Reklama

Reklama

Black Jack - Season 1

(série)
Animovaný / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní / Komedie
Japonsko, (2004–2006), 25 h 12 min (Minutáž: 24–48 min)

Předloha:

Osamu Tezuka (komiks)

Hrají:

Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Ajako Kawasumi, Bin Šimada, Hidejuki Tanaka, Kazuja Nakai, Ken Narita, Ken'iči Ogata, Majumi Tanaka, Miki Itó, Micuo Iwata (více)
(další profese)

Epizody(62)

Obsahy(1)

Black Jack, chirurg bez licence, avšak nepřekonatelného talentu, kterého se ne vždy můžete doplatit, může svojí zjizvenou tváří, černým pláštěm a někdy i naoko bezcitným chováním působit poněkud děsivě. Opak je však pravdou. Když je pacient ve velkém ohrožení a nechce být zachráněn jenom ze svých sobeckých důvodů, snaží se Black Jack pomoci i nevyléčitelným případům, nehledě na to, jestli z toho bude něco mít či ne. Tato série vypráví o různorodých dobrodružstvích tohoto proslulého chirurga a jeho zdravotní asistentky Pinoko, nevyjímaje ani jejich střetnutí s někdy nenapravitelnou lidskou přirozeností a s některými mysteriózními úkazy v medicíně. (AngelLucy)

(více)

Recenze (1)

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodový seriál, který vás nejen poučí o existenci různorodých nemocí, ale i o správné morálce, která by měla být všudypřítomná.. Někdy jsou tam dokonce i příběhy s prvky sci-fi nebo fantasy (např. když operuje mimozemšťana/ když bádá jestli svítící pták-fénix-opravdu přináší nesmrtelnost atd.) Zčásti se však operují i neoperovatelné věci, jako je např. tuberkulóza, která operací opravdu vyléčit nejde, takže by se některé případy Black Jacka měly brát spíše s nadhledem.. Ale i přes častou fikci mě velmi bavil, a dohnal mě dokonce k vyhledávání některých pojmů v lěkařských slovnících. Seriál je spíše epizodický, což by mnoha lidem mohlo vadit, ale nechybí ani epizody zaměřující se na minulost hlavních postav. Příběhy nemívají složitý děj a nechybí ani roztomilý vtip, takže si divák při sledování může i odpočinout.. Na BJ jsem se začala dívat, když jsem měla dlouhou chvíli a vůbec jsem ho neplánovala dokoukat. Po pár dílech jsem však změnila názor, protože mi velmi rychle ubíhal, aniž bych věděla proč :) ()

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda se měla původně vysílat 25. října 2004, ovšem byla přeskočena z důvodu zemětřesení v Japonsku, poprvé se tak vysílala až v roce 2006. (Jeoffrey)

Reklama

Reklama