Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Krásné a zajímavé drama z prostředí psychiatrické léčebny s nezapomenutelnými hereckými výkony Winony Ryder a Angeliny Jolie. Ikdyž z mého pohledu si zasloužila Oscara spíše Winona. Tím, že jsem sáhnul po tomhle filmu, jak se říká, naslepo, o to víc jsem byl překvapen. Jak tenká může být hranice mezi normálním životem dospívajícího jedince a bláznovstvím... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Susanna sa trošku stratí vo svete a aj sama v sebe. Dostane sa do liečebne, kde zažije veci, ktoré jej otvoria oči, stretne ľudí, ktorí jej s tým pomôžu a ona pomôže im a život ide ďalej. Je pravda, že film ani chvíľu nenudí, má dosť dobrú atmosféru a herečky hrajú výborne, ale pravda je aj to, že je to klasický film z psychiatrickej liečebne, ktorý sa drží zaužívaného postupu. 3,5* ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mangold vyždímal Winonu i Angelinu do poslední slzy. Jejich výkon je naprosto strhující a není tak nouze o emočně vypjaté scény. Je pravdou, že film vypadá jako mladší sestra Přeletu nad kukaččím hnízdem. Nejde to však brát jako kritiku, protože moderní feministické bláboly tomu nesahají ani po kotníky. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní film s velmi kvalitním hereckým obsazením, který mě chytl za srdce.. Podle mě je to příběh dívky, které myšlení není nijak výrazně odlišné od myšlení jejích vrstevníků.. Ona prostě jen zašla dál než ostatní.. Ani na chvíli jsem ji nedokázala brát jako nějak narušenou.. Celý děj byl zajímavý a bavily mě ty myšlenky, které se Susanně honily hlavou.. I ten závěr byl vynikající.. Divák už si říká "Teď už se nemůže nic stát, všechno je to za námi..". A najednou otevře oči a děj se zase rozjede.. SUPER! :)) Jsem ráda, že jsem Winoně konečně přišla na chuť.. Byla úplně jiná než ta milá slečinka ze Střihorukého Edwarda a trošku mi připomínala tu malou a temnou (?) holku z Beetlejuice.. Bohužel (nebo bohudík?) ji ale až na několik málo scén zcela zastínila Angelina Jolie.. Krásná, zlá a dokonale šílená.. Oscar byl opravdu na místě, to je bez debat :)) No a Brittany Murphy byla taky skvělá! A kdo mě překvapil byl Jared Leto.. Jednak jsem si jeho jména před začátkem filmu vůbec nevšimla a navíc byl tak zarostlý, že jsem si na první pohled říkala jen "Toho od někud znám!" :D Závěrem: Film je to skvělý! :) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dvacet let jsem kolem toho filmu chodil a neměl nijak velký zájem ho vidět. Když zvědavost nakonec zvítězila, usoudil jsem bohužel, že bych o moc nepřišel, kdybych ho dál ignoroval. Filmy o lidech zavřených za zdmi nějakého ústavu mě nikdy moc nebraly, a tento je navíc ještě životopisný, jak jsem zjistil, což vysvětluje, proč mi přišel tak nudný (osobně asi neznám žánr, který by byl nudnější). Kromě úmorné délky mě moc neoslovilo ani obsazení - nikdy jsem nebyl nějakým velkým fandou Winony Ryder (byť zde je velmi dobrá), na Angelinu Jolie mám vyloženě alergii a nemůžu ji ani vystát, a ani ve zbytku castu jsem nenarazil na jméno, které by mě nějak plnilo nadšením. Střídavě mě to nudilo a střídavě mi to přišlo jako strašná depka, u které jsem nepochopil, proč to vlastně chtít vidět a co by mi to mělo dát. Navíc souhlasím s názorem, že tenhle typ filmů do značné míry vulgarizuje psychiatrii, s čímž mám osobně dost problém. Podle mě je zde tento film dost přeceňovaný. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Postavě, která se ve filmu jmenuje MG, se v knížce přezdívá Martian's Girlfriend. (jarvis)
  • Role Lisy je ve skutečnosti kombinací dvou postav z knížky - obě se jmenují Lisa. (jarvis)

Reklama

Reklama