Reklama

Reklama

Expres hrůzy

  • Česko Panika na Transsibiřské magistrále (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Co se stane když milion let stará fosilie není tak uplně mrtvá a nachází se zrovna v jednom z největších vlaků na světě, plném lidí?? Herecký koncert hororové legendy Christophera Lee a Petera Cushinga v hororovém příběhu, plném zvratů a houstnoucího napětí! (matestlust)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tento perfektný hororový snímok z roku 70-teho ma vôbec nenudil čo je dobre. Atmosféra samotného vlaku a toho čo sa bude diať po otvorení debni v ktorej žije stará fosília z dob keď ešte sme neboli na zemi. Táto príšera vyzerá celkom dobre na rok vzniku filmu a Christopher Lee a Peter Cushing podávajú fantasický výkon na ktorý nezabudnete. Ku konci sa to uberá do sci-fi podívanej ale itak celkový dojem z hororu je perfektný :D. PS: Ten soundtrack nemá chybu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady nezáživných a po právu zapomenutých hororů. Film chvílemi trochu přípomíná novější "Věc" ale svému mladšímu bratříčkovi nesahá ani atmosférou ani zábavností po kotníky. Výsledný dojem nezachrání zajímavý scénář ani velice dobří herci v čele s Christopherem Lee jelikož film oplývá nulovou hororovou atmosférou a po většinu stopáže spíše nudí. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERY. Rudé oči a chlupatá ruka, to jsou ty pravé formy mimozemské energie, která umí skrz oči vycucnout paměť, vyleštit mozek, uvařit oči a hýbat mrtvolama. I když jak kterýma, nejlepšejší jsou 2 000 000 let staré, v těch to jde jedna báseň, ale čerstvé prostřílené, ty musí hned opustit, jináč by bylo po Energii. Ale šlo by to číst i symbolicky - vždyť z Rasputinovského ďáblachtivého popa, evolucionisty, emzáka, bakterioložky a atamana Savalase lze seskládat tolik významů, kolik si zamaneme. Jeden hůř obhajitelný než druhý. Slabé **. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je místy sice obstojná, ale to stáří se na snímku strašně podepsalo, jeho sledování pro mne dnes již žádný zážitek nepředstavovalo. Zde možná John Carpenter bral inspiraci pro svoji Věc, za což patří Horror Expressu dík, ale vyšší hodnocení než 3* nedám ani náhodou, protože by to bylo nespravedlivé vůči filmům, u kterých jsem se bavil víc. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Horror odohrávajúci sa na Transsibírskej magistrále. Vo vlaku smerujúcom z Číny do Ruska. Velice zaujímavá lokácia. Christopher Lee v úlohe profesora Saxtona, ktorý týmto expresom preváža milióny rokov starú múmiu, tiež zaujme. Ani sled udalostí, ktoré sa začnú počas tejto cesty diať, by nemali nudiť žiadneho fanúšika horrorových filmov. Takže, keď to zhrniem: Interesantný príbeh, dobrí herci, pôsobivá atmosféra, to by bolo všetko v poriadku. Však s prihliadnutím na fakt, že zub času sa do tohto snímku už poriadne zakusol a tiež hudobné podklady nestáli za veľa, dávam len mierne nadpriemerné hodnotenie v podobe troch hviezdičiek. *** ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Horror Express byl natočen skoro celý bez zvuku, který byl přidán až po natočení filmu. (Chatterer)
  • Natáčelo se v Madridu v letech 1971 - 1972. (Chatterer)
  • Film nebyl paradoxně úspěšný ve Španělsku, domovské zemi režiséra Eugenia Martina. (Chatterer)

Reklama

Reklama