Reklama

Reklama

Kevin Chan je policista, který chce společně se svými kolegy dostat před soud mafiána Toma Ku, který obchoduje s drogami. Během policejní akce s názve Hon na kance se Kevinovi podaří Kua a jeho kumpány chytit s kufrem plným peněz, ale nemá žádné důkazy na to, že skutečně obchodují s drogami. Svědčit by proti Kuovi mohla Salina, jeho milenka a spolupracovnice. Kevin a jeho nadřízení se snaží Salinu jako hlavní svědkyni donutit, aby vypovídala před soudem. Aby ji ochránili před drogovým gangem, zařídí jí policejní ochranu. Salina ale uteče a potom ji zajmou Kuovi mafiáni. Kevin proti Kuovi vypovídá před soudem, ale jeho výpověď nevede k odsouzení Kua, a ten je z vazby propuštěn. Kevin se snaží najít Salinu, aby ji ochránil a zároveň donutil vypovídat. Seržant Mao, který je podplacený Kuovými mafiány, na Kevina vymyslí léčku. Řekne Kuovi, kde Salinu vězní. Mafiáni potřebují, aby Salina zmizela nebo zemřela a chtějí to nastražit tak, aby Salinu zastřelil Kevin. Když Kevin dorazí do vily k Haulunu, kde má být Salina, popere se s mafiány a Salina během bitky uteče. Mafiáni Kevinovi vezmou služební zbraň a zastřelí s ní seržanta Maa. Když se po přestřelce Kevin vrátí do práce, jeho nadřízení ho obviní z vraždy Maa jen kvůli tomu, že byl zastřelen Kevinovou služební zbraní. (TV Prima)

(více)

Recenze (203)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejsem Jackieho fanoušek a to se stále projevuje na filmech, kterých s ním sleduji. Je to výborný bojovník, slabý komik a jeho prvotiny jsou pro mě doslova akčními komediemi, v kterých se právě můj odpor v jeho komediálních rolích mísí s obdivem k jeho bojovým výkonům. Právě proto nemohu dát více jak 3* slavné Police story, která pro mě z dnešního pohledu (ano, neměl jsem to štěstí to vidět na pirátské kazetě v 6 letech a to se na mě podepsalo...) přijde jako amatérský počin plný kaskadérských kousků, které však v té době v HK nebyly zas tak výjimečné. A i kdyby nebyly, tak nedokáži dávat filmu 5* jen proto, že prostě Jackie proskakoval skutečné sklo ... čekám více od filmu než tohle(a klidně bych se bez tohoto obešel). Krom toho akce mohlo být více.... Osobně mám rád jeho New Police Story a předchozí příběhy mě nechávají velmi chladným. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Vrchol v Jackieho honkongské kariéře. Kinematografie akce v nejčistší podobě. Jeden z nejlepších filmů všech dob a je mi jedno, co si o tom myslíte. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Že má Jackie vrcholnou formu je vidět z každého jeho pohybu, je úplně gumovej a sebevětší tríček udělá s až neuvěřitelnou lehkostí. Jackie je asi nejlepší kaskadér co znám a tenhle film to jasně potvrzuje, scéna s autobusem je nezapomenutlená a sjezd po tyči nebo rozbíjení skel hlavou taky asi není úplně nejejdnoduší věc na světě :-) Bojové scény mají výbornou choreografii a jsou skvěle dynamicky provedené, dost je vidět že i Jackie-režisér tomu rozumí a ví jak natočit adrenalinovou bitku, aby dobře vypadala. Humorná stránka je taky docela v pohodě a dostalo mě co Jackie dokáže vyždímat třeba z tak prvoplánové scény jako je šlápnutí do hovna. No a ten konec je o dost drsnější, než jsme z jiných Jackieho filmů zvyklí. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Police Story" platí za esenciální příklad hongkongské akční kinematografie, ale zapomíná se, že tento film vůbec ustanovil její dodnes přetrvávající podobu. Jackie Chan, který na snímku pracoval coby hlavní představitel a kaskadér, ale také choreograf akčních scén, autor scénáře a režisér, měl tou dobou již díky svým akrobaticky nápaditým kung-fu komediím dobře rozjetou hvězdnou kariéru v Hongkongu, ale také absolvoval dva neúspěšné pokusy o průlom na americký trh. "Police Story" byla jeho velkolepým návratem, kterým chtěl ukázat, že dokáže v domácím prostředí mnohonásobně překonat americké produkce. Skloubil proto atrakce kaskadérské akce (které o pár let dříve do Hongkongu importoval první díl série kasovních mega trháků "Aces Go Places") a bojových umění s žánrem urbánního policejního thrilleru, a současně zachoval svou populární image dobrosrdečného lidového hrdiny i akrobatický slapstickový humor. Výsledný film, kde zásadový policista navzdory ranám, kulkám a byrokracii jde po bezskrupulózním magnátovi, se stal domácí i mezinárodní senzací. Jackieho Chana etabloval jako největší žijící hvězdu Hongkongu a dodnes zůstává jeho nejambicióznějším počinem. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dobrej v pohodě akčňák, ale kdovíjak odvařenej jsem z něj nebyl ... Tentokrát to ani nebylo způsobeno averzí na Jackie Chana, ale spíš tím, že v roztahaným příběhu se do 3/4 skoro nic neděje. Scénář je úplně příšerný, to už bylo moc i na mě. No a závěrečný akční super-masakr bohužel už dnes působí (ve srovnání s kaskadéry z Thajska a Tonnym Jaa) spíš jako takové "retro". Akční scény jsou hrozně viditelně podpořeny střihem, neustálé pády do umělého skla a následné žádné krvácení mi už přišly trochu trapné, příliš viditelné kopy a údery úplně mimo tělo by si Jackie (takový formát ve svém oboru ...) mohl taky odpustit. Ale jinak na Jackieho naprostá pecka neotravující trapným humorem a spíše vážnějšího ražení... Nakonec scéna, která se mi nejvíc líbila byla ta u soudu a herecký výkon obhájce mafiánů, to byla paráda jak tam Jackieho "rozsekal" ... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru životní role Jackieho Chana. Kaskadérské kousky a skvělé bitky jsou mistrně natočeny. Závěr v obchodním domě nemá chybu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Kdepak vrchol a nejlepší forma Jackieho Chana, Police Story není na akci tak bohatá jako jiná - nejlepší Jackieho díla klasického východu, ale na 80. léta má relativně neurážející děj, který byť jen v povrchnosti, udržuje film dobře pohromadě. Z akce je třeba určitě vypíchnout průjezd slumy a mnoho, mnoho efektně rozbitého skla :) Humorná vložka, speciálně pak epizoda s Chanovou přítelkýní, je však, jako každá jiná vložka, tak trochu na pi... Zkrátka podařená Police Story je, ale žádný zázrak v ní neshledávám, zvláště pak ve srovnání s top 80s Smrtonosnou pastí a zbraní... 7/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tom bylo, jak svou přítelkyni "sundal" z toho jejího prdítka. Jinak je to typický hongkongský akční film Jackieho Chana, kde se bonusově málem zabil. Why not. Na odpočinek je to perfektní. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice příběh vcelku tuctovej, ovšem Jackie Chan je tady v neobyčejně parádní formě a to jak komediální, tak bojový a choreografie soubojů opět skvělá, i když sem už u Chana viděl nápaditější, ovšem to co na tomhle filmu stojí fakt za skouknutí jsou naprosto ojedinělý kaskaderský scény a jelikož to režíroval sám Chan, kterej je fakt naprostej šílenec v tomhle směru, tak jsou tam věci, který se prostě jinde vidět nedaj. Za všechny mluví jedna z posledních scén, kdy Chan ve výšce dobrých 10-15 m skočí na tyč, sklouzne po ní až dolu, prolítně sklem a ještě se zvedne a seřeže dva týpky a to vše zvládá Chan sám bez střihu, bez kaskadérů a podle mě i bez jištění, o čemž se dá lehce přesvědčit v závěrečných titulcích, kdy Chana dokonce odnášeli na nosítkách po jedný scéně. Krom toho se mimo akční sekvecnce jedná i o výbornou komedii, u který sem se fakt skvěle bavil, Chan svuj geniální komediální talent nezapře. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z Jackieho zlomových filmů, instantní klasika, zasloužený hit a první díl Jackieho nejdelší filmové série. Z filmu úplně prýští nadšení a nápaditost tvůrců, od úvodní automobilové honičky s epickým zdemolování slumu (zakončené efektním zastavením autobusu s padouchy, které později obšlehl Sly v TANGO A CASH), přes vtipný souboj s fejkovým vrahem, až po finále v obchoďáku, při kterém dostane Jackie pěkně do těla (svoje slíznou i obě ženské postavy), rozbije se absurdní množství skla a Jackieho sjezd po tyči s žárovkami dostaneme jako při sportovním záznamech několikrát z různých úhlů. Respektive až po závěrečné chanovské titulky s přeřeky a zraněními, o které nebyla nouze. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prečo musí Jackie do všetkého ťahať tú svoju komickú líniu! Jeho filmy mám rád, jeho akčné komédie nevynímajúc, no do niektorých filmov sa to proste nehodí. Z tohto by mohol byť akčný thriller ako delo, no proste komickosť to všetko skazí. Ale napriek tomu som sa Veľmi kvalitne bavil aj keď scenár nič moc. Škoda, že Jackiemu Hong Kong nestačil. Ostal by na vrchole ešte veľmi dlho! 80%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o prvotriednom policajtovi, ktorý sa zúčastní veľkej akcie proti vplyvnému obchodníkovi s drogami, ale aj napriek jeho snahe to nevyjde úplne ideálne a proti obchodníkovi nie je dostatok dôkazov. A tak dostane za úlohu chrániť obchodníkovu známu, ktorá má proti nemu vypovedať, ale zločinci sa nezastavia pred ničím a dokonca na policajta hodia vraždu. A tak musí urobiť všetko preto, aby zločinca konečne dostal a seba očistil. Spracovanie je celkom slušné, síce občas by to chcelo pridať trochu dynamiky, keďže hlavne pred záverečnou fázou to miestami stojí zbytočne na mieste a tiež je tu cítiť až prílišný kontrast v nálade, keďže občas je to typicky bláznivé a inokedy zase dosť vážne, ale aj tak mi to sadlo. Opäť to väčšinu času pôsobí správne svižne a sviežo, zápletka je pre potreby filmu úplne ideálna, pričom sa tu nájde niekoľko mojich obľbených prvkov, ako ochrana svedka pred zabijakmi alebo nespravodlivé obvinenie, takže aj dejovo ma to bavilo, výnimočných scén je tu dostatok a tak väčšinu času sa je rozhodne na čo pozerať. Akcie je tu priemerné množstvo a som s ňou spokojný. Na Chanove pomery je síce pestrejšia, než väčšinou, okrem tradičných súbojov nechýba ani nejaká tá streľba a naháňačky, ale práve tento zvyšok ma zase tak moc nebavil. A tak úvodná akcia je síce až prekvapivo veľkolepá, ale výraznejšie ma bavila len sekvencia s autobusom, no následne sa už nájdu aj nejaké tie súboje, ktoré síce nemajú až tak prepracovanú choreografiu, ale aj tak sú dobre zvládnuté a pôsobia správne živelne a surovo. A najviac sa mi páči rozhodne celé finále v obchodnom dome, ktoré okrem skvelých sobojov a kaskadérskych kúskov vyniká hlavne nekompromisným zneškodňovaním protivníkov o rôzne sklenené predmety. Čo sa týka humoru, je ho tu možno až zbytočne moc, pričom aj tak väčšina nie je ani moc vtipná, ale ani ma nerušil a predsa len pár scén ma pobavilo. S hereckým obsadením som spokojný, Jackie Chan je tu viditeľne vo vrcholnej forme, k tomu slušné ženské zloženie, či už Maggie Cheung ako jeho priateľka, alebo Brigite Lin v úlohe svedkyňe, no bavil ma aj Bill Tung ako policajný nadriadený. Len by to chcelo lepších záporákov. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, Jackie Chan to zvláda bez problémov nielen pred kamerou, ale je aj viditeľne schopný žánrový režisér. Takže na vrcholné akčné diela Jackieho Chana to síce nemá, predsa len viaceré jeho filmy mi prišli zábavnejšie a s kvalitnejšou akciou, ale aj toto je slušná zábava, ktorá nesklame ani po viacerých pozretiach. 74% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Vynikající filmový zážitek, mnoho vtipných sekvencí střídá dobře natočená "Jackie Chan" akce. Mohu říci, že jsem se po celé délce kvalitně bavil (i když asi prvních 10 minut mě přišlo tak trošku chaoticky natočeno, ale to byl asi tak jediný záporný moment celého filmu). Mé hodnocení 5 hvězdiček... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

V průběhu celého filmu se Jacky neohroženě vrhá do výborně připravených soubojů. Což je věc dnes podle mě docela nevídaná. Nicméně tady se skutečně bojuje pravidelně:) a hlavně - choreograf odvedl perfektní práci. Přesto mě některé pasáže nesedly, mám radši drsnější příběhy a tu komediální část bych si klidně odpustil. Jenže jinak to zřejmě u jeho filmů nejde - hlavně vše s humorem. Naštěstí se většina komiky dá hravě překousnout a především poslední cca půlhodinka je naprosto brutálně nemilosrdná, což mě hrozně potěšilo. Rozhodně jeden z jeho nejlepších filmů! ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Kinematografia pohybu - to je Hong Kong. A Jackie Chan je jednou z jeho najjasnejsich hviezd. Neustavajuci pohyb, freneticka akcia - toho je Jackie priam synonymom. A Police story - jeden z jeho najlepsich filmov je toho tiez dokazom. Pribbeh je druhorady. Celkom sice odsypa (vdaka viac ci menej humornym scenam), je vsak len vyplnou medzi akcnymi scenami. Pardon, musim napisat AKCNYMI scenami. pretoze akcia v Jackieho podani sa neda pisat inak ako s velkymi pismenami. Jackie je totizto maniak, sialenec, samovrah - ano, to su tie vystizne slova. Aj keby dakto pri neakcnych scenach nedajboze zaspal, ked sa k slovu dostane AKCIA, hned sa zobudi. To, na co iny potrebuju dablerov, lana a neviem ake efekty - on zvlada s vacsou eleganciou ako vacsina ludi obycajnu chodzu. Nieje to v tomto pripade kung-fu (o tom sa dalo hovorit hadam len v starich kuskoch z dob Drunken mastera). Je to styl zober-vsetko-co-mas-po-ruke-a-pouzi-to-aby-si-niekomu-rozmlati-drzku. Veru Bruce Lee prisiel s Jet Kune Do, Jackie s tymto. Vzkaz pre tych, co Jackieho nemaju radi : Nepozerajte jeho americke filmy, ale jeho Hong Kongske kusky a zacnete ho milovat (9/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bravurní akce té nejvynalézavější hongkongské školy.. Jackie Chan s lehkostí překonává kaskadérské překážky i infantilní scénář, rozdává rány a ve výborně zvládnuté choreografii nechává vzpomenout na staré dobré (akční) časy!! Navíc je moc zábavné sledovat, kolik zaoceánských režisérů se Chanovou akcí nechalo inspirovat.. Škoda jen Chanových pozdějších amerických přehmatů.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z důvodů, proč se dopředu nedívám na hodnocení a komentáře na ČSFD. Totiž, podle toho, co se zde píše, jsem čekal opravdu nejlepšího Chana, ale bohužel. Je to nadprůměrná chanovka, to jo, ale myslím, že nejlepší není. Chan možná umí točit skvělé bojové scény, ale nedokázal je poslepovat tak, aby divák nemusel zívat. Škoda. Takže za mě rozpačité 4 hvězdy a poučení, že ne vše, co se zde píše, musí být nutně pravda. ()

Související novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Reklama

Reklama