10.000 dollari per un massacro

10,000 Dollars for a Massacre

Western

Itálie, 1967, 100 min

Nora Orlandi

Dávno již zapomenuté snímky "spaghetti" s prostě neodolatelnou půvabností a skvělým ozvučením..(24.6.2009)

Standardní úroveň spaghetti westernu ze série Pseudo-Django, kterého tu představuje Gianni Garko, nepochybně sympatičtější a herecky zajímavější než původní prototyp Franco Nero. Scénář sice není nijak oslnivý, asi až do 50. minuty jsem měl pocit, že se stále čeká až skončí úvod, ale výborná hudba N. Orlandi a poměrně kvalitní vizuální složka filmu rozhodně nenechá klesnou hodnocení pod tři hvězdičky. Django v podání Garka se nestydí za lásku a dokonce ani za slzy. Pro zajímavost: z původního Corbucciho filmu se tu objeví pohledná L. Nusciak a banditu Manuela hraje Claudio Camaso, bratr G. M. Volonté...Jakkoliv nemám nijak zvlášť v oblibě Corbucciho Djanga, musím uznat, že je přece jen lepší než toto volné pokračování.(26.2.2011)

Spaghetti které má hloubku a netočil to Leone? Velmi překvapivé a osvěžující. Vynikající herecký výkon G. Garka jehož Django není pouhý málomluvný a chladný lovec odměn nýbrž skutečný člověk s city co dokáže milovat a přijímat bolest. Skutečný tahoun filmu. Jeho protějšek Claudio Camaso nezapře rodinou podobu se slavným Volontém ba ani na hereckém poli. Vskutku slizký had. Režie je nápaditá a dynamická. Dočkáme se spousty pamětihodných scén. Vše podkresluje naprosto skvělá a netypická hudba Nori Orlandi. Vše působí přirozeně a dynamicky. Na takovou scénu dostavníkem budu vzpomínat dlouho. Drsný!(10.6.2011)

Srovnatelné s Leoneho westerny, skvělá hudba.(14.2.2010)