Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harryh Faversham (Anthony Steel) je citlivé dítě, které děsí jeho otec a jeho přátelé z krymské války a vypráví mu příběhy o zbabělosti, které často skončily sebevraždou. Mladý Harry následuje přání svého otce, aby narukoval do Royal North Surrey Regiment. Také se zasnoubí s dcerou přítele svého otce generála Burroughse. Rok po smrti otce dostávají North Surreys rozkaz vyrazit do súdánské války, aby se připojili k silám generála Kitchenera, a aby pomstili smrt generála Gordona v Chartúmu. Harry ostudně rezignuje na svou funkci v předvečer odchodu svého pluku, načež od každého ze tří svých kolegů a jeho snoubenky dostal bílé pírko (symbol zbabělosti). (sator)

(více)

Recenze (3)

sator

všechny recenze uživatele

Harryh Faversham (Anthony Steel), citlivé dítě, které děsí jeho otec a jeho přátelé z krymské války a vypráví mu příběhy o zbabělosti, které často skončily sebevraždou. Mladý Harry následuje přání svého otce, aby narukoval do  Royal North Surrey Regiment. Také se zasnoubí, s dcerou přítele svého otce generála Burroughse. Rok po smrti otce dostávají North Surreys rozkaz vyrazit do súdánské války, aby se připojili k silám generála Kitchenera, a aby pomstili smrt generála Gordona v Chartúmu. Harry ostudně rezignujr na svou funkci v předvečer odchodu svého pluku, načež od každého ze tří svých kolegů a jeho snoubenky dostal bílé pírko (symbol zbabělosti). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, aj mne sa videl ten vplyv dekolonizacie na Britov ako dost masakrozny. Kazdopadne vyborna vec, nielen pre dekolonizaciu, aj hlavne pre vybornu reziu, slusne dialogy a aj akcne sceny boli na urovni : 75 % ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Film natočený dle stejné předlohy jako Čtyři pírka: Zkouška cti. Už vzhledem k roku vzniku je to film přímější, tedy nejsou zde třeba žádné zpomalené scény, vyprávění nemá tolik odboček, je dějově prostší a méně efektnější, ale nikoliv horší. Poušť je zde snad ještě více vražednější, protože méně vizuálně atraktivní, a útoky mahdistických vojů vypadají hrozivěji než ve verzi z r. 2002. Také je zde vidět, že se Britové ještě psychologicky nevyrovnali se ztrátou impéria - ten film je prostě více "patriotický" ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Bylo použito velké množství záběrů z filmu The Four Feathers (1939), včetně celé konečné bitevní sekvence. (sator)

Reklama

Reklama