Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spaghetti western s pistolníkem Djangem, kterého tu představuje další známá herecká osobnost tohoto subžánru, Gianni Garko. Jako lovec odměn pronásleduje banditu Manuela (Claudio Camaso), jenž unesl dceru jednoho z mužů, který ho dostal do vězení. Bandita je obklopen tlupou kumpánů a pomáhá mu také jeho otec (Fernando Sancho). Vizuálně kvalitní western je fanoušky považován za jeden z nejlepších z řady „Pseudo-Django“. (Mariin)

(více)

Recenze (14)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny a vyslovene priemerny spaghetti western, ktory nema na kulty ako dolarova trilogia Sergia Leoneho, Velka Prestrelka, Hlavou Dolu 1971, tenkrat na Zapade .......kulisy su vysloveny priemer, tempo v strede uplne zlavilo a dostavila sa priserna nuda, k tomu este vatovo plane plky. Ako, jo, zacalo to dobre, aj pribehovo ma to zaujalo - lovec odmien + unos dcery - len Romolo Guerrieri-Girolami mi fakt nic nehovori, rezisersky je to ruinne natocene, bez kuska invencie, originality. Lacnejsia verzia Dolarovej trilogie a typicky produkt westernovej inflacie zo 60. rokov. Nuda, sed a priemer, nechapem ludi co tento film vychvaluju : 48 % ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Django a pre pár dolárov navyše. Jasné, je to vykrádačka, Garko nie je Eastwood a Camaso vonkoncom nie je Volonté... ale je to s chuťou natočené a plné prestreliek a zábavných nápadov. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Standardní úroveň spaghetti westernu ze série Pseudo-Django, kterého tu představuje Gianni Garko, nepochybně sympatičtější a herecky zajímavější než původní prototyp Franco Nero. Scénář sice není nijak oslnivý, asi až do 50. minuty jsem měl pocit, že se stále čeká až skončí úvod, ale výborná hudba N. Orlandi a poměrně kvalitní vizuální složka filmu rozhodně nenechá klesnou hodnocení pod tři hvězdičky. Django v podání Garka se nestydí za lásku a dokonce ani za slzy. Pro zajímavost: z původního Corbucciho filmu se tu objeví pohledná L. Nusciak a banditu Manuela hraje Claudio Camaso, bratr G. M. Volonté...Jakkoliv nemám nijak zvlášť v oblibě Corbucciho Djanga, musím uznat, že je přece jen lepší než toto volné pokračování. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Spaghetti které má hloubku a netočil to Leone? Velmi překvapivé a osvěžující. Vynikající herecký výkon G. Garka jehož Django není pouhý málomluvný a chladný lovec odměn nýbrž skutečný člověk s city co dokáže milovat a přijímat bolest. Skutečný tahoun filmu. Jeho protějšek Claudio Camaso nezapře rodinou podobu se slavným Volontém ba ani na hereckém poli. Vskutku slizký had. Režie je nápaditá a dynamická. Dočkáme se spousty pamětihodných scén. Vše podkresluje naprosto skvělá a netypická hudba Nori Orlandi. Vše působí přirozeně a dynamicky. Na takovou scénu dostavníkem budu vzpomínat dlouho. Drsný! ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Garko jako cynický Django? No nevím. Na Cobrucciho Djangovi se chtěla přiživit stovka dalších filmů. V těch lepších případech zůstalo jméno Django jenom v názvu, v horších tak nazývali i hlavního hrdinu. Tady hraje navíc stejná herečka jako hrála v původním Djangovi a ještě k tomu prakticky stejnou roli v podobně vypadajícím baru. S Djangem prožívá milostný románek. Garko mi k tomu přišel, že se snažil kopírovat Nera. Kvůli tomu mi pořád přicházelo na mysl srovnání s Cobrucciho westernem. Děj mi nepřišel moc zajímavej a zamilovanému Garkovi, i přes jeho dobré herecké schopnosti cynismus prostě uvěřit nedokážu. Co jsem hodně postrádal byla ironie, takže nakonec asi budu jeden z mála komu se vtipný Girolamův Johnny Yuma líbil podstatně víc. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama