Reklama

Reklama

Kevin Chan je úspěšný hongkongský policista. Se svou přítelkyní Mai mají pěkný vztah. Mai si Kevina váží za to, jak profesionální a oddaný je své práci. Při dopravní kontrole Kevin zjistí, že pan Fu, kterého v předchozím dílu „dostal“ do vězení, byl předčasně propuštěn. Prý mu dle lékaře zbývají poslední tři měsíce života… je zřejmé, že se nějaký doktor nechal podplatit. Pan Fu vyhrožuje Kevinovi i jeho přítelkyni. Chce ho prostřednictvím svým zaměstnanců zastrašit a odradit od policejní práce. Když se Kevin popere s lidmi od pana Fu, musí si o incidentu promluvit se svým šéfem. Během toho se s ním Kevin pohádá a rozhodne se odejít od policie. Kevin se s Mai chystá odletět na dovolenou na Bali, když ho v obchodním centru potkají jeho bývalí kolegové a řeknou mu, že tam byla nahlášena bomba. Kolegové chtějí od Kevina pomoct, jsou oproti němu nezkušení. Kevin (tou dobou už mimo službu u policie) zajistí evakuaci osob. Ukáže se, že hrozba umístěnou bombou byla skutečná, po evakuaci dojde k výbuchu, který způsobí značnou škodu, ale nikdo nezemře. Kevinovi nadřízení chtějí, aby se vrátil do práce. On souhlasí. Mai ale z jeho návratu k polici není nadšená, musí na dovolenou na Bali odletět sama a kvůli Kevinovi bez svého pasu. Chce se s Kevinem rozejít, protože cítí, že je pro Kevina nejdůležitější jeho práce. Kevin se pouští do vyšetřování bombového útoku. Mezi tím panu Fu volají vyděrači. Chtějí po něm milion dolarů, nebo dojde k dalšímu výbuchu. Pan Fu má zakázáno kontaktovat policii, ta však odposlouchává jeho telefon a o vydírání se dozvídá. Díky odposlechu se policii podaří zjistit, že jeden z vyděračů telefonoval z telefonní budky na ulici Tai Po. Když se jde policista na místo podívat, vyděrač ho zbije a vezme mu zbraň. Kevin se pouští do operativní práce. V přestrojení se setkává s mužem, který mu může prodat nelegálně vyrobenou bombu. A díky tomuto prodejci se setkává i se skupinou vyděračů... (TV Prima)

(více)

Recenze (109)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Viditelně svázanější než jednička stejně jako menší odvaha tvůrců riskovat Chanovo zdraví( nebo to je jen můj pocit, že to finále je oproti jedničce prostě slabé?). Jsem rád, že se také snížil počet Chanových grimas,které měly být vtipné, ale na mě často působily trapně. Ve dvojce jsem však opět nenašel dostatek zajímavých prvků, který by mě uspokojil a zase musím dát relativně nízké (oproti ostatním) 3*. Přesto pokud jste věrným fanouškem Chana a stačí vám jen pocit "ten kluk se mohl při tomhle skoku zabít" ke spokojenosti, určitě budete dávat 4-5* a budete křičet spokojeností. Já ne... Ovšem závěrečné titulky jsou opět vynikající a popravdě, někdy bych si prohlédl všechny ty zkažené záběry v nějakém dokumentu, to by bylo jasné maximální hodnocení... ()

woody 

všechny recenze uživatele

Dvojka sice nemá uvolněnost a vtip jedničky a jde chvílemi do velmi vážného tónu(mučení Jackieho teroristy)ale závěr to vše nahrazuje.Důstojné pokračování což se o trojce říct nedá. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jackie buď musí bezmezně milovat film i svojí práci nebo je nehorázná držgrešle a jeden plat mu nestačí. Posuďte sami - zpívá tu ústřední píseň, hraje tu, vtipkuje tu, napsal to, výraznou měrou se podílel na choreografii, ošetřuje zraněné kaskadéry, ostatně i sám nemálo kaskadéruje a jen tak mimochodem si to rovnou i zrežíroval. A všechno tohle dělá ještě o pomyslný chlup z hrudi čínského chocholatého psa lépe než minule. Ovšem možná je to tím, že mi tohle, ne snad přímo vážnější, ale určitě méně rozjuchané a každopádně akčnější pokračování sedlo prostě více. Ale opravdu pouze o chlup. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan se tu nehorázně překonává a to jak bitkama tak i velmi příjemným humorem. Tohle je prototyp takovýho toho zábavnýho filmu o poldovi dobrákovi, co se bije s přesilou a nezvládá přítelkyni :) Dneska už se takovýhle akční jízdy prostě netočej a je to škoda. Co tam Jackie předvádí za akrobacii a choreografii je prostě nepopsatelný, radši se na to všichni podívejte. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dvojka je důstojným nástupcem jedničky, ale už to rozhodně neni tak kvalitní. Sice opět dostatečný množství parádních kaskaderských kousků Jeckieho Chana a solidní souboje, ostatně Chan to tady zase několikrát hustě schytal a měl zase o pár jizev minimálně na hlavě a obličeji víc, ale filmu tak trošku chybí to odlehčení z jedničky a tu a tam se najdou hluchý místa a kvůli tomu to neni tak zábavný, stejnětak tomu trošku schází větší svižnost příběhu, ale jinak sem se bavil dobře ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování. Podobně jako Rocky začíná sestřihem předchozího dílu, což je fajn, stejně jako následné zjištění, že Kevin byl za bordel, který minule nadělal při nahánění Kua, degradován k dopravákům. Ku se ale vrací z vězení a obtěžuje Kevina i jeho přítelkyni a Kevin musí řešit nový případ vyděračských bombových útoků... V HK filmech sice o exploze nikdy nebyla nouze, ale oproti Hollywoodu nebyly tak efektně natočené. Naštěstí se tu najde i dost tradičně dobrých bitek a žlutého, groteskově-pubertálního humoru. Jak vidno ze závěrečných titulků, Jackie při natáčení opět schytal svoje. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný krimi film s Jackie Chanom, ktorý je pokračovaním slušnej jednotky. Má dobrý príbeh o výbornom policajtovi, ktorý je za svoje nekompromisné správanie voči zločincom potrestaný a dokonca premýšľa o odchode z polície. No keď mesto začne ohrozovať mimoriadne nebezpečná skupina zločincov, ktorá uskutočňuje bombové útoky, pričom žiadajú veľké výkupné, vráti sa späť, aby ich konečne zastavil. Spracovanie je celkom slušné, síce zápletka už nepôsobí tak atraktívne, ako v prípade predchádzajúceho dielu, ale zase to v rámci tohto typu filmu pôsobí až prekvapivo seriózne a uveriteľne, dokonca niekedy aj celkom surovo, čo to príjemne oživuje. Jedine ma mrzí, že po úvodnej tretine, kde je nespočet zaujímavých sekvencií tempo filmu trochu upadne, ale zase nie až tak, aby to nudilo a stále mi to prišlo dostatočne dejovo zaujímavé, takže mi to rozhodne neprišlo len ako výplň medzi akčnými scénami, ako je to vo väčšine podobných filmoch zvykom. Akcie je tu celkom dosť a páči sa mi. Na rozdiel od predchádzajúceho dielu, kde tá akcia bola trochu pestrejšia sa tu zameriava hlavne na tie súboje a kaskadérske kúsky, čo mi ale vyhovuje viac, takže s tým určite nemám problém. Súboje síce ani teraz nemajú až tak prepracovanú choreografiu, ale aspoň stále pôsobia správne dynamicky a surovo, pričom sa tu stále nájde aj dostatok dobrých nápadov. A kaskadérske kúsky sú stále bezchybné. Najviac sa mi páči celé finále v továrni, ale nesklamú ani všetky tie súboje z priebehu filmu. A k tomu sa tu nájde aj niekoľko efektných explózií. Humoru je tentoraz podstatne menej, s čím tiež nemám problém a navyše tých pár scén sa aj celkom vydarilo, obzvlášť zakrytie úderu pred šéfmi bolo výborné. S hereckým obsadením som spokojný, Jackie Chan je stále v skvelej forme, ale tentoraz ma milo prekvapil aj svojim nekompromisným prístupom, keďže miesto takmer neustáleho úsmevu tu ide naštvane po svojich protivníkoch, opäť potešia Maggie Cheung a Bill Tung a záporáci sú síce o niečo výraznejší, než predtým, ale stále nie až tak, ako by som chcel. A réžia a technická stránka sú stále úplne ideálne. Takže síce toto pokračovanie neobsahuje nič, čo by sa mohlo rovnať skvelému finále jednotky, ale inak mi oba filmy prídu síce trochu iné, ale aj tak približne rovnako dobré. 73% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Druhá časť megaúspešnej série Jackieho Chana prichádza so všetkým na druhú. Niekedy je to však možno na škodu, pretože samotné akčné scény sú v tomto prípade až viditeľne za hranicou reality, výbuchov a akčných scén je tu toľko, že príbeh nedostáva prakticky žiadny priestor a dve zápletky s dvojicou gangstrov to len podčiarkujú. Nerozumiem, prečo to museli tvorcovia až takto veľmi siliť. Stačilo trošku ubrať na koncepte celého filmu a určite by bol znesiteľnejší. Za mňa sklamanie, ktoré umocňovala natívna reč v originálnom znení. 60%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Skvele pokracovanie, ktore mozno este o kusocek prekonava original. Z filmu sa vytratili groteskne humorne sceny (az na jednu vynimku, a ta ozaj stoji za to) a nahradil ich vyzrelejsi humor, pribeh je serioznejsi a tym padom aj presvedcivejsi. Akcie je skor menej ako viac, avsak ked uz na to pride...pani moji, to je nadhera! Zaverecny akcny ohnostroj je priam ikonicky pre akcny zaner ako taky. Po dopozerani som sa vznasal na vlne euforie, a vravel somsi: Tak toto bol narez! (9/10) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Podobně přehnaný jako jednička, ale tady mě víc zaujal ten příběh. Nepřišlo mi to až tak hrozně hloupý a neohrabaný jako v prvním díle. Navíc finále nemá chybu, ale nevím. Pořád mi na těchto Jackieho filmech něco chybí. Prostě dám stejný hodnocení jako u jedničky i když je asi dvojka o špetku lepší.65% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jackieho pomyslný vrchol. To co bylo naznačeno prvním díle pokračuje ve velmi zdařilém pokračování. Oba díly stojí na stejné úrovni. Prakticky jsou si totožné. Akce střídají vtipné scény, prostě vše co k tomuto druhu filmů patří. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Dražší než jednička, akčnější a vyrovnanejší co do poměru napětí a zábavy, ale méně osobité. Přesto absolutní nářez. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ve finále Police Story 2 je největší kontrolovaný výbuch (exploze továrny) jaký, kdy byl v Asii natočený za pomoci několika tun výbušnin. Podle Jackieho slov chce na scéně skutečně vidět atmosféru ... energii a proto tyto nebezečné záběry netočil před modrým pozadím (dpověď na otázku v Jackie Chan: Fast, Funny and Furious proč takhle riskuje). ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Směs akce, komedie a romantiky, jak to mají mazlíčci rádi - nebo aspoň já určitě. Ještě více než film samotný mě ovšem zaujaly tradiční nepovedené záběry - obvyklá porce úrazů a nehod, ale i pohled na kamerovou techniku - Jackie rozkopne filtr kamery a poté se potuluje kolem výřadu takových deseti dalších kamer. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je teprve maso, ať jde o monumentální únik vybuchlé továrny, nebo naprosto epické bitky. Tohle mi ukázalo nádhernou akci a to že Chan je prostě šílenec. Tomuhle dílu dávám 5*, protože se mi tu vše líbilo. Příběh, akce, humor, atd... Prostě totální nářez. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Opět tu máme policejní příběh, tentokráte více zaměřený na samotného Jackieho a jeho přítelkyni Maiu. Říká se, novým kouskům psa nenaučíš(nebo tak nějak:-)), ale Jackie nás dokáže vždy překvapit, i zde nám totiž ukazuje, kolik se toho dá vymyslet v soubojích jeden na jednoho(občas i jeden na 5 a více:-)) Všechny PS jsou si podobné filmy a těžko zhodnotit, který je lepší nebo horší, ale jisté je, že jsou všechny vynikající...75% ()

Reklama

Reklama