Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aristokrat Julian Markham drží v podkroví svého domu zamčeného bratra Edwarda, který má kvůli voodoo kletbě znetvořený celý obličej. Jednoho dne však Edward uniká a v okolí se začínají dít hrůzostrašné věci. Tento snímek je adaptací stejnojmenné povídky Alan Edgara Poa. (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak trochu slabší pokus studia American International Pictures o navázání na stylové poeovské adaptace Rogera Cormana. Vincent Price je, ačkoliv má hlavní roli, poměrně přenesen na pozadí příběhu a prostor je věnován spíše vedlejším hercům (mezi nimi hvězdný host Christopher Lee). Atmosféru a pěknou výpravu to má, přesto po hororové stránce je to funkční jen minimálně, za což může poměrně rutinní režie Gordona Hesslera. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu překvapivě akční horor, který se nebojí ukazovat krev a násilí (i když přiznejme si, že takhle krev OPRAVDU nevypadá). Scénář možná až příliš dlouho nechává diváka tápat v nejistotě, o co tam vlastně jde a proč má Edward znetvořenou tvář, přičemž toto mlžení vydrží snímku v podstatě až do finálního rozuzlení, které ovšem žádné velké překvápko nepřinese. Filmaři taky dlouho otálejí s tím ukázat pravou Edwardovu tvář, takže člověk čeká opravdového bubáka, jenomže samotné rádoby šokující odhalení Edwardova znetvořeného ksichtu dnešního diváka absolutně nerozhodí, protože kromě pár puchýřů a jizev na ní nic tak strašného vlastně není. Ve své době to ale fungovat mohlo. Tak jak tak, Vincent Price je prostě klasa a když k tomu připočteme i na svůj věk mladistvě vyhlížejícího Christophera Lee, dostaneme film, který si žádný fanoušek klasického hororu nemůže nechat ujít. ()

Reklama

bierce 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film byl pro mě jednoznačně velkým zklamáním..Příběh pojednává o dvou bratrech z nichž ten první drží svého znetvořeného sourozence zavřeného v domě, jelikož byl obětí obřadu Voodoo a je velice nebezpečný.Jak už to tak bývá, postižený uprchne a začne brutálně vraždit.Proč?To není vůbec důležité, protože film se pohybuje hlemýždím tempem a po úvodní slibné sekvenci jsem už jen rezignovaně čekal až se na plátně objeví Price nebo Lee, nebo vnejlepším oba společně (mimochodem to se stalo pouze jednou na samotném konci a ta scéna trvala několik málo vteřin).Z výše uvedeného vyplývá, že mě tento film obrovsky zklamal.Přecejenom když má někdo k dispozici velikány jakými byli a jsou Vincent Price a Christopher Lee, nečeká se od něj, že stvoří takhle bezduchou a nudnou slátaninu.Dvě hvězdičky jenom za to že mám rád oba herce.NEDOPORUČUJU!!! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tento Poeom letmo inšpirovaný gotický horor pôsobí ako nahrubo zlepené dva príbehy - jeden s Vincentom Pricom a jeden s Christopherom Lee - ktoré sa na konci pretnú a majstri sa stretnú na plátne asi na desať sekúnd. V čom bol v onej dobe problém, že skoro všetky crossovery týchto velikánov skončili takto, uniká môjmu pochopeniu. Mimo toho je to taký solídny priemer s obstojnou atmosférou, dobrými kostýmami i kulisami (i keď radšej mám umelé exteriéry) a poslabším príbehom. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Poe a Price fungují jen v případě, když je režíruje Corman. Což on tady nečiní a je to vidět. Film jsem dlouho odkládal, a asi by se vůbec nic nestalo, kdybych ho odložil úplně. Nechme teď stranou, že z Poea si tenhle kus bere vyloženě pouze název jedné povídky, neboť je to stejně úplně jedno. Příběh není sice úplně špatný, ale na druhou stranu není ani nijak originální a zpracování je taky nic moc. Atmosféra tady absolutně neexistuje (jediný "šokující" moment přichází až v úplně poslední minutě), ale alespoň ta výprava je vcelku dobrá. Vincent Price a Christopher Lee opět hrají fantasticky (samozřejmě) a mnohé (vše) zachraňují, ale ani se nepotkají (hřích) a Lee je tady vyloženě jen jako special guest (dvojnásobný). Vidět znovu to opravdu nepotřebuju, a pokud nejste hardcore fanoušky Price a Leea, vy to nepotřebujete vidět ani napoprvé. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (2)

  • Lawrence Huntington, který napsal scénář, zemřel 11 dní před začátkem natáčení filmu. (Chatterer)

Reklama

Reklama