Reklama

Reklama

Kevin Chan je policista, který chce společně se svými kolegy dostat před soud mafiána Toma Ku, který obchoduje s drogami. Během policejní akce s názve Hon na kance se Kevinovi podaří Kua a jeho kumpány chytit s kufrem plným peněz, ale nemá žádné důkazy na to, že skutečně obchodují s drogami. Svědčit by proti Kuovi mohla Salina, jeho milenka a spolupracovnice. Kevin a jeho nadřízení se snaží Salinu jako hlavní svědkyni donutit, aby vypovídala před soudem. Aby ji ochránili před drogovým gangem, zařídí jí policejní ochranu. Salina ale uteče a potom ji zajmou Kuovi mafiáni. Kevin proti Kuovi vypovídá před soudem, ale jeho výpověď nevede k odsouzení Kua, a ten je z vazby propuštěn. Kevin se snaží najít Salinu, aby ji ochránil a zároveň donutil vypovídat. Seržant Mao, který je podplacený Kuovými mafiány, na Kevina vymyslí léčku. Řekne Kuovi, kde Salinu vězní. Mafiáni potřebují, aby Salina zmizela nebo zemřela a chtějí to nastražit tak, aby Salinu zastřelil Kevin. Když Kevin dorazí do vily k Haulunu, kde má být Salina, popere se s mafiány a Salina během bitky uteče. Mafiáni Kevinovi vezmou služební zbraň a zastřelí s ní seržanta Maa. Když se po přestřelce Kevin vrátí do práce, jeho nadřízení ho obviní z vraždy Maa jen kvůli tomu, že byl zastřelen Kevinovou služební zbraní. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

predators 

všechny recenze uživatele

Tak na to, jak dobře je tento film hodnocený, jsem čekal daleko více. Je to trošku zklamání, protože se mi nedostalo tolik bojových scén, jako v jiných Jackieho filmech. Příběh není špatný, pár komických situací se tu taky najde, ale málo boje...my chceme víc:-) Ale abych se z toho trochu vykecal, tak hodnocení je tako vé, jaké je proto, že beru Jackieho filmy jaksi zvlášť a dívám se na ně jako celek a taky proto takové hodnocení. Prostě má mnohem lepší.:-)65% ()

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Kdybych na tento kousek nebyl tak natěšený (z původní hongkongské tvorby jedno z nejznámnějších, nejslavnějších a nejlépe hodnocených Jackieho děl) a neočekával možná nejlepší chanovku, ale prostě bych na ten film jen náhodou narazil, tak bych asi dal hvězdiček pět. Ale takhle nemůžu. Prostředek filmu byl slabší a některé scény s Maggie Cheung (už chápu její slova o začátku skutečné herecké kariéry v roce 1988) byly skoro blbé, celkově to však byla skvělá (místy i fakt dobře vymyšlená a napínavá) jízda. No a závěrečná bitka v obchodě byla neuvěřitelná a málem mě donutila dát plné hodnocení. To se pan Chan pěkně vyřádil. :-) ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Filmy Jackieho Chana nějak nemusím, což se mi u PS jen potvrdilo. Přesto ale jde pořád o hodně příjemný film a poměrně kvalitní zábavu. O příběh ani nejde (ještě aby jo, když je hrozně jednoduchý), Chanova komika mi taky moc nesedí, ale pár vtipných okamžiků tu je, herecké výkony typicky asijsky afektované. O co ale jde především, jsou akční scény, které rozhodně stojí za to. Ať už je to parádní jízda na autobusu nebo naprosto luxusní finále v obchoďáku, které se zasloužilo o čtvrtou hvězdičku. PS určitě není nějaký zázrak, ale díky akci a krátké stopáži (aspoň na dostupném DVD) uteče velmi rychle, takže zas tolik nenudí. Ale že bych to musel vidět znovu.... to zas ne. 70% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Šílenec z Hong Kongu rozjíždí jednu ze svých skvělých akčních jízd. Všechny původní "policejní příběhy" mají pro mě nádech nostalgie, ale akce ani po letech neztratila nic ze svého půvabu, choreograficky šílené bitky s naprostým "mlátičkovým" peklem na závěr. I přes jednoduchoučký příběh a pitvorný asijský humor patří Police story k filmům, ke kterým se rád jednou za čas vracím. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní zábava i akce. jackie Chan v nejlepší formě. Hodně poctivý film. Je z nej cítit ta obrovská chuť Jackieho i celého jeho štábu udělat poctivou akční jízdu. Vypadá mnohem dražší než jaký měla veskutečnosti rozpočet. No a když člověk ví že všechny ty těžké akční kousky točil samotný Jackie bez dablérů tak musí jednoduše smeknout. Však taky Jackie ke konci po všech těch pádech a průchodech přes pravé (!!!) sklo vypadá hodně zřízeně. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (23)

  • Bylo použito takové množství skla, že štáb začal film nazývat „Glass Story“. (HellFire)
  • Ústřední píseň „Hero Story“ nazpíval sám Jackie Chan. Existují verze filmu, kde je použita instrumentální verze (tedy nezpíváná). (LION-MR.T)
  • Kaskadér Blackie Ko zastúpil Jackieho Chana počas motocyklovej akcie, v ktorej preletí cez sklo smerom k vrahovi. (Peter-1307)

Související novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Reklama

Reklama