Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Některé starší kousky s dvojící Matthau-Lemmon jsem ještě neviděl, každopádně tento kousek mohu hodnotit jako zatím nejlepší pokus převést ji do nových časů. Správná dvojka mi přeplácanými situacemi a křečovitou snahou náváazat na to co fungovalo, když pánům bylo o 30 let méně moc nezaujala. O Wilderově Kamaráde, kamaráde radši pomlčím. Dej si pohov, kámoši je naopak čistokrevná pohodovka, která se sice docela drží při zdi, což je u pánů Lemmona a Matthaua asi s podivem. Ale musím říct, že jim role rozhádaných, ale v jádru přátelských dědousků bojujících o novou sousedku velmi sedly a přesvědčily mě, že dokážou být zabavní i v pozdním věku. Hlavně Jack Lemmon mi pořád přišel fajn a Walter Matthau mu zdatně sekundoval. Právě přítomnost pánů film povyšuje na lehký nadprůmer. Jinak se zřejmě jedná o takovou klasickou americkou komedii 90.let, kde je kapka humoru, dojetí, smíření, hodně sněhu a přání šťastných vánoc. Ale mohu říct, že mi to tohoto povánočního zimního zasněženého  času docela sedlo, sledovalo se to příjemné a i vážnější pasáže na mě nezapůsobily špatně. Jako celek nic převratného, ale přijemná odyychovka, u které bych jen vynechal ty časté zmínky o sexu. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ten film mám moc ráda. Nekonečný sníh, rybaření v ledu, nenasytní kocouři, super příbuzní, neodolatelná sousedka, ve filmovém podání krásně naservírované rčení - co se škádlivá, rádo se mívá. O hereckém koncertu dvou kohoutů, krocanů, protivů a především kámošů na život a na smrt, za občasné asistence vitálního tatínka, není třeba dlouze psát. To se musí vidět a nejlépe zažít. Dala bych si čerstvě ulovenou rybu na všechny způsoby, ale do auta raději ne.;-) ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vcelku běžný námět a relativně průměrná komedie chtělo by se říct. Nicméně jako ústřední dvojice jsou obsazeni Jack Lemmon a Walter Matthau, kteří podávají úžasné výkony. Své role si viditelně užívají a z filmu je i díky tomu cítit pohoda. Přes prakticky neustálé hádky jsem se často smál, nebo možná právě proto? Film jsem navíc viděl v povedeném slovenském dabingu, který nakonec posunul hodnocení ke čtyřem hvězdám. ()

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že by se novodobé komedie zde mohli něco přiučit. Místy fakt zvrácený naschvál, který vás pobavil do morku kostí. Pobavil jsem se tak, že mi zde nevadila ani softová romantika, kterou v softových komedií absolutně nemůžu vyzvracet(možná, že to bylo věkem). Taková podívaná na lidi v patřičném věku, kdy už si člověk myslí, že toho moc v životě nezažije, dokáže zpříjemnit den.. proto dávám plné hodnocení. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama