Reklama

Reklama

Electric Dragon 80.000 V

  • Japonsko エレクトリック·ドラゴン 80000V

Recenze (24)

manali 

všechny recenze uživatele

SPOILERWARNING!!!! No tema filmu je jasne hned od uvodni sekvence. Drak neni vybajene zvire ale monstrum drimajici v nasem srdci. (Motiv dobre zpracovan v legendarnim Excaliburu) Gdo ho probudi musi se snim bít. Film je o 2 typcich "poznamenanych" electrickym proudem. Jeden dostal zasah 80000volty z transformatoru, druhej zas bleskem z nebe. Ten co ho proud z vysokeho napeti zasahl do "reptile" casti mozku (probuzeni monstra) potka casem Electro-buddhu ktery je "osvicen" shury. Oba dva jsou vsak stizeni "nemoci" probuzene agrese, oba maji sve spusoby jak s ni nakladat. Electrobuddha v zaveru mini ze jeho meditatativni vhled - blesk je necim vetsim nez pouhe sokovani "pozemskymi" proudy. Souboj je vzacne zpracovanym dokumentem. Neni to jen tom kdo vyhraje, ale o zlepseni schopnosti, vhledu obou bojovniku, "vyspěním". Viz. napr. poselstvi Fearlessu ))) Vitezstvi nad monstrem ve filmu evokuje otevreni srdce - gesto rozevreni pest do 3 prstu. a rozbiti budhovske kovove masky("Condense electricity"..a nasledek blesk ze zemne k nebi)))). Vzaveru vidime nasledky tohoto titanskeho cinu. Rozbiti pout....uz neni potreba knoflik) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Filmová anarchie a punková jízda s voltáží někde mezi 80000 a 20000000V. Nejlepší bleskosvod pro nahromaděný a natlakovaný náboj je prostě elektrická kytara a kdo kdy tvrdil, že i pankáč by měl zvládat aspoň 3 akordy, evidentně vůbec neví o čem mluví. Tokio propletené elektřinou, Dragon Eye Morrison mluvící s ještěrkama(kde už jsem tohle slyšel?) a tajemný vyzyvatel surfující na všech frekvencích... Fight může začít.....Mazec a krása. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Dva muži jako personifikace punk rocku a techna. Oba byli kdysi vystaveni kontaktu s vysokým napětím a od té doby disponují nevídanou energií. Kdo z nich vzejde jako vítěz jejich střetu na pozadí moderního velkoměsta? Režisér Sógó Išii byl jedním z prvních autorů na světě, který začal točit videoklipovým stylem. Svými punkovými filmy z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let položil základ japonskému filmovému undergroundu a nezávislému filmu. Více v recenzi na Rejže.cz. (autor Antonín Tesař) ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Choromyslný japonský underground nebo jen avantgardní propagace jakési elektrické společnosti? To už záleží na individuálním přístupu. Sogo Ishii vytvořil něco, co se markantně vymyká jakémukoliv žánru. Dynamicky zpracovává látku, zmateně do ní vkládá více či méně srozumitelné sekvence odsouvající tento film do iracionálna. Epilepticky pojaté záběry prokládá s explozivně industriální polohou. Ale proč vlastně? Příběh postrádá sebeméně zajímavou zápletku, zůstává jen elektricky nadupaný slepenec bez jakéhokoliv vyznění. Zpočátku Electric Dragon zaujme, ale během děje zabředává do nudy, z které ho nevytrhne ani závěrečný monstr souboj dvou "nadupaných" bojovníků ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Objektivně za slabé 3*, přece jenom je to experimentální film, ale jinak mě to moc nechytlo. Udělané a natočené je to slušně (i když jsem místy měl pocit, že za tím vším stojí nadaný amatér - což je docela blbý, když za tím stojí někdo, kdo už natočil několik filmů a vystudoval filmařskou školu), ale jinak je to naprosto prázdné, nějaký děj tam skoro ani není a i když se to snaží o nějakou atmosféru, mě to dost minulo a málem unudilo. A to to nemá ani hodinu... Čekal jsem něco jako Tetsuo, ale naštěstí je to normálnější a nehraje si to na bůhvíjaké umění. Je to taková japonská variace/parodie na superhrdinské filmy. Ale pořád lepší, jak kterýkoli díl Avengers... Slabé 3* ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama