Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyšetřovatel pojistných událostí Oliver Branwell (Jack Hawkins) přijíždí na panství Lowis, kde minulou noc došlo k menšímu požáru. V manželce majitele panství poznává Sarah (Arlene Dahl), se kterou měl před pěti lety milostný poměr. Aniž by něco tušil, přitahován dávnější láskou je postupně vtahován do nebezpečné hry s ohněm. (ilclassico)

(více)

Recenze (5)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ke sdílenému nadšení Topca a liquida přidám jen zajímavost, že autor předlohy napsal taky Hitchcockovu Marnie. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Keď sa poisťovací pracovník dostane na zámok, aby prešetril malý požiar, netuší, že sa jeho život obráti naruby. Slušne natočený takmer detektívny príbeh poteší originálnymi zvratmi, takže dokáže udržať divákovú pozornosť. Deviate hodnotenie a piata recenzia. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Super britský noir, který má vynikající atmosféru, tempo, herecké výkony i plno překvapivých příběhových zvratů. Potěší malá role Christophera Lee. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Len co som si precital text  k filmu /Blackmail, arsonist and murder/  hned som si sadol k filmu. Film sa uz neodohrava v LKondyne, ale na akomsi Zamku. Vyborna detektiv,a Sidney Gilliat sa predviedol ako reziser, perfektne  dialogy a potesila malicka rola Christophera Lee - ho  : 92 % ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Ďalší (stratený) britský zásah do čierneho! Vyšetrovateľ poisťovne z Londýna rieši poistnú udalosť v zámožnom gotickom zámku, kde stretáva svoju bývalú lásku. City opäť vzplanú a čoskoro je súčasťou sledu udalostí ako podpaľačstvo, vražda, vydieranie... Parádne noirové intro, sympatický hrdina, dobrý voice-over, neustále atmosféra, orchestrálna hudba a vynikajúce strihové prechody (match-cuty): kyvadlové hodiny meniace sa v stierače, zvukový prechod cez telefón a tá technicky pôsobivá záverečná výpoveď! ()

Reklama

Reklama