Past

Pasca

Krimi / Thriller / Romantický / Akční

USA / Velká Británie / Německo, 1999, 109 min

Jon Amiel

Príšerne deravý scenár. Ale medzi Connerym a Zeta-Jonesovou to iskrí do takej miery a mnoho scén je ľahodných oku do takej miery, že proste nemôžem ináč. Tento film na mňa pôsobí ako ten najlepší parfém.(20.11.2002)

K nedělnímu nenáročnému pobavení se tenhle film hodí víc než dobře. Mezi Catherine Zeta-Jones a Seanem Conneym to patřičně jiskří, příběh plyne svižným tempem, nechybí patřičný poměr akce-loupež-láska, takže výsledkem je poměrně příjemný oddychový film.(22.3.2004)

Charismatický Sean Connery, krásná Catherine Zeta-Jones, atraktivní prostředí, trocha toho napětí, efektní loupeže ve velkém stylu, hezky zamotaný příběh, pohodová hudba...To by mohlo k pobavení stačit, nemám pravdu? V lepší náladě bych šel i výš, ale takhle dám 70%.(18.4.2003)

Jen v jeden moment napínavý a v několika momentech sexy zlodějský thriller se staronovým hereckým obsazením. 60% Zajímavé komentáře: tron, haWranka(8.2.2006)

Nic vic nez trosku nadprumernejsi dobrodruzny film, jehoz jedinym cilem je divaka bavit. A to se mu docela v pohode dari.(31.7.2002)

Slušný thriller o zlodějích s kapku slabším scénářem, který však zachraňuje duo Connery-Zeta. Slušná podívaná na hlavní vysílací čas na Nově ;)(13.7.2004)

Dalšíé z kategorie zlodějských filmů, který já tak mam rád, ano i tentokrát je to prosté, kdo koho přečůrá, skutečně jen konec ubral tu poslední hvězdičku.Protože Sean a Catherine je velmi dobrá past při rozhodování jaký film shlédnout !(7.7.2006)

Rozpočet $66miliónovTržby USA $87,704,396Tržby Celosvetovo $212,404,396/videl v kine: 65%/(29.6.2005)

Průměrný vykrádací film, kde vás nejvíce zaujme Catherine-Zeta Jonesová.(24.4.2003)

rozpočet : $66 million tržby celosvetovo : $212,404,396(24.4.2007)

Sklaplo mi.(14.11.2008)

„Ak TERAZ nepocítiš, že žiješ, už to nepocítiš.“ Elegantný a až príliš pokojný/oddychový heist movie skúseného, avšak žánrovo až rušivo rozlietaného režiséra Amiela (Návrat Sommersbyho, Vraždy podľa predlohy). Oslovila ma príjemne pomalá atmosféra a scenár, ktorý je - na to, že pracuje s piatimi postavami - obdivuhodne zapletený. Napriek šarmantnému hereckému obsadeniu (Connery, Zeta-Jonesová, Patton, Rhames) a hŕstke dobrých scén (takmer kultová roznožka), je to neprekvapivá stereotypná nuda. Kino Považan 1999(9.11.2004)

Past je dokonalá zábava, pokud máte rádi uhlazeného staříka Conneryho a zlodějské snímečky!V Pasti je totiž obojí, včetně vynikající hudby!(15.9.2002)

Standardní lupičské řemeslo, které nedokáže pozvednout ani neustále vystrčený zadeček Catherine Zeta. Ne že by to k tomu stačilo, ale snaha se cení. Průměrná akce, průměrní herci, nepříliš zajímavé loupeže a co víc, zdlouhavé. Filmová loupež musí mít grácii, nonšalantnost a charisma, musí být obrovská, svým provedením nepřekonatelná, scénáristicky propracovaná a obsazením nedostižná. Inu, obsazení by bylo, jenže to je tak všechno. Filmy o loupežích jsou především o přípravě a provedení oné loupeže a i to by tu bylo. Jenže to je všechno jaksi nedomrlý. Nic vás neposadí na zadek, tedy kromě lapsů typu příprava vloupání během dvou dnů nebo jistého prasklého ocelového lana, které samo o sobě muselo vážit přinejmenším desetkrát tolik, co zátěž navíc. Svým způsobem tenhle film nemá co nabídnout, protože na první pohled neproveditelná loupež tu už byla provedena dřív, líp a mockrát.(5.2.2007)

Překombinovaná a dost neuvěřitelná zápletka kazí Connerymu a Zeta-Jonesové skvěle rozehranou hru na kočku a na myš, kde se role průběžně střídají.(10.7.2007)

Ač to má výborný herecký zastoupení v hercích Seanovi Connerym a Cathrine Zete-Jonesovy, tak to až tak skvělý neni.No dobře ani to neni tak špatný, ale od Conneryho bych čekal něco lepšího, ale i tak se u toho dá skvěle pobavit, protože to nemá nějaký prostoje, je tam občas i nějaká ta akce a ten systém a příprava krádeže je docela zajímavá, obzvlášť když se tam Catherine smyslně proplétá mezi těma paprskama.(7.5.2005)

uznávám, že tenhle film není žádný scénáristický skvost, ale jako odpočinkový film s oku lahodící Catherin, krásnými exteriéry a interiéry, šmrncovním Connerym dá zapomenout na chvilku realitě a pobaví. Myslím, že závěrečných pár minut s těžkopádným koncem trochu shodilo jinak nadprůměrný dojem.(17.1.2005)

Past je vcelku stylová podívaná pro nenáročný večer u televize, jenže podobně jako třeba známější Mission Impossible 2 si tu svou stylovost až příliš vynucuje, za každou cenu chce zůstat jiskřivá, uhlazená a cool, ale to je bohužel díky fádní režii a poněkud děravému scénáři takřka nemožné. Představuje tak pro mě v prvé řadě nevyužitý potenciál, některé chytře se tvářící scény jsou nedotažené, napětí zůstává relativně při zemi a nepředvídatelnost se stává spíše jen rádoby nepředvídatelností (jinými slovy klišé)... Nebýt šarmantního Conneryho a překrásné (a ohebné) Zeta-Jones, nebál bych se Entrapment označit jako ztrátu času. 5/10(7.11.2008)

No já nevím co napsat, přestože zdejší hodnocení je spíše odměřené, patří film Past mezi mé nejoblíbenější filmy. Sexy thriller o dvou zlodějích, kteří se neustále navzájem podrážejí, je skvělou kombinací romantiky, krimi a komedie, která selhává opravdu jen ve výjimečných momentech. Díky dvěma skvělým hercům v hlavních rolích fungují dokonce i ty nejděravější scény.(21.5.2006)

Hvězdy Sean Connery a Catherine Zeta-Jonesová v "Crownovském" dobrodružném loupeživém dobrodružství. Snad každý film, kde se objeví Sean Connery má svou kvalitu a ani tento není vyjímkou. Už jen jeho hlas je charismatický sám o sobě. Zeta-Jonesová je tak krásná a přitažlivá jak v Zorrovi. Ačkoli některé jejich společné scény chemii nepostrádají, něco tomu chybí. Snad pořád si budete klást otázky typu kdy je chytnou, nebo kdo je dobrý a kdo špatný. Na obě otázky vám odpoví finále. Společně s postavami se podíváme do různých částí světa, jmenovitě do New Yorku, Skotska a Malajsie. Ta nejlepší část se odehrává v kdysy nejvyšší obytné budově světa. Nemůžu opomenout dva skvělé herce ve vedlejších rolích - Vinga Rhamese a Willa Pattona... Nevím co dodat. Mohlo to být ještě o fous lepší...(29.9.2005)

<< předchozí 1 2 3 4 5 7 9