Reklama

Reklama

Dva kamarádi, Felix Unger a bývalý sportovní novinář Oscar Madison, se naposledy setkali před sedmnácti lety. Nyní je čeká setkání nové, nečekaně dobrodružné. Všechno začne ve chvíli, kdy Oscarovi, který žije na Floridě, zavolá jeho syn Brucey, aby ho pozval na svou svatbu do San Malina v Kalifornii, která se má konat příští neděli. Jeho nastávající je Felixova dcera Hannah a také ona samozřejmě svého otce, který žije v New Yorku, pozvala. Dávní přátelé se setkají na mezinárodním letišti v Los Angeles, kde si na další cestu pronajmou auto. Jízda přes poušť se však stane nečekaně dobrodružnou odyseou. Nejprve zapomene Felix Oscarův kufr na letišti, potom ztratí směr a zabloudí, pak mají nehodu, takže daleko od hlavní silnice přijdou o auto. Čeká je několik dalších obtíží s policií, mrtvolou, příčeskem, spodním prádlem, pomstychtivým kovbojem a také se záletnými ženami Thelmou a Holly, na které cestou narazí v jednom maloměstském baru. Přesto všechno jsou neustále se hašteřící kamarádi rozhodnuti dorazit na svatbu včas. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

cross 

všechny recenze uživatele

Stupidní příběh bez srandovních vtipů nezachrání ani legendy, jakými jsou Jack Lemmon A Walt Matthau... Jejich postavy až moc připomínají staříky z povedeného "Dej si pohov, kámoši", ale nemají naprosto žádné vnitřní kouzlo a švih. I hudba (Silvestri) je ucandaná a nudná jako celý film, který tak bohužel nestojí za ztracených 100 minut života... ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Už to není to co bývalo v dobách jejich největší slávy, nicméně je to pořád velice příjemná komedie a jak Matthau tak Lemmon jsou výborní. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Měl jsem období, kdy jsem na tyhle dva mameluky koukal fakt rád, role dědků, nasraných životem (především Matthau) oba mistři ztvárnili fakt brilantně..................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

skinny 

všechny recenze uživatele

Než se dostali do cíle, tj. na svatbu, tak to byla páradní jízda dvou potrhlých staříků, po tom už to moc zábavný nebylo a přišla na řadu typické "americké rodinné klišé kecy".Cca 20 min. ke konci to ztrácelo dech ale jinak se jsem se bavila. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Road Trip se dvěmi důchodci, kteří hláškujou mnohem víc a taky o dost líp než důchodci z obou Expendables dohromady. Možná mi uškodila neznalost prvního dílu (na který se chystám), takže uvidím jestli potom tenhle výlet docením více. 6/10 ()

rtio 

všechny recenze uživatele

Takový důchodcovský road trip. Dva postarší kamarádi, kteří se dlouho neviděli a jedou na svatbu svých dětí. Že by nuda? Kdeže. Nesourodá dvojice mužů se dostává do nepříjemných situací ze kterých se vždy "nějak" dostane. Příjemně strávené dopoledne. /60 %/ ()

LuckyStar 

všechny recenze uživatele

Pohoda! Moc příjemná komedie s pány Lemmonem a Matthauem, proč si to neříct rovnou. A je vtipná! A naprosto přesná pro 4. hodinu odpolední kdesi na vzdálené chatce či na cestě autobusem vyprahlou pouští. Chemie mezi protagonisty tady funguje líp, než by se na první pohled zdálo - a to není nikdy na škodu. ()

chuckboris 

všechny recenze uživatele

Ke konci při svatbě mi truchu vadily ty přecitlivělý rodinný sračky, ale jinak to je dost zábavná komedie. Walter i Jack ukázali, že to, co dobře fungovalo před třiceti lety může fungovat i dnes, a i když jsou o dost starší, vůbec se nezměnily. Hlavně teda ten Matthau, to je pořád stejný hovado :D ()

Judas 

všechny recenze uživatele

Vynikající, dlouhou dobu jsem se tak nebavil... Důstojné zakončení jedné nezapomenutelné filmové éry. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou řekneš slovo trifetka tak tě začnu škrtit a pak mě může zatknout ještě jednou a bude to čtyřfekta :o) Oscar a Felix naprosto úžasná dvojka, která tentokrát opět nezklame. Putování po Kalifornii a přechodné bydliště u šerifa v San Cosik opravdu sklízí úrodu . Je to jejich poslední vzájemný film a taky odešli v tom největším a nejlepším stylu nikdy na tento film nezapomenu . ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Snad až nečekaně důstojné pokračování třicet let starého filmu.Lemmon a Matthau zkrátka stárli s důstojností,o které si většina dnešních hvězd bude muset nechat jen zdát. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Howard Deutch, Jack Lemmon, Walter Matthau…..řekl bych sázka na jistotu. Lemmon s Mattheauem jsou taková americká zlatíčka….prostě je musíte mít rádi….navíc to mezi nimi historicky funguje a je na co navazovat (jednička, Kamaráde, kamaráda, Dej si pohov kámoši). Seniorská road-movie, zamotaná jako klubko příze s hláškami, za které by se nemusel stydět černošský stand-up komik. Seniorská, ale přesto čerstvá a dostatečně akční. Budu se opakovat, ale tyhle dva staříky opravdu nejde mít nerad. ()

Empire 

všechny recenze uživatele

Podivný pár (první díl), byl sice neporovnatělně lepší ale je to Mathau a Lemmon, ale je to od té doby jedna z jejich nejlepších komedií. ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré "pokračovanie" po 30. tich rokoch skvelého filmu Podivný pár (The Odd Couple - 1968), ktoré síce nemá charakter komornej až divadelnej tragikomédie, ale dokáže opäť dokonale pobaviť rafinovanými dialógmi prestárlej dvojice komediantov. Možno to považovať za nostalgicky poslednú filmovú bodku v hereckej kariére legendárneho tamdemu Lemmon&Matthau :-))) 75% ()

u 

všechny recenze uživatele

Strašné pomyšlení,že tito dva v 60.a70letech natáčeli nejlepší komedie,v posledních letech svého života je ale vidět,že jim došla šťáva. ()

topvideo 

všechny recenze uživatele

Je málo filmov, ktoré môžem vidieť každý mesiac, stále dokola a dokola. A medzi takéto patrí komédia o dvoch dôchodcoch, ktorí sa zhodou okolností vybrali na svadbu svojich detí. Napriek tomu, že obaja sa nemajú v láske, sú tak roztomilí a vtipní, že im dokážete odpustiť všetky nedostatky a prešľapy, ktoré robia v tejto „road movie“. Jack Lemmon a Walter Matthau rozohrali svoju typickú choreografiu a stávajú sa tak nesmrteľnými. ()

E.T.Martin 

všechny recenze uživatele

Jack Lemmon a Walter Mathau si už dvojici neustále hašteřících se chlapíků zahráli zhruba v desítce filmů. Podle toho, jak jim to šlape tady, by ale člověk řekl, že těch společných filmů už byla aspoň stovka. Správná dvojka II (pokračování filmu Podivný pár po třicetileté odmlce), je vydařenou komedií nejen kvůli oběma hlavním představitelům, ale i díky scénáři z pera Neila Simona. Skoro každá věta, každý dialog, jsou malou perlou a volají po opakovaném shlédnutí filmu, aby si divák všechny situace a hlášky pořádně vychutnal. Osobně se mi první díl líbil o něco více, dvojka za ním ale nikterak nepokulhává. Mezi klady bych zařadil důsledné vytěžení Felixových negativních vlastností (puntičkářství či hypochondrie), které se s věkem jen zhoršily. Sympatickým překvapením je i řada popkulturních narážek (Thelma a Louise, Hodný, zlý a ošklivý). Správná dvojka II je posledním filmem, kde se Mathau a Lemmon spolu na plátně objevili, a nezbývá než dodat, že podobně sehraná komediální dvojice se už jen asi těžko znovu najde. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie o dvou důchodcích a jejich klidné cestě na svatbu vlastních dětí. Zábavu tu tvoří převážně Walter a jeho svérázný humor, což obzvlášť na začátku filmu minimálně zaujme. Tuhle dvojku senilních otrapů mám vážně rád..! =) ()

Reklama

Reklama