Reklama

Reklama

Expres hrůzy

  • Česko Panika na Transsibiřské magistrále (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Co se stane když milion let stará fosilie není tak uplně mrtvá a nachází se zrovna v jednom z největších vlaků na světě, plném lidí?? Herecký koncert hororové legendy Christophera Lee a Petera Cushinga v hororovém příběhu, plném zvratů a houstnoucího napětí! (matestlust)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

d-corso 

všechny recenze uživatele

Být Horror Express o dvacet let starší záležitostí, měl bych možná většího pochopení, či snad slitování. Ale v kontextu doby, kdy za sebou (např.) Fulci a Argento měli své první lahůdky, rok před uvedením Vymítače, působí tento příběh jako z jiného filmového světa. Jako parodie snesitelné a druhá hvězda za zombie kozáky. To ostatní je expres hrůzy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Opravdu velké milé překvapení. Ač by rok vzniku mohl odrazovat, tady to funguje. Bílé oční bulvy zkrvavených očí vypadají opravdu děsivě. Stejně jako Savalas he, he. Jediným negativem je pro mě trochu závěr, který mi vadí u spousty hororů, podobné konce proste u hororů takřka nesnáším, kazí jejich atmosféru.... ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je místy sice obstojná, ale to stáří se na snímku strašně podepsalo, jeho sledování pro mne dnes již žádný zážitek nepředstavovalo. Zde možná John Carpenter bral inspiraci pro svoji Věc, za což patří Horror Expressu dík, ale vyšší hodnocení než 3* nedám ani náhodou, protože by to bylo nespravedlivé vůči filmům, u kterých jsem se bavil víc. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nepríjemne strašidelný horor s pochmúrnou atmosférou o vedcovi (Christopher Lee), ktorý preváža vo fascinujúcom transsibírskom exprese dva milióny rokov starú fosíliu, čosi medzi človekom a opicou. Avšak počas dlhej cesty naprieč mrazivým sovietskym kontinentom (Transsibírska magistrála má 6000 kilometrov a jazda ňou vtedy trvala niekoľko týždňov) pribúdajú mŕtvi medzi ničnetušiacimi cestujúcimi a personálom. Silný zástup plusov (kvalitný scenár, mrazivá atmosféra, Peter Cushing) dopĺňa šialene zábavný kozák (!) Telly Savalas (!!), ktorý si to razanntým spôsobom cleé kradne pre seba a chytľavý, nákazlivý ústredný hudobný motív. Ku koncu sa to zvrtne troška iným smerom, než som čakal, ale i tak 4*. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady nezáživných a po právu zapomenutých hororů. Film chvílemi trochu přípomíná novější "Věc" ale svému mladšímu bratříčkovi nesahá ani atmosférou ani zábavností po kotníky. Výsledný dojem nezachrání zajímavý scénář ani velice dobří herci v čele s Christopherem Lee jelikož film oplývá nulovou hororovou atmosférou a po většinu stopáže spíše nudí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Rozpočet filmu činil 300,000 dolarů (Chatterer)
  • Film nebyl paradoxně úspěšný ve Španělsku, domovské zemi režiséra Eugenia Martina. (Chatterer)
  • Natáčelo se v Madridu v letech 1971 - 1972. (Chatterer)

Reklama

Reklama