, jako chlípný kardinál. Doporučuji ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tu verzi s Funésem mám prostě radši a nikdy se na tom nic nezmění :D. Tahle verze ale také není špatná, ale bylo tam dost změn a přišlo mi to takové víc dramatické, Alberto Sordi je sice fajn, ale jako Harpagon mi moc neseděl, nic proti němu, zřejmě je to (snad jenom) starší verzí. Koho ale musím vyzdvihnout je Christopher Lee jako kardinál, skvělý jako vždy. A povedl se i dabing:). Oproti Funésově verzi má ale tenhle Lakomec větší výpravu a prostě vypadá mnohem líp, jako správný historický film a tím skvěle navozuje atmosféru. Kdybych měl obě verze porovnat mezi sebou, tak pokud jde o tuhle, vidět jí už nemusím. Funésova je sice ztřeštěnější, ale více se drží předlohy a celkově je mnohem koukatelnější. Tahle verze je kratší, ale mnohem víc se vleče. Za výpravu a Christophera Leeho ty čtyři hvězdy ale dát musím. 78%. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Každý Lakomec je herecký koncert a toto zpracování není vyjímkou, A. Sordi vynikající, takže žádné překvapení, ale skvělý zážitek. Líbil se mi víc než třeba Miloš Kopecký. Ale jestli Lakomce jednou bude hrát Bolek Polívka, to bude teprve něco! ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Lakomec zpracován jinak, než jak je znám z divadelních inscenací. Harpagon je zde také samozřejmě hrabivý lichvář. Dokáže být chytrý, mazaný a úlisný jak liška. Pokud jde o dlužníky nesmlouvavý, ke své rodině až neúprosný. Uvažuje střízlivě a z nepříznivých situací umí vybruslit. Sordiho chamtivec mě ohromě bavil, není jen jednoznačná černá duše, ze které se zvedá žaludek, je zahrán s lehkostí a ironií, bez zbytečného křiku a řvaní. Jeho Lakomec je zde člověk, který svým počínáním vzbuzuje úsměv a chvílemi i sympatie, přestože víte, že je zmetek. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama