Reklama

Reklama

Kevin Chan je úspěšný hongkongský policista. Se svou přítelkyní Mai mají pěkný vztah. Mai si Kevina váží za to, jak profesionální a oddaný je své práci. Při dopravní kontrole Kevin zjistí, že pan Fu, kterého v předchozím dílu „dostal“ do vězení, byl předčasně propuštěn. Prý mu dle lékaře zbývají poslední tři měsíce života… je zřejmé, že se nějaký doktor nechal podplatit. Pan Fu vyhrožuje Kevinovi i jeho přítelkyni. Chce ho prostřednictvím svým zaměstnanců zastrašit a odradit od policejní práce. Když se Kevin popere s lidmi od pana Fu, musí si o incidentu promluvit se svým šéfem. Během toho se s ním Kevin pohádá a rozhodne se odejít od policie. Kevin se s Mai chystá odletět na dovolenou na Bali, když ho v obchodním centru potkají jeho bývalí kolegové a řeknou mu, že tam byla nahlášena bomba. Kolegové chtějí od Kevina pomoct, jsou oproti němu nezkušení. Kevin (tou dobou už mimo službu u policie) zajistí evakuaci osob. Ukáže se, že hrozba umístěnou bombou byla skutečná, po evakuaci dojde k výbuchu, který způsobí značnou škodu, ale nikdo nezemře. Kevinovi nadřízení chtějí, aby se vrátil do práce. On souhlasí. Mai ale z jeho návratu k polici není nadšená, musí na dovolenou na Bali odletět sama a kvůli Kevinovi bez svého pasu. Chce se s Kevinem rozejít, protože cítí, že je pro Kevina nejdůležitější jeho práce. Kevin se pouští do vyšetřování bombového útoku. Mezi tím panu Fu volají vyděrači. Chtějí po něm milion dolarů, nebo dojde k dalšímu výbuchu. Pan Fu má zakázáno kontaktovat policii, ta však odposlouchává jeho telefon a o vydírání se dozvídá. Díky odposlechu se policii podaří zjistit, že jeden z vyděračů telefonoval z telefonní budky na ulici Tai Po. Když se jde policista na místo podívat, vyděrač ho zbije a vezme mu zbraň. Kevin se pouští do operativní práce. V přestrojení se setkává s mužem, který mu může prodat nelegálně vyrobenou bombu. A díky tomuto prodejci se setkává i se skupinou vyděračů... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Dvojku Police Story jsem viděl ještě před prvním dílem. Opět moje srdcovka z dětství, ještě větší protože jsem tenhle díl viděl jako první z célý série policejního příběhu. Tohle pokračování se mi líbí nejvíc ze všech dílů. Měli jsme to tenkrát nahraný na videokazetě z televize, byl to nějakej málo známej program, tak že už nevim jak se jmenoval, ale dávali tam tenkrát hodně Jackieho Chana a další kung-fu filmy. Příběh krásně navazuje na první díl. Děj ve dvojce se mi líbí mnohem víc, teroristi co vyhrožují bombovým útokům. Choreografie Jackieho Chana je opět skvělá. Opět závěrečná bitka v továrně je výborně natočená a kaskadérský kousky Jackieho zase nemají chybu. Skvělý provedení výbuchů ve filmu, výbuch továrny a ohňostroj na závěr je už jen malou třešničkou na dortu. Jak už je zvykem v Jackieho filmech v závěrečných titulcích, opět záběry nepovedených scén, zranění herců a song Jackieho Chana. Pro mě nejlepší díl týhle série. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale pokles kvality ve druhé polovině filmu je znatelný. Největší slabinou o proti předcházejícímu dílu je asi přílišná američnost. Málo nápaditých soubojů, žádná akce srovnatelná s tou v nákupním centru. Na druhou stranu je zde výrazně lepší kamera a "vážné" dialogy (ty co posouvají děj a nemají svou úlohu jako gagy) jsou smysluplnější. ()

Reklama

tommy187 

všechny recenze uživatele

Jackie už tradične vo svojej úlohe výborný ... V podstate sa jeho filmy veľmi ťažko hodnotia, lebo hoci nie sú umelecky najzdatnejšie sú výborné "oddychovky", a mám ich osobne veľmi rád. V tomto filme sa dal Chan na scenár a réžiu, zároveň si zahral hlavnú úlohu ... To mu trochu vyčítam, ale svojím spôsobom to zvládol nadpriemerne. 70% *** ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Podle mého skromného názoru ještě lepší než skvělá jednička.Je zde trochu upozaděn humor na úkor akce,což může někomu vadit,zato mě to právě takhle nadávkované dokonale vyhovuje.Jackie se předvádí ve vrcholné formě a finále je opět naprosto perfektní.A ten skok z autobusu do bilboardu,to je prostě úlet.Když si člověk uvědomí,že to všechno Jackie podstupoval sám,musíte toho chlapa obdivovat.Ještě víc pak po závěrečných titulcích.Trojku musím urychleně sehnat! 95 % ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Druhá Police Story je trochu ve stínu prvního dílu. Možná neprávem. Jackie podstatně zvážněl, přidal důraz na dějovou linku a akční scény dávkuje o něco střídměji. Přidal také na stopáži (viděl jsem dvouhodinovou verzi), takže se lehce mohlo stát, že by film mohl mít pomalejší tempo. Naštěstí se tomu tak nestalo. Film příjemně odsýpá. Jackie musí bojovat ze záporáky z jedničky, kteří mu obstarají většinu zábavy v prvních dvou třetinách filmu. Mezitím se děj soustředí na vyšetřování vyděračů, což vyvrcholí expolozivním finále. Dvojka Police story má dvě velké akční scény (v parku a závěr), plus několik menších. Nutno říct, že jsou naprosto geniální. Jackie v prvních dvou Police Story vytáhl to nejlepší, co v něm vězí a vytvořil tak nesmrtelnou legendu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Maggie Cheung si během scény kdy má podběhnout padající kovové rámy těžce poranila hlavu a nebyla schopna dokončit natáčení. Byla proto pro zbývající scény nahrazena dablérkou a je zabíraná pouze z dálky. (Raztubyl)
  • Scéna exploze továrny, která byla vytvořena za pomoci několika tun výbušnin, byla největším výbuchem, jaký byl do té doby v Asii natočen. (Rominator)
  • Film existuje ve třech sestřizích. Nejdelší verze snímku je japonská 122 min., následuje honkongská se 101 min. a americká s 92 min. (Rominator)

Reklama

Reklama