Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký western o čtveřici odvážných pistolnic, které se vydávají na cestu za klidným životem. Jejich příběh začíná v městečku Echo City, kde se prostitutka Cody Zamorová zastane své kolegyně Anity Crownové, obtěžované chlípným zákazníkem, a když muž vytáhne pistoli, je rychlejší a zastřelí ho. Před šibenicí ji zachrání Anita s dalšími dvěma prostitutkami, Eileen Spenserovou a Lili Laronetovou, a pak společně uprchnou z městečka... Vdova po zabitém muži si však najme dva detektivy Pinkertonovy agentury, a pověří je úkolem uprchlice najít, dostihnout a potrestat. Ty se cestou rozhodnou, že zanechají "nejstaršího řemesla", usadí se na pozemcích, které zdědila Anita po manželovi a začnou podnikat s penězi, které má v bance uloženy Cody. Cesta však zdaleka není tak jednoduchá, jak se zdála... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

helrohir 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane sympatický feministický  pokus o zobrazenie divokého západu z pohľadu štyroch krásnych žien, ktorý však nanešťastie zráža celkové spracovanie, počnúc nejednoznačným scenárom, až po neohrabanú réžiu, "vďaka" ktorej  sú takmer všetky akčné scény skôr na smiech. Bod naviac za fakt pekné herečky a Goldsmithovu hudbu. 50%. ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Čtveřice holek si zde hraje na drsné pistolnice. No bohužel mě to nepřesvědčilo. Spíš naopak. Jejich rádoby drsné vystupování vypadá dosti uměle a neobratně. Když k tomu připočtu příběh, který není opravdu nic moc, tak z toho vychází béčkový western,.... ne spíš céčkový. Dvě hvězdičky jsou možná až moc, ale přece jenom ty "drsný" holky jsou pěkný, hlavně Drew a Madeleine, a tak je aspoň na co koukat. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Priamočiary western bez zvláštneho prekvapenia, ale ani sklamania. Stále je na čo pozerať a nejaká tá akcia je tam tiež. Scenár sa vyhýba okatému klišé a prináša trochu sviežosti do žánru, ale nie veľmi. Scenárista ma potešil, že sa nevyhol očakávanej realite. Pobavila ma najviac scéna, kedy sa Andie MacDowell nedarí nasadnúť na koňa ... a vďaka tomu získa nakoniec svojho milého. Nápad urobiť pištoľníkov zo žien, dokonca prostitútok, je síce originálny, ale pravdaže nestačí na tie najlepšie westerny. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nenáročný řemeslný ženský western, který se sympaticky bere vážně (narozdíl od přiblblých taškařic typu Sexy pistols) a sbírá body hlavně za sympatické obsazení v čele s uvěřitelnou drsňačkou Stowe, roztomilou MacDowell a sexy Barrymore. A po vzoru Divoké bandy vytáhne při závěrečné přestřelce rotačák. Ale Rychlejší než smrt mě díky Raimiho vyšinuté režii baví víc. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Western je klasicky americky zaner, ktory sa stal popularnym aj v nasich koncinach - najma teda spaghetti westerny s Budom Spencerom a Terence Hillom. Klasicky western vsak je cisto US zalezitost a spropagovali ho vo svete najma ludia ako John Wayne, Clint Eastwood, Gary Cooper, Spencer Tracy a tak trochu aj James Stewart /Man Who Shoot Liberty Valance/. V priebehu 70. rokov prakticky vymrel, roku 1976 prisiel John Wayne so svojim filmom The Shooter a Eastwood s Psancom Josey Walesom a este isty Marlon Brando s filmom Zastaveni na Missouri. Western to vsak uz mal spocitane, a v 80. rokoch slo o prakticky mrtvy filmovy zaner /nic na tom nezmenil ani Eastwoodov Pale Rider z roku 1985/ . Tuna reziser kvalitneho blackspoitation menom Tirak Turner natocil nudny a nicim nezaujimavy western, v ktorom paradoxne exceluju drsne zeny, a to konkretne Mary Stuart Masterson /Smazena zelena rajcata/, Drew Barrymore /Kocici Oko/. Drsnym holkam visia kolty prekliate nizko, a prekliate nizky je aj vysledny dojem z tohto westernu. preto aj moje hodnotenie bude prekliate nizke : 30 % ()

Galerie (63)

Zajímavosti (1)

  • Film je dějově z 19. století a písmo (hrob, hledáček Kody, nápisy atd.), kterým se píše je současné. V tu dobu ovšem byl používán kurent. (Peltaga)

Reklama

Reklama