Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kong na začátku 19. století stále ohrožují skupiny pirátů. Dragon Mo, člen Pobřežní stráže, je vyslán dopadnout pašeráka, který se snaží prodat pirátům zbraně. Mo se spolu se svým kamarádem, zlodějíčkem Fei snaží dostat zbraně dřív, než si pro ně přijdou piráti. To se mu ale nepodaří a dostane se do konfliktu nejen s piráty, ale i s policií, která ho zatkne. Mo uteče a společně s Feiem se vydává dopadnou piráty a dokázat svou nevinu. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Parádní bitky v režii Jackieho Chana prošpikované komickými výstupy - přičemž některé z nich připomínají éru němé grotesky. A s dějovou linií se to má tak: Je poměrně jednoduchá, i když v několika slabších chvilkách maličko nepřehledná - a víceméně slouží k tomu, aby nejrůznějším krkolomným kouskům Jackieho a jeho společníků poskytla dostatečný prostor. Navzdory tomu si docela dobře vystačí a obstojí sama před sebou - a já nemám potřebu ji rozebírat ... ;-) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzna komedia, ktora sa trochu odlisuje od ostatnych Chanovych kuskov. Jackie sice znova predvadza krkolomne kusky, ale tento krat je omnoho vacsi doraz ako na choreografiu subojov kladeny na samotne humorne prvky, ktore mnoho krat pripominaju stare americke grotesky. Samozrejme, popri tom stale lietaju triesky a kazdy si odnasa nespocetne mnozstvo modrin :) Dalsi rozdiel je, ze Jackie v tomto filme z daleka nieje jasnou ustrednou postavou. Jeho viac ako rovnocennymi partakmi su dalsie dve Hong Kongske legendy - Sammo Hung a Yuen Biao. A to je skutocne "smrtelna" zostava. Taktiez vacsi doraz bol kladeny na pribeh, ktory je takou obdobou Piratou Karibiku. Hlavny zloduch je minimalne taky zlosyn ako kapitan Barbarossa :) Jeden z filmov, ktory by sa urcite pacil nielen zaritym Chanovym fanusikom. (9/10) ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Sammo Hung a Jackie Chan v jednom filmu v klasickém období své tvorby. Trochu z toho šel strach, oba jsou sice téměř vždy zárukou skvělé akční choreografie, zároveň však příliš nepřeceňuju jejich smysl pro humor a spolu by se mohli odvázat až přespříliš, což občas předvedli i ve svých sólo projektech. Naštěstí "lekrace" nijak nevybočuje z hongkongského standardu a některé gagy se dají považovat i za zdařilé. Tedy ty akrobatické, konverzační komika tradičně dost skřípe. Příběh je opět velmi jednoduchý, kterak spravedlivý prosťáček všem velkým zlounům nakope zadek. Chan se však pro tenhle typ rolí narodil a pro své filmy doslova dýchal. A tenhle maximalistický přístup k filmovému řemeslu je na Projektu A a mnoha jeho dalších filmech znát, a vždycky je se na co těšit. Tady visíme na věžních hodinách, evidentně v poctě Haroldu Lloydovi a klasické grotesce (ostatně tu Jackie zřetelně oslavuje celým tímhle filmem) nebo se můžeme bavit zběsilou projížďkou na kolech v úzkých uličkách. A samosebou tu nechybí velká spousta rozličných soubojů a šarvátek. Se spokojenou čtyřkou bych patrně příliš neváhal, nicméně neubráním se srovnání s druhým dílem, a ten si ji prostě zaslouží o fous víc, tak tedy jen za tři. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je potešením vidieť, ako Jackie Chan a Sammo Hung bojujú bok po boku v ,,Projekte A". Ich filmy sú zvyčajne veľmi dobré, kedykoľvek sa objavia spolu. Bojová scéna v čajovni predstavuje ich podobnú, ale trochu inú značku bojovej techniky. Je škoda, že títo dvaja spolu nenatočili viac filmov. Celkovo ide o špičkový film s úžasne upravenými bojmi, vynikajúcou kreativitou a skvelým chanesovským humorom. Každý fanúšik hongkonskej kinematografie by si to nemal nechať újsť. 7,5/10 ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je úplná HK pecka, první díl Projekt A - Jackie Chan, Sammo Hung a Yuen Biao. Všichni tři dobrý kamarádi od dětství a když jsou spolu ve filmu tyhle tři, máte o zábavu postaráno. Navíc když film ještě režírovali Sammo Hung a Jackie Chan :) Děj filmu je skvělej, zasraný piráti :D Kamera, střih a akce jsou perfektní. Klasická a typická choreografie bitek tak jak to Jackie Chan vždycky dělal v těch letech. Kaskadérský kousky Jackieho Chana jsou tady opět bravurní, legendární scéna kdy Jackie padá z věžních hodin je vynikájící, Jackie si při tomhle kousku zlomil nos a zranil si krk. Další skvělá scéna je kdy Jackie jezdí na kole a dělá přitom svoje kousky. Je to i dobrá prdel, postě klasická akce a komedie Jackieho Chana, tak jak to mám rád. Závěrečná bitka na lodi pirátů je perfektní, výborně natočený. Klasická HK osmdesátková akční jízda od začátku do konce. Projekt A je jeden z nejlepších filmů Jackieho Chana. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Film se původně měl jmenovat Pirate Patrol. ale kvůli strachu, že po oznámení názvu začnou jiné společnosti narychlo chystat podobné filmy o pirátech, rozhodlo se o změně názvu na nic neříkající Project A. (Raztubyl)
  • Jackie Chan si zlomil při pádu z desetimetrové hodinové věže nos a poranil si krk. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama