Reklama

Reklama

Policejní akademie 7: Moskevská mise

  • Česko Policejní akademie: Moskevská mise (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tentokrát se pustí do řešení problému na opačném konci světa. Boris Jelcin má totiž trable se šéfem ruské mafie Konstantinem Konalim. Ten během krátké doby vydělal miliardu dolarů prodejem nové počítačové hry a teď se rozhodl ovládnout celý svět, Ruskem počínaje. Jelcinova žádost o pomoc je v USA vyslyšena a úkolem je pověřen samozřejmě Lassard, se svými neschopnými, ale stoprocentně úspěšnými policisty. Zmatky začnou hned na letišti v Moskvě, kde je vítá velitel Rakov a nesympatický poručík Talinskij. Lassard omylem nastoupí do pohřebního vozu, odjede na pohřeb nějakého komunisty a nakonec je přijat do rodiny pozůstalých. Mezitím senilní Rakov s obtížemi vysvětlí Američanům, co je jejich úkolem, Connors se zamiluje do krásné tlumočnice Káti a Konali nařídí svým zabijákům, aby americké policisty odstranili. To je však nesplnitelný úkol, neboť policisté všem nástrahám uniknou. Naopak Konali podlehne půvabům Callahanové, která vystupuje v jeho baru jako zpěvačka. Poté, co pokus zatknout Konaliho během představení Labutího jezera skončí fiaskem, jsou Američané vykázáni z Ruska. Zdá se, že je vše ztraceno, když tu se na scéně objeví zmizelý Lassard. (TV Nova)

(více)

Recenze (297)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pak se Claire Forlani má prosadit, když hraje v takových perlách...škoda těch krásných očí pro takový brak. Nejvtipnější scény má na svědomí Ron Perlman, respektive poručík Callahanová, která se v nich objevuje s ním:) Zbytek staré gardy působí už notně zoufale... I tak někdy končí legendy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $126,247Tržby Celosvetovo $270,000║ Už to bolo len zbytočné tlápanie a bezvýznamné presunutie upadajúceho príbehu do iného teritória a to dokonca do Moskvy. /30%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Policejní akademie měla první díly opravdu kvalitní, ale sestupnou tendencí se dostala až na samotné dno. Aspon, že už nejsou další pokračování... Teda myslim :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Takto ma ešte nikdy nikto neponížil!“ – „A nejako inak vás už v minulosti ponížili, pane?“ Tu už sa nedajú prižmurovať oči. Toto sa niekomu môže páčiť jedine ak ho zaživa zalejú do betónu. Koncom 80. rokov bolo nutné začať otepľovať studené vzťahy medzi USA a Sovietskym zväzom. Situáciu zachraňoval Arnold Schwarzenegger v polokultovke Červená horúčava. Oveľa primitívnejšie (áno, dá sa to) na to išli tvorcovia Policajnej akadémie: vyslali Lassarda a spol. na návštevu komunistických súdruhov. Vzťahy sú na začiatku napnuté, ale nakoniec (i vďaka vodke) oteplejú a na konci sa zrodí veľké priateľstvo zakončené titulkami s neuveriteľne amatérskymi prestrihmi na hrdinov jazdiacich na koňoch. Našťastie, osmičky sme sa nedožili. Moskovskou misiou séria navždy (?) skončila, ak teda nepočítame tragický seriál z r. 1997, ktorý sa dočkal jednej sezóny a zbedačene sa v ňom mihlo pár známejších tvárí z filmovej série v čele s Jonesom, ktorého herecký predstaviteľ už očividne nemal čo stratiť. A aká to bola v sedmičke rozlúčka? Nuž, neveselá, azda až smutná a určite mrazivo tichá. Sága sa ocitla na samom dne. Je to fakt mizerný film. K mnohým Policajným akadémiám som bol v minulosti zhovievavý a kým iní dávali odpad alebo 1*, mne pripadali v rámci možnosti akceptovateľné a fajn. Ale toto je ozaj skutočné peklo. Ani pri najslabších dieloch som sa necítil tak zle, úboho, trápne, znepokojene, znechutene a nezažíval som taký naliehavý pocit ľudskej zbytočnosti, ako pri Moskovskej misii. Povedal by som, že čo-to zachraňujú aspoň Christopher Lee a Ron Perlman, ale klamal by som - sú rovnako hororoví, ako všetci (a všetko) ostatní naokolo. Pocit zúfalstva som zažíval nielen pri scenári (počítačová hra), ale tiež pri kastingu. Z pôvodného obsadenia nezostal kameň na kameni. Mahoney to vzdal dávno, ale tentokrát chýba už aj jeho nemastný-neslaný náhradník Nick. Nahradil ho kadet Connors (správne, kópia kópie). Preč je úderné duo Hightower/Hooksová, kapitán Harris sa musí zaobísť bez Proctora a popletený Lassard sa tu síce nachádza, ale s jeho postavou je narábané tak, že sa objaví v podstate len na začiatku a na konci. Z ostatných návratilcov (Callahanová, Jones a Tackleberry, ktorého herecký predstaviteľ David Graf nás navždy opustil o 7 rokov neskôr vo veku 50 rokov na infarkt) som mal fyzické bolesti. Skombinovať americký policajný zbor so sovietskym nie je na komédiu najhorší nápad, ale v praxi to vyzerá tak, že Američania spolupracujú s troma trtkami, ktorí robia absurdné akrobatické kúsky. Nie že Moskovská misia nie je ktovieako humorná. Ona nie je humorná vôbec. Nesie všetky známky filmu „no, nepáči sa nám to, ale tak čo, nejak sme to natočili, drží to pokope, tak čo by ku*va kto chcel za tie peniaze, kto ide na pivo?“. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne nejslabsi dil. Presunuti do Ruska by nevadilo, aspon tu je neokoukany prostredi, pribeh taky neni uplne spatnej. Bohuzel vsechno ostatni je. Z stary znamy particky vetsina lidi zmizela a ani se jim nedivim. Tvurci se to sice snazi vyvazovat pritomnosti nekolika zvucnejch jmen, ale Lee, Perlman ani Forlani bohuzel nic extra nepredvadi. Dokonce ani ten Harris tu uz nema svyho poskoka, nicmene to mu nezabrani, aby opet delal naprosto dementni akce. Dalsi problem je jakasi trojka ruskejch poldu, ktery si mysli, ze jsou akrobati, takze neustale neco kvikaj, skacou a padaj a je to fakt trapas. No a posledni hrebicek do rakve jsou vsemozny zvuky, ty ale nedela Winslow, proste neustale neco kvika a piska az to leze na nervy. Proste demence a smutnej konec serie. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Je myslím jasné, proč se na tomto snímku nesešla většina lidí z předchozch dílů....Nudný a špatný scénář za to může-sviňák! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nespadne a nezabije se. Nikdo z mého týmu se nebude zabíjet. To je rozkaz!" Policejní akademii mám rád, ale měla skončit třetím dílem a pak bych ji považoval za kult. Nicméně neskončila a lassardovci se vydali do Moskvy, což určitě měl být zábavný střet dvou světů, leč nebyl. Z této bramboračky by pořádný boršč zkrátka neuvařili ani chybějící Mahoney s Hightowerem, ale tlumočnice Káťa s padouchem Konalim měli rozhodně něco do sebe a tak zcela dobrovolně, s Tackleberryho namířeným kanónem u hlavy, tomu tu druhou hvězdu dám. ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Každej díl Policejní akademie je o něco horší, než ten předchozí. Tady už by to možná chtělo rozšířit stupnici někam do zápornejch hodnot. ()

Melies odpad!

všechny recenze uživatele

0 / 10 Ani neskutočne sexy Katrina nedokáže vytiahnuť siedmy (a snáď posledný) diel tejto série z tej kopy sračiek, do ktorej sa namočil. Priznávam, možno to nie je až na odpad, ale keď si spomeniem, aké zábavné boli prvé tri časti, vzkypí mi žlč a na krku mi navrie pulzujúca žila. Bohužiaľ, všetko dobré raz skončí - škoda len, že Policajná akadémia neskončila trochu skorej. ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutný humus, který už do odpadu musím spláchnout. Viděl jsem to asi třikrát a vždy se mi udělalo blbě. Hnusné prostředí, hnusní herci, hnusný děj a žádný humor. Natočit pokračování po pěti letech, aby z toho vzniklo toto? Nechápu tvůrce, možná věřili ve šťastnou sedmičku. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Jediný výrazně slabší díl série a taky jediný, který se v tržbách nevyšplhal přes milion. Obé přičítám roku vzniku. Sbohem osmdesátá léta. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Vsadím LP desku Bílé vánoce od Karla Gotta, že režisér tohoto snímku je aktviní nebo bývalý policista, že má předky z ruské tajgy, znal se s chlapcem ze Simbirska a že s ním chodil tříkrát do sedmé třídy, kde se navíc poznal se scenáristou. Ten opakoval již po čtvrté a nyní je též policistou v USA. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ve srovnáním s tímhle dílem jsou všechny ostatní nejzábavnějšími filmy všech dob. Tenhle díl nepatří k filmům zábavným nebo legračním, to v žádném případě. Označení komedie tedy není na místě. Jedna hvězdička za mou oblíbenou herečku Claire Forlani. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tento díl je slabý, ne však nejhorší. Šestka se mi jeví jako o hodně slabší. Hodně mě zaujal Ron Pearlman v úloze hlavního padoucha a právě on je hlavním (a asi jediným) magnetem filmu. Ještě že Lassard zůstal na záchodě (souhlasím s Tosimem), jinak by to bylo ještě horší. ()

Související novinky

Já nic, já muzikant

Já nic, já muzikant

03.11.2006

Jonathan Davis, frontman světoznámé metalové skupiny KoЯn, si rozšiřuje obzory a v rozpětí několika měsíců potvrdil účinkování hned ve dvou filmech. V obou případech půjde o čistokrevné horory dělané… (více)

Reklama

Reklama