Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Korsárský kapitán Vallo (Burt Lancaster) si vydobyl jméno na všech mořích světa. Po přepadení britské lodi doufá v tučnou kořist, místo beden zlata však nalezne pouze kupu zbraní. Žádný problém - zbraně se přece dají prodat veliteli španělských rebelů El Libremu... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Výpravné pirátské dobrodružství, ve kterém pirátský kapitán mimo jiné prolétne balónem. Dobrodružství, které je v přemíře různých pirátských filmů své doby tentokrát komediální. Na dnešní dobu již spíše veseloherní, protože většina komediálního humoru vyprchala s časem a už ani jako humor nefunguje. Na kvalitě filmu to však nic neubírá. Děj má slušné tempo a každý dějový zlom je dobře načasovaný. Když je plnohodnotný scénář, kde se stále něco děje, má se divák na co těšit. Balón v pirátském filmu je vskutku zvláštní, ale v zábavném filmu, proč ne. Koneckonců je tu toho víc, takže to vypadá, že si tvůrci hodně vypůjčili od Julese Verna. Ruční granáty, tanky a, divili byste se, dokonce i ponorka. Tvůrčí nápaditost se tedy nedá popřít, ale funguje to? Ano, v kontextu toho, čemu se dnes říká popcornová zábava, to funguje, protože každý motiv má své pevné místo, takže ve vývoji a ději vše nějak vynikne a jedno neruší druhé. Burt Lancaster v hlavní roli „rudého“ piráta (čímž se film stal do značné míry parodií) se dostatečně vyřadil a je v plné upřímnosti vidět, že ho to dostatečně bavilo. A že jsou mnohé situace hloupé, ba přímo dětinské? Ale to už k povaze takových filmů patří. Zajímavé je, že tento film nebyl původně zamýšlen jako komedie, což je na mnoha kaskadérských kouscích, akci, romantice a dobrodružství dost znát. Dokonce i Burt Lancaster si mnohé kaskadérské scény dělal sám, protože měl zkušenosti s akrobacií, takže jeho scény tak vypadají o to autentičtěji. Výprava je skutečně honosná, což z tohoto filmu dělá i nákladný velkorozpočtový snímek, který byl údajně dokonce i překročen a filmové studio tento fakt pro budoucnost řešilo. Po technické stránce jsou padesátá léta znát, ale vidět ve filmu tak krásné autentické plachetnice, o tom se nám v dnešních filmech může jen zdát. Takže film je strhující ve svém dobrodružství a zábavný ve svém humoru a podmanivý ve své romantice. Nicméně, buďte varováni. Jak Burt Lancaster upozorňuje hned na začátku na kameru, věřte jen polovině toho, co vidíte. To znamená, že film neberte vážně a prostě se jen dobře bavte. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších a špičkovějších dobrodružných filmů, žánrů s pirátskou tématikou.Který v polovině 50.let téměř vymírá.Film vynikal jistou vynálezavostí, vtipnými dialogy a sekvencemi, pěknými hereckými výkony a neuvěřitelnými artistickými výkony hlavního představitele Burta Lancastera (který na začátku filmu lítal z plachty na plachtu) které mu snad byli šity přímo na míru.Sám Lancaster byl původně cirkusový akrobat než se dostal k filmu.Právě tato postava korzára Valla je jeho parádní rolí možná NEJ-rolí v jeho celé filmové kariéře, přestože neklade až zas tak vysoké nároky na herecké ztvárnění.V titulcích byl Lancaster uveden dokonce i jako pomocný režisér.Kameru vedl český kameraman O.Heller už dlouho natrvalo působící ve Velké Británii.Pěkná scéna je na konci filmu, kdy piráti poté co opustí svou loď před jejím potopením, protože na druhé straně baron dá příkaz právě k jejímu potopení, a následné přepadení baronovi lodě ze zálohy všemi Vallovi pomstychtivými piráti kteří vylezou z moře zezadu na jejich loď a nečekaně je přepadnou.Kdy potom začíná pěkná bitka.Pěkný dobrodružný snímek téměř pro celou rodinu. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavná dobrodružná komedie se sympatickým Burtem Lancasterem v hlavní roli. Na konci jsem měl chuť si to pustit hned znova. Rozhodně stojí za vidění! ___ Hm, tak jsem po asi pěti letech viděl Valloa podruhé a bohužel už jsem se zdaleka tak dobře nebavil. Ta atmosféra a děj mě už nyní nechávaly zcela chladným, což mě docela mrzí. :-( Lepší tři hvězdy (60 - 70 %) si ale tahle nezávadná pirátská rošťárna určitě zaslouží i dnes. ()

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Milá, zábavná, bláznivá pirátska fraška. Burt Lancaster ako pirát Vallo sa zmocní španielskej lode, jej nákladu zbraní a osobitného kráľovského splnomocnenca baróna Gruda. Najskôr plánuje predať získané zbrane rebelom, potom chytiť vodcu vzbúrencov a predať ho Španielom za tučnú odmenu 50 000 zlatých. Láska ku krásnej Consuele, dcére vodcu rebelov El Libreho, ho ale privedie na stranu povstalcov a do boja proti Španielom. Perfektná je scéna, kde sa pirátsk kapitán Vallo prezlečie do ženských šiat aby oslobodil Consuely. Burt Lancaster ako plavovlasá Bárbie v ružovej sukni proste nemá chybu. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Asi nejznámější pirátské dobrodružství z těch vyloženě odpočinkových, kdy je tu komiky skoro stejně jako akce a romantiky. Plavovlasý Burt je neskutečně sympatický, přece jenom jsem si u něj ale postupně zvykl na propracované výkony - tohle patří spíš mezi ty "cirkusácké" kousky. Však si Burt pro roli hluchého parťáka Oja vybral také svého akrobatického kolegu Nicka Cravata. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama