Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

castor 

všechny recenze uživatele

Pamatuju, jak mnozí šli na film s Winonou Ryder, ale odcházeli z průměrného bijáku, ve kterém se ve vynikajícím světle ukázala jistá Angelina Jolie. Živelná, drzá, zajímavá. Potencionálně silný příběh o tom, kterak mladá dívka koncem šedesátých let spolykala tubu prášků a zapila je něčím ostřejším, a kterak se ocitá v psychiatrické léčebně, je rozmělněný, bezbarvý a k zajímavosti mu leccos schází. Na vině je z docela velké části i režisér James Mangold, který i v předchozí Zemi policajtů zajímavý příběh lehce brzdil. Se svým týmem se držel autobiografické knihy, navíc měl k ruce velmi slušné herce. Bezčasí léčebny je fajn, ale o její podstatě se mnoho nedozvíme, skutečně silné scény rovněž scházejí. Celkově je to monotónní a docela i dost dlouhé. Takže ty tři hvězdy ponechám. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Každej, koho znám, to aspoň jednou napadlo.. Prostě si položil otázku, potichounku, v duchu a to tak že plnou strachu: ,,Jsem blázen? '' A kdo může bejt sakra schopnej to posoudit?? Kdo stanovuje, ve světě plnym subjektivnich pohledu na věc, co je normální a co ne? Když mám vesnici v níž je jeden upír, tak je to on, kdo je vyvrhel. když ale zbyde ve vesnici po roce jeden jediný ,,nenakažený'' na situaci to vrhá trošku jiný světlo.. Kdo pak je teď pan Jiný? Kdo je nemocný.. Aby toho nebylo málo, nikdo z nás neni schopnej sebereflexe dosatečný aby znal sám sebe. Opravdu znal. A co to je opravdu? Shrek mlel něco o cibuli. A měl pravdu.. Neuvěřitelně autentický projev angeliny (RESPEKT!!), Winony (respekt) a nejenom jich, nám umožňuje vidět bitvu epickejch rozměrů, která vede k uzdravení.. uzdravení? Lépe řečeno bitvu provázející cestu od někud, někam... ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Všem nadšencům pro tento film se hluboce omlouvám, ale já ho po projekci vnímám jako podprůměrnou napodobeninu Přeletu nad kukaččím hnízdem. Tím však nechci nijak zatracovat tenhle snímek. Angelina Jolie hraje fantasticky, emotivní stránka je také solidní, ale celkově to na mě nezapůsobilo tak jak jsem očekával. Taže za mě průměr. 65% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Opakovačka po rokoch rozhodne bavila, i keď množstvo rečí buď z úst hlavnej predstaviteľky, alebo ostatných dievčat sa trochu míňajú účinku hĺbkového ponoru do myslí postáv. Niektoré Susannine reakcie som vzhľadom na priebeh deja nepochopil naplno, mnohé sa však dá vyčítať skrátka jej povahe, kedy si ani divák nie je úplne istý, či to má, alebo nemá v hlave v poriadku a nakoľko. Smotanu zlízla najmä Angelina, ale výkony Winony, Cley ani Brittany mi nepripadali o nič slabšie. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že to je chvílema nevyrovnanej film. Jeden moment se mi vtírala až 5ka, chvíli zase výpadek a přemejšlel sem o 3ce. Takže 4 hvězdičky budou asi oprávněný. To nic nemění na excelentních výkonech v podstatě všech hereček v popředí s Brittany Murphy, Whoopi Goldberg, Winonou Ryder a eště o lajnu napřed předevšema byla Angelina. Ta byla prostě fantastická. Radost mi udělal I Jared Leto v miniroli, takže s obsazením sem byl naprosto spokojenej. Co se týká děje, možná jinak bych si představoval konec. Furt a furt sem doufal, že Susanna dospěje k opačnýmu verdiktu, než s jakym skončila. Některý samotný scény byly naprosto fantastický, jako třeba scéna v cukrárně a scéna s kytarou. Takže prostě výbornej film, kterej chvilkama jede tak trochu na prázdno a chvilkama nás pěkně drtí. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Druhý asistent režie Henry Alex Rubin se pokusí na večírku tančit se Susannah. (HellFire)

Reklama

Reklama