Reklama

Reklama

Gamera: Strážce vesmíru

  • Japonsko Gamera daikaidžú kúčú kessen (více)

Gamera – obří, oheň chrlící želva; ochránce dětí i celého světa, se vrací na scénu! V prvním dílu nové trilogie, režírované vizionářem Šúsuke Kanekem, se starodávný tvor vynořuje z mořských hlubin, aby porazil trojici Gyaosů, obrovských létajících lidožravých monster. Zatímco japonská armáda vnímá Gameru jako hrozbu; trojice hrdinů, skládající se z odvážného námořního důstojníka, neohrožené ornitoložky a krásné mladé telepatky, pochopí, že prastará bytost je jejich spojencem a v nerovném boji proti vojenským silám a děsivým Gyaosům se jí snaží pomoci. Vyjde Gamera z bitvy, která hrozí srovnat se zemí celé centrum Tokia, vítězně? (Israha)

(více)

Recenze (12)

Lima 

všechny recenze uživatele

Film nepřináší nic nového, objevného, jiného, než co 22-krát předtím předvedla Godzilla, nebo Rodan či Varan ve svých spin-offech. Ale lkát nad tím, je stejně zbytečné, jako si stěžovat, že 90% všech Shaw-Brothers bojovek je také na jedno brdo. Prostě se to tak musí brát, jako svůj jedinečný subžánr, který má svá pravidla a vybočení z nich není v konzervativním Japonsku žádoucí. Při zběžném srovnání jenom musím konstatovat, že to má o dost horší triky, než stejně staré Godzilly, rozpočet byl asi nižší, je vidět, že Gamera přeci jenom nemá tak zvučné jméno, jako přerostlá ještěrka. Psát o ději je zbytečné, to jako, kdybyste rozebírali Ulici, nebo jiný nekonečný seriál. Na konci jsou jasně otevřena vrata pro další dvě pokračování, se stejným filmařským týmem. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V podstatě novodobá předělávka stařičkého Gamera contra Gaos (1967), tentokrát s ...ehm ... "moderními" triky a vizualem. Film vyšel i na BluRay nosičích. Jako je to takové sympatické, pořád se tam něco děje, od začátku do konce, děj příjemně ubíhá a ty triky prostě musí člověka chtě nechtě pobavit ... V rámci žánru plus mínus 3*. Tyhle filmy se mi těžko hodnotí ... ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Gamera mě moc nezaujal. Designově je super, ale jeho mytologie mi nepřišla nic extra. Gyasové, ač vypadají solidně, mi také nepřišli jako kdoví jak úžasní soupeři – film jsem si tedy moc nevychutnal. Cením kvalitní zpracování a poměrně slušné destrukční scény, ale další film s Gamerou si asi jen tak nepustím. Zůstanu raději věrný Godzillí sérii. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Gamera bola stále akýmsi tieňom samotnej Godzilly. Ale pokiaľ tá našla v Heisei ére druhý dych, obria korytnačka to akosi nezvládla ( uvidím, ako to zvládli ostatné diely ). Nehovorím, že by tu chýbali všetky tie ingrediencie potrebné pre kaiju žáner, ale predsa to pôsobí len ako len akési malé spestrenie a nie ako event movie. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já to vidím někde přesně mezi 3 a 4. Japka se rozhodly restartovat Gameru ve velkém stylu a velmi slušný rozpočet je na filmu rozhodně znát. Triky, kostýmy a demolice měst jsou tak krásně, precizně a zručně natočené, že to strčí do kapsy nejeden legendární Godzillovský film. Zásadnější nedostatek vidím ve scénáři, který je sice svižný, ale lehce sterilní.. Není tam ani znatelnější práce s nadhledem, ani osvědčená dětská naivita, ani výraznější ekologická či humanistická myšlenka/poselství. Jako zábava ve velkém stylu pro malé i velké milovníky oldschool monster můvíček to stačí, ale pokud mám nějáký kaiju film hodnotit výrazněji nadprůměrně musí tam být něco navíc-něco co mě chytne za srdce nebo za koule. Téhle Gameře-jakkoliv je sympatická-to tentokrát chybělo. Moc se těším na pokračování. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, trikově je to pořád místy dost jednoduché a volí se nejjednodušší možný způsob, ale všechny scény jsou zde nové. A co si budeme povídat, to je v sérii celkem pokrok. Není to převratný film, ale snaží se o to, aby v rámci žánru přinesl divákovi přesně to, co se očekává. Monstra zde jsou, souboje také, k tomu jsou ještě přidány výbuchy, takže za mě v rámci série rozhodně pěkný pokrok. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Gamera. Želva, kterou jsem v dětství neskutečně zbožňoval. Obal videokazety mi neskutečně sedl a samotná příšera mi byla sympatičtější, než Emmerichova Zilla. Po zhruba 18-ti letech jsem Gameru viděl znovu s českým dabingem, a zas jsem byl jak malý kluk. Pravda, film je děravý, ale překvapivě těch blbostí ve scénáři, není tolik, kolik jsem se obával. Je to jednoduché, a lidské postavy jsou na úrovni protagonistů ze současných monster filmů, jen s tím rozdílem, že americké herce má člověk nakoukané odjinud a má k nim na základě toho větší sympatie. Jinak mytogie, jak želvy, tak obřích netopýrů je smysluplná, a důraz právě na ekologii, který se opatrně objevil v Královi monster je právě v Gameře o dost silnější. Za mě spokojenost, která s pominutím papundeklových efektů a méně známých herců, jde příběhově srovnat se současnou monster tvorbou studia Legendary. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

2,5*. Ne že by to byl špatný film, ale je tak nějak o ničem. Jednoduchý příběh, nezajímavé postavy, triky ani akce neoslní, s výjimkou pár scén je celý film bez napětí a atmosféry. __Ze spánku dlouhého tisíce let se k životu probere létající veleještěr Gyaos. A jak praví stará legenda, pokud na Japonsko zaútočí Gyaos, na obranu mu přijde obří želva Gamera. Souboje monster jsou to nejzajímavější z celého filmu, ale bohužel nedosahují zábavnosti soubojů z filmů o 30 - 35 let starších. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip není vtipem. Nic se nezměnilo, jen obludy jsou lépe udělány a to je vše. Pitomý příběh se spoustou zbytečností prostě přinesl jen malinko novinek, za což dávám dvaciáše procent. ()

Reklama

Reklama