Reklama

Reklama

The City of the Dead

  • Austrálie The City of the Dead (více)
Trailer 1

Mladá studentka se vydává do zapomenutého městečka, aby zde detailně prozkoumala dějiny upalování čarodějnic. Zanedlouho se však její fascinace starodávným místem mění v noční můru. Historie je zde totiž ještě živější, než se na první pohled zdá. Horor byl natočen roku 1960, stejně jako PSYCHO, s nímž má společnou řadu prvků. (bebsie)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (47)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Black Sunday od M. Bavy, ten si jistě zamiluje i tenhle skvost. City of the Dead dominuje hlavně neopakovatelnou gotickou atmosférou malé vesnice s podivným obyvatelstvem, asi tou nejhustější mlhou na jeden metr čtvereční, kterou můžete v hororu spatřit, tajemným průvodem v černých kápích a malým, za to velmi působivým hřbitovem. Christopher Lee spíše přicmrndává, ale naštěstí je tu Patricia Jessel, jež se zhostila své role upálené čarodějnice naprosto fantastickým způsobem. Největší chybou budou asi jen zdejší komentáře upozorňující na řadu podobenství se slavnějším Psychem, díky nimž jsem přišel o největší twist filmu. Pro mě je tenhle černobílý kousek rozhodně o třídu lepší, než tolik přeceňovaný The Haunting z roku 1963, který s ním ale nemá nic společnýho. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pochmurná atmosféra jakéhosi zapadákova plného mlhy, temných sil a neobvyklých obyvatel se mi zamlouvala, on už ten začátek s upálením čarodějnice byl velmi dobrý.. Po herecké stránce mě nejvíc upoutala démonická Patricia Jesselová, výborná volba, no a pak samozřejmě charismatický Christopher Lee, jeho uhrančivý pohled a proměnlivost obličeje jsou v podstatě děsivé, on to prostě umí.. Příběh mladé studentky a jejího bratra mě vtáhnul a byla jsem zvědavá, jak to dopadne, tedy u mne filmová spokojenost.. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa odradiť malátne nudným názvom. Moxeyho film je totižto malým zázrakom-prekvapením, poukazujúcim najma na silné štylistické stránky britského horroru. Kulisy mysteriózneho mestečka, pripomínajce dôslednú vizualizáciu nasilnejších pasáži Lovecraftových románov a vynaliezavé montážne riešenia vytvárajú na pôdoryse šablónovitého naratívu koherentné, štylisticky príťažlivé mikrouniverzum s charizmou klasiky zapadnutej niekde v najzadnejšej poličke antikvariátu. The City of the Dead je maximálne funkčný, štylisticky vyspelý archaizmus, hrdo poukazujúci na očarujúcu silu poetiky B-čkovej produkcie. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá mysteriózní čarodějničina, halená do mlžných oparů, kde se diplomky chtivá sličná studentka vydá pátrat v temných análech Nové Anglie 17. století přímo do jednoho proklatého městečka, přebývá v tajemném hotelu (a tak dál). Všechno strašidelný jak má být, jen tomu chybí něco ikonického (samozřejmě vyjma Leeho tváře, ale on je tu spíš v pozadí). Tak jako tak dobrá volba na svíčku a příjemný starosvětský hororový večírek. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rok 1692 - Elizabeth Selwynová, obviněná z čarodějnictví, je vedena na hranici. Když vyšlehnou plameny, přivolává za pomoci Lucifera na celé městečko kletbu. Střih. Nan Barlowová, studentka, se vydává do onoho zapadlého městečka v Nové Anglii, aby zkoumala tamější příběhy a legendy točící se právě okolo čarodějnictví. Jede tam na doporučení svého profesora (Ch. Lee) a netuší, že její osud je zpečetěn. Půvabná Venetia Stevensonová totiž přijíždí do samotného pekla. Skvělá černobílá kamera, temná hudba (ale jen v jistých momentech), nekonečné závěsy mlhy, hřbitov a podzemní svatyně. A k tomu démonická Patricia Jesselová! Ukázkový gotický horor s báječnou atmosférou připomene Masku démona i pozdější Karneval duší (1962). Žánrová klasika pro fanoušky gotiky. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Části filmu použili Iron Maiden v klipu k písničce "Bring Your Daughter to the Slaughter". (V4nd4l)
  • Záběry z filmu použila ve svém videoklipu také kapela King Diamond ve skladbě "Sleepless Nights". (Flaxik)

Reklama

Reklama