Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (92)

POMO 

všechny recenze uživatele

Finálne vyústenie s nosnou myšlienkou poteší. Ale predchádzajúce peripetie sú predsa len trochu ťažkopádne a rutinné na to, aby film ako celok vystúpil z priemeru. Podobný Training Day má podstatne sofistikovanejšiu kostru a energickejšie gradovanie. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Silná krimi výpověď o drsném světě drog a s nimi spojené policejní práce. Ray Liotta a Jason Patric podávají strhující výkon, režisér Joe Carnahan úspěšně vytváří napětí a především dává vyniknout chytře vystavěnému scénáři, který naprosto šokuje nečekaným koncem... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dějové maximálně neoriginální a (zvláště v závěru) taky silně klišovitá policejní story by nejlépe uspěla jako epizoda seriálu. Jenomže režisér Carnahan si svůj vlastní scénář zrežíroval s naprostým přehledem, takže i přes spoustu flashbacků je děj stále přehledný se silným drajvem, jež nepolevuje ani v osobitnějších scénách hrdinů, či akci, která ač kvantitativně velmi poskrovnu občas vypluje napovrch, je i přes rychlý střih přehledná a díky ruční kameře autenticky syrová (tak nabušený úvod se jen tak nevidí). Ray Liotta zde září nejlépe od doby Mafiánů, tudíž zastiňuje i solidního Jasona Patricka, který prodělal docela razantní změnu „looku“ a role mu docela sedne. V záplavě rádoby cool kriminálek velmi příjemná podívaná, která dokazuje, že stará dobrá kriminální oldschool je stejně nejlepší. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Narkotika jsou přesně na pomezí Miami Vice (Jason Patric se ukázkově vyrýsoval do podoby Colina Farrella) a Zběsilého útěku (digitální neo-noirovský look). Nyní zápory, kterých se urodilo věru nemálo: 1, Vyšetřování neprovází jakákoliv kontinuita, není tu žádné potěšení, že někdo něco vypátral. Prostě jen kdosi srazil různý sekvence, kde si oba vyhořelí detektivové hrajou na těžký páky, a v závěru film ustřihl přes prapodivný klimax. 2, Hlavní dějové pásmo (první plán) nenese jakoukoliv ideu, jakékoliv prvotní téma dramatu, kterému by vedlejší dějové pásmo (druhý plán) mohlo dodávat plasticitu. Jistě, Narkotika stojí především na depresivní hypnotické atmosféře vyživované mimo vizuálu i hudbou, ale s tím se pojí to, že se na ten film nesmíte dívat moc z velké výšky, jinak zjistíte, že je ukrutně zploštělý. 3, Režisér se zmůže maximálně na dvě paralely, které se tváří jako asociativní montáž s dopadem jak na diváka, tak na postavy - ty si žijí ve vlastním prostoru a o nějakých paralelách, které se odehrávají mimo ně, by pochopitelně neměly nic vědět, nicméně ve střižně se dají dělat s celuloidem holt divy. Ale tím také veškeré vypravěčství končí. Když se objeví okénkování a rozdělování obrazu na čtyři čtverce, nemá to podobu chytré juxtapozice, ale... pouhého okénkování. Jinak se příběh valí kupředu nějak tak samospádem. 4, Narkotika nejsou moc akční, vlastně nejsou akční vůbec, detektivní část, jak řečeno, je nijaká, a tudíž si film snaží vypomáhat tím, že propojuje rodinu a práci. Jenže rodinná část je zhola zbytečná a vatovitá a promluvy detektivů s opačným pohlavím zhusta končí jako kolaps divácké pozornosti a zájmu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SEREŠ SE DO NĚČEHO, CO NEMÁŠ ŠANCI POCHOPIT....“ /// Mrtvej polda, vyšetřovací komise ve slepý uličce – což znamená možnost pro Nicka. Jenže život mrtvýho kluka z protidrogovýho byl dost komplikovanej. Ve vzduchu visí sviňárny a prdele černochů by měli poznat středověk, zvlášť když jeho parťák je nevyrovnanej frajer, dělající věci, který by polda dělat neměl. Jenže je to nuda! Povídačky starýho zbrojnoše, co si myslí jeho žena.... Jason Patrick zase nemá tolik charisma, aby utáhl ukecanej film (stejně jako R.Liota s pupkem). A tak mu mrdá ze čtení papírů místo z akce, která se omezuje na výslechy v terénu. Mezi těma tunama keců se to sere (to pozná i nepolicajt...), ale je to furt NUDA. Jo a co doma? Taky na piču! Takže taky NUDA. A chce se mi (asi po dvacátý) spát (ty vole, to snad nikdy nedokoukám...). Povídka vo mrtvým policajtovi, pak vo druhým a vlastně i vo třetím. Film vo pičovině. A přitom bych řekl, že to není zase tak špatná filmařina. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám zajímavej film, u kterýho se dá chrupnout. 2.) Thx za titule ,,Fenri69“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::: Hezky natočený film. Jde vidět, že to Carnahan točil s chutí. Skvělý střih, skvělá digi-kamera, skvělá a dusná atmoška, skvělý herci - hlavně Liota stojí za zmíňku, kterého mám rád a tady se skvěle předvedl, že je to kvalitní herec. Bohužel film měl scénář, který byl IMHO trochu zmatený a který mě moc nezujal a trochu nudil. Každopádně Carnahan je skvělý režisér a má dobře našlápnuto. Přeji mu hodně štěstí do budoucna ! Zajímavé komentáře: kingik, ZhuKol :::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Cliff Martinez: 1. Big Catherine, Little Catherine [2:23] ,2. Kick My Ass in the Morning [2:32] ,3. The Bloody Leg [2:25] ,4. Narc [2:18] ,5. Something to Do [1:19] ,6. I Love You Baby [1:19] ,7. Let's Sit on the House [1:15] ,8. Girl in the Closet [3:27] ,9. Crime Scene [1:51] ,10. Notice Anything Strange? [1:59] ,11. Don't Let I Happen Again [2:06] ,12. You Hit? [2:19] ,13. I'm Still Gonna Leave [2:00] ,14. I Wanna Check This Place Out [1:41] ,15. Freeze [1:00] ,16. This Is It [1:15] ,17. Tell Me the Truth [4:44] ,18. Provoked - Baby Namboos [6:23], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Živým dlžíme rešpekt. Mŕtvym pravdu.“ Skvelá, drsná, realistická a špinavá kriminálka. Práve nepríjemná atmosféra (a pravdepodobne životný výkon Raya Liottau a to hovorím ako niekto, kto ho obecne nevníma ako ktovieako kvalitného herca) sa postarali o 80%, hoci ma scenár ničím neprekvapil (a ku koncu to mrvil jedna radosť zjednodušovaním postáv, ktoré boli dovtedy „psychologicky“ nadpriemerne napísané a zahrané). ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Parádní kriminálka, silná zejména v hereckých projevech. Především Ray Liotta exceluje. Carnahan se ukazuje býti výborným režisérem: jakmile se některá z postav rozběhne, začne ji pronásledovat roztřesená ruční kamera, přičemž ale všechno působí přehledně, atmosféricky, nikoliv chaoticky (úvodní scéna vyrazí dech). Postupně se rozplétá zdánlivě jasný případ a závěrečná dvacetiminutovka se může svojí intenzitou směle rovnat atletickému tréninku na oválu. Škoda, že fakta v pátrání vyplouvají na povrch často jen náhodou a ne nějakým důmyslnějším způsobem. Přesto by možná moje srdeční tepovka z několika posledních minut filmu rozvibrovala kdejaký sportester nad jeho únosnou mez. 6,5 miliónů dolarů(rozpočet)/12,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na filmu je znát, že si ho Ray Liotta ušil sobě na míru poté, co jeho kariéra nabrala sestupný trend a agenti mu dohazovali samé šablonovité nezajímavé role. Nehraje sice špatně, ale jeho nejlepší kreace je stejně propuštěný vězeň ve filmu Pod kontrolou. Na téhle kriminálce se dá ocenit ručně snímaná digitální kamera a střih, jenže scénář vaří z ingrediencí, které jsou notoricky známé a mnohokrát viděné. Víc jak 60 % celkového dojmu z toho prostě nevytáhnu - a to i přes, v rámci žánru, poměrně působivý konec a spoustu stylových postaviček z podsvětí a příslušníků policie. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Skvělá kriminálka o poldech z protidrogového s výborným skříňovitým Liottou a hodně intenzivním vyústěním. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Carnahanův osobitý autorský styl dokázal vtáhnout do prostředí, ve kterém někdo s rodinou snad ani nemůže fungovat. Cliff Martinez probleskuje na pozadí, na svůj žánr je to chvílemi až nečekaně intimní, chvílemi zase drsné a způsob nasnímání některých scén vás přinutí cítit se nekomfortně. Ray Liotta, zadržující v sobě víc vody než Hooverova přehrada, byl tentokrát perfektní.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Carnahanova réžia sa mi páči. Rád sa hrá s filtrami, používa zaujímavý pohľad kamery, odvážne, dobre zostrihané prestrihy a čo je dôležitejšie, vie priblížiť stupeň reálnosti v prostredí, v ktorom to divák veľmi ocení na maximum. K dobrému dojmu prispievajú aj herci. Liotta je klasik a Patric ho podľa mňa aj preskočil. Podarilo sa k tomu postavy a vzťahy aj primerane zdramatizovať a finálna rozlúšťovačka, v ktorej nie je nič jasné až do konca samého ešte zdvihla spokojnosť. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý thriller s výbornými hereckými výkony a parádní režií. Lehce předvídatelný děj Carnahan vypráví mistrovsky a záda mu přitom kryje skvělý Ray Liotta a nečekaně i Jason Patric, od kterého bych to rozhodně nečekal. A závěr, který se po celý film dává prostřednictvím flashbacků dohoromady se vážně povedl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Joe Carnahan, který si získal fanoušky svými akčními výplachy A-Team nebo Sejmi eso, ještě pár let předtím natočil solidní kriminální výpověď o světě drog a té největší špíny, která pohlcuje policajty v utajení. Scénář sjetý jak zimní pneumatiky samozřejmě strhává ve výsledku body, leccos ale zachrání atmosféra a postavy. Jeden je zvyklý na drsnou práci v terénu, druhý nemá problém prostřelit nějakému feťákovi palici a je to tak trochu hajzl (i když vykládá o mrtvé manželce). Figurky na šachovnici jsou rozdělené poměrně jednoznačně, a pokud s nějakým tajemstvím scénář vyčkává, divák ho brzy prokoukne. Náběh je to slušný (úvodní akce velmi potěší), nakonec však tvůrci nemají takové koule, jak bych si přál. V oblasti videoklipu pro kina nicméně nemá Carnahan příliš mnoho konkurentů. Jeho formální frajeřinky rozhodně nejsou bez chuti, ruční kamera je syrová, prostředí bezútěšné a oba hlavní představitelé hrají velmi přesvědčivě. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Konečne Liotta v role kde nehrá nejakého pritepleného zvrhlíka. Patric - nadpriemerný výkon v ponurej detektívke plnej drog a špinavostí ... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ray Liotta neměl nikdy drsnější roli a Jason Patric taky předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů. Bohužel si to oba vybrali do nepříliš zajímavé kriminálky, jejíž příběh je opravdu jednoduchý. Carnahanova videoklipová režie tomu moc nepomáhá a temná atmosféra mu také zrovna moc nejde. Poslední půl hodina je ale vynikající a závěrečné vyústění to v mých očích hodně zvedlo. Kdyby byl ovšem takový celý film, tak by to bylo mnohem lepší. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Do príbehu je spočiatku ťažké sa zažrať pretože tu padajú mená a divák stráca orientáciu, čo však spoľahlivo vynahradí pútavé finále ktoré sa sústreďuje na vzťah hlavných predstaviteľov konfrontovaných s výpoveďou feťáckej dvojice a i keď rozuzlenie nie je nijak prekvapujúce všetko šľape ako má hlavne vďaka výbornej dvojici Jason Patric a Ray Liotta. Ide prevažne na dialógoch založený film, takže žiadne rošambo v štýle Smokin Aces sa nekoná a film je presvedčivý hlavne svojím autentickým podaním a vykreslením rodinných problémov príliš pracovne zanietených vyšetrovateľov. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavě zpracovaný thriller balancující na hraně hutného dramatu. Režiséru Carnahanovi se povedla sexy stilizace, díky které jsem se ocitnul přímo v oněch špinavých uličkách s dealery. Liotta s Leisem herecky patřičně přesvědčiví; filmu navíc nechybí syrovost, odpovídající tématu drog. ()

Reklama

Reklama