Tanec na vlnách

Komedie / Romantický

USA, 1997, 102 min

Martha Coolidge

David Newman

Nevím čím to je, ale dvojice staříků Matthau, Lemmon mě dokáže vždy spolehlivě pobavit. Trošku jsem se obával, že toto další jejich setkání může sklouznout už do přílišné patetičnosti a sentimentu, ale naštěstí se tomu tak nestalo a já se opět výborně bavil.(5.6.2003)

Scénář: Robert Nelson Jacobs .. Pro tuhle hereckou dvojici mám dlouhodobě slabost, protože mne vždy dokáže pobavit. Zápletka a taneční eskapády jsou fajn, ovšem když se tito dva pasažéři špikují navzájem, je to prostě vždy nejlepší. Guláš kolem už mnohdy tak dobře nechutná. 70%.(28.9.2007)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $29,022,252Tržby Celosvetovo $30,716,901(14.1.2010)

:::::::::::::::::::::: Skvělý film na oddych. :::::::::::::::::::::::(5.4.2009)

Tenhle film není ani z poloviny tak špatný, jak se všeobecně říká. Samozřejmě, že ve srovnání s 'Podivným párem' skončí jako poražený, ale proč srovnávat? A když už, tak trvám na tom, že 'Tanec' je na stejné kvalitativní úrovni, jako jednička 'Dej si pohov, kámoši!'. 60 %(22.2.2003)

Charlie moc dobře jsem viděla jak jste koukal na hrudník mé dcery, to víte v mládí jsem byl kardiolog:-)! Nikdo není dokonalý. Ta ženská má tak nádhernej zadek, že je skoro hřích na něm sedět aj. víceméně humorné hlášky, ale hlavně komické scény (jako ta taneční obou dědků) oblíbeného a nerozlučného dua komiků Lemmona (Herb) a Matthaua (Charlie). Dvou věčně hašteřivých a nabručených penzistů, v této nenáročné romantické komedie s idylického prostředí na luxusním zaoceánském parníku. Po jedna třiceti letech od natočení prvního společného snímku Štístko 66' se jednalo bohužel už o předposlední společný film obou "STAR" americké produkce, tedy podle mého mínění nejhůř zas nedopadl..(28.9.2007)

7 / 10 Lemmon a Matthau sú pár, ktorý mi dokáže vždy rozohrať úsmev na tvári a ani teraz tomu nie je inak. Obstarožní deduškovia zvíjajúci sa v rytme samby, to je to pravé orechové. Ehm, teraz asi vyzerám ako nejaký úchylák, čo? ... Haló! Kam všetci odišli? Je tu niekto?!(15.4.2005)

Inteligentne šialená dôchodcovská záležitosť, ktorá si podmaní aj neseriózne, mladé publikum. Dvojica Lemmon-Matthau v typickej pozícii, v srdečne intrigánsko-kamarátskom vzťahu. 65%.(11.4.2009)

• hippyman

taková kravinka, člověk se občas zasměje, ale je to dobrý tak maximálně jako kulisa k něčemu jinýmu... 40%(28.9.2007)

Dvojka zábavných prďolů Jack Lemmon a Walter Matthau snad ani nemůže zklamat, chemie v případě tohoto hereckého páru funguje na 100%. Jakkoliv je ten humor už poněkud otřepaný a předvídatelný (v každém filmu totéž), úsměv na tváři je zaručen. Za sebe házím spokojených, ač nenadšených 63%.(2.1.2011)

Film, který je živým důkazem pojmu solidní průměr. A zároveň další film s nevyužitým potenciálem. Ono by totiž vůbec nebylo špatné vyslat tuhle dvojku na moře, kdyby byl Walter zase poťouchal Jacka k nepravostem jako v Beanem zmiňovaném Štístku a vznikla z toho komedie o sňatkových podvodnících. Nestalo se a sám se divím, že mě zaujala víc zápletka věnovaná Lemmonovi, než ta s Matthauem. No ale i tak se tu vyskytují dobré vtipy.(10.11.2007)

• Dale

Po skončení tohto filmu som bol veľmi smutný a sklamaný. Nielenže som sa ani raz nezasmial, bolo doslova utrpenie pozerať sa na takých skvelých hercov, akými boli Lemmon s Matthauom, ako sa tam strapňujú a melú z posledného. Ešte v Daj si pohov, kamoš! sa na nich dalo zasmiať, tu už boli na zaplakanie.(19.12.2003)

Vcelku naprosto obyčejná romantická komedie o vdovci, kterého bratr jeho ženy zláká na výletní plavbu, aniž by mu sdělil jakousi nepodstatnou maličkost, že jejich posláním je zábava přítomných dam a pracovní náplní tance všeho druhu - z čehož také pramení to nejpůvabnější, co tento snímek nabízí. Souhra Lemmona a Matthaua, kterým velmi zdatně sekunduje výborný Brent Spiner dosahuje vrcholu ve všech jejich společných scénách, které by samy o sobě stály minimálně za 80%. Bohužel je tu i dost takových, které se věnují novému románku Matthaua a celý snímek bohužel velmi brzdí, což je velká škoda.(6.9.2003)

Dvojice Jack LEMMON a Walter MATTHAU. Už při pohledu na ty dva se musíte smát. Jsou to dva výborní herci, komikové, a tak udělají z průměrného filmu aspoň něco, na co se jednou za čas dá koukat. Na to, že je režisérem žena, to není zase až tak od věcí. Hodnotím průměrem t.j.3*. Škoda, že oba pánové už nejsou mezi námi. Myslíte, že má Hollywood v dnešní době odpovídající náhradu ? Já aspoň o žádné kvalitní nevím.(28.9.2007)

• DonPedro

Je mi líto. Když točím x-tou variaci Lemmon+Matthau tak musím mít v kapse alespoň pár solidních dialogů, dvě tři doutnající repliky prostě nestačí. Spoléhat na to, že si Lemmon svoje odehraje a Matthau odšaškuje je vaření z vody, které mi tento film znechutilo možná víc, než by si zasloužil.(19.3.2003)

Je to dobrá oddechovka na víkendové odpoledne, mám rád ty dva staříky a jejich humor. Tady se zvlášť vyřádil Walter Mathau. Ale musím uznat, že ty tři hvězdičky by mohly stačit. I když musím na druhou stranu také připustit, že rozumím tomu, když někdo dá čtyři. Záleží to na náladě. Někdy se film do ní trefí víc, někdy méně.(28.9.2007)

Klasická komedie s JL a WM, která ovšem nijak výrazně nepředčí "Dej si pohov kámoši". Souhlasím s clekovým hodnocením 64% je tak nějak přiměřených.(2.1.2011)

• cab

Bohuzel jen slaby odvar oproti virazne lepsim starsim kouskum nerozlucitelneho dua stariku (Jack Lemmon a Walter Matthau). 40%(19.9.2006)

Povedená nenáročná komedie, kde jako vždy září Lemmon s Mattauem, kteří jsou jasnou zárukou vtipné podívané.(29.9.2007)

Ačkoli tento snímek považuji po "Buddy Buddy" za nejslabší v podání jedné z mých nejoblíbenějších komediálních dvojic, výsledek mi nepřijde až tak špatný, jak se zdálo v době premiéry, kdy mimo nepříznivých recenzí si ani snímek na sebe nevydělal. Ničím inovativní zápletka o lodních pasažérech je pro dvojici tohoto kalibru jako stvořená a i když v první hodině spolu nestráví tolik času, jsou to hlavně jejich společné výstupy, které dokáží spolehlivě vytáhnout známku vzhůru. Jediné neduhy, které snímek má, jsou podobné jako u jejich předchozího kasovního trháku "Dej si pohov, kámoši" - tzn. závěr se spíše snaží zvýšit spotřebu kapesníků, než aby dal procvičit bránicím. 70%(22.8.2010)

<< předchozí 1 2