Reklama

Reklama

Taste of Fear

  • USA Scream of Fear
Trailer

Obsahy(1)

Bohatému podnikateli na jihu Francie přijíždí ze Švýcarska dcera, se kterou se deset let neviděl. Penny zůstala po smrti matky a hlavně později i své nejlepší přítelkyně sama, odkázaná jen na pomoc druhých. Po nehodě na koni je totiž upoutána na vozíku, ochrnutá na dolní končetiny. Místo otce, jehož přesnou podobu si vlastně už ani nepamatuje, ji však v rozlehlém domě na útesu nad mořem přivítá jen její nevlastní matka a otcův pohledný mladý řidič. Otec odjel kamsi za obchodem a termín jeho návratu je z neznámého důvodu zastřen podivným tajemstvím. Jen jednou se dívce ozve po telefonu, ani to však nerozptýlí její podezření, že se tu děje něco podivného. Hned první noci se totiž setká s přízrakem, který nápadně připomíná otce. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Alternativní název sedí jako prdel na hrnec. Jekot ze strachu, který předvede Susan Strasberg má intenzitu srovnatelnou s tryskovým letadlem. Naštěstí však není nejlepší filmový výkřik všech dob tím jediným, čím Scream of Fear vyniká. Přímočarý a napínavý thriller, horor snad ani ne, téměř celou dobu diváka vede k jedinému možnému rozuzlení a na konci mu uštědří facku přes celou hubu. Paráda! A byť jsem polovinu onoho úderu vykryl potvrzenou předtuchou, přesto mám vyražených pět zubů! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller s opravdu dobře skrytou palebnou silou. Hororových scén je zde sice jako šafránu, ale snímek se může pochlubit výbornou schopností hrát si s očekáváním diváka, kdy jsem si hned několikrát říkal, že je chování postav stupidní, nebo že to dopadne tak či onak, no nakonec se film vytasí přece jen s něčím navíc, co lze jen těžko očekávat. To co jsem ubíral zde, přidávám tady, protože jde o podobné dílka, jen tohle mi sedlo i přes ve srovnání o něco horší herecké výkony více. 90% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Možná, že jde o momentální rozpoložení, ale já jsem Taste of Fear opravdu nevnímal za bůhví jaký hororový klenot. Jde o šedesátá léta, takže se často trápím s naivitou a amatérismem hlavních postav. Také je k smíchu několik dialogů, které bych dneska neustál ani v komedii. Tomu všemu sice dopomáhá atmosféra, která je podobná jako ve filmu Strašení, tudíž kvalitní. Nicméně stáří je i tak hodně znát. A to ve filmu někdy sedne víc…a někdy míň. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Peckááááááááá. Zapomenutej horor ze začátku šedesátých let, do kterého se mi vůbec nechtělo. Tak nějak sem pokládal za počátek zlatého hororového věku Hitchocka a tohodle jsem se bál jako Imf filmů starších čtyřiceti let. Ale pak jsem se k tomu dokopal a jsem nadšenej až za roh. Na vozík upoutaná, velmi sympatická (víte jak to myslím) slečna příjíždí navštívit svého otce do Francie na venkovní odřízlé sídlo. Neviděla ho deset let a nemůže se dočkat. Když jí řidič vyzvedne na letišti, dozví se že je její otec už nekolik dní na služební cestě a uvítá jí tedy její macecha... Tady ten film má všechno co na hororech miluju. Odřízlý děsivý dům s parádní atmosférou, neodhadnutelné postavy, v roce 1961 již starého Christophera Lee a double pointu kterou zkušenější možná dají, ale ostatní se budou tetelit blahem. Už jenom ta scéna, kdy slečna na vozíku přijede do té zahradní kůlničky na nářadí. Brrr. Pokud hledáte program na děsivou noc, dál nehledejte. 9/10 ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu šlo o napínavý mysteriózní thriller, se skvělou atmosférou, několika silně horrorovými scénami (první nečekané setkání ve skladu s nářadím, děsivý objev pod vodou na kraji starého bazénu), na svou dobu zajímavou kamerou (včetně podvodních záběrů) a také zdařilými hereckými výkony... a pak se nedlouho před koncem dostaví zcela nečekaná dvojitá pointa, z níž sice dle komentářů bylo mnoho diváků nadšených, ale já jí prostě s ohledem na vše předchozí nedokázal uvěřit. Takže na mě film ve svém zásadním zvratu nefungoval. POZOR, SPOILERY! Penny vidí ducha otce řídit auto, křičí, děsí se pádu i řidiče, sledujeme dění nasnímané uvnitř, pak auto hned spadne... a najednou o pár minut je ta dívčina šťastná a zdravá s tím, že vyskočila z toho auta včas? Kdy, kde a jak to dokázala, když auto hned spadlo, cesta do útesu byla krátká a dva lidé se v rámci naplánované vraždy na to padající auto dívali? Nebo pokud by tedy vyplavala až po pádu auta: po pádu do bazenu trvalo 20 minut, než jí vzřkísili z bezvědomí, ale po pádu do útesu se úplně sama po autonehodě dostala ven? A jestli vše předtím, včetně jejich halucinací a děsivých pocitů ze zjevů ducha otce, jenom hrála a předstírala, proč se tam to monstrum reálně zjevuje ještě i během jízdy autem? KONEC SPOILERŮ Je to sice působivě natočeno, ale po tom dvojitém zvratu mi děj zpětně moc nezapadá do sebe, nedává mi příliš smysl a působí na mě jako prvoplánová matoucí hra na diváky. Takže, přestože jsem byl dlouho přesvědčen o 4 hvězdičkách a filmařsky šlo o skvělou záležitost, neuvěřitelné vyústění jako z béčkové detektivky způsobilo, že s odstupem několika hodin film na tak vysoké hodnocení nevidím. [70%] ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Zajímavostí je, že Christopher Lee byl během natáčení pozorován samotným Garym Cooperem. Bylo to při scénce, kdy hlavní protagonisté seděli u večeře. Tato scénka se natáčela ve studiu, kde se točil také film The Naked Edge (1961). Společně se pak Christopher Lee a Gary Cooper ještě jednou setkali u společného oběda, ale to bylo bohužel naposled. (reich)
  • Christopher Lee poznamenal, že režisér Seth Holt byl nejlepší režisér ve společnosti Hammer Films a vůbec ve Velké Británii. (reich)
  • Snímek nezaznamenal velký úspěch ve Velké Británii ani v USA, ale velké oblibě se dočkal v Evropě. (reich)

Reklama

Reklama