Reklama

Reklama

Odvážná hyena

  • Hongkong Xiao quan guai zhao (více)

Obsahy(1)

Lung se naučil kung-fu od svého dědečka. Má od něj však přísný zákaz předvádět své dovednosti cizím lidem. Lung neuposlechne a pustí se do rvačky se třemi podvodníky. Když je bez problémů porazí, nabídnou mu práci v nepříliš úspěšné škole kung-fu. Svým působením ve škole a předváděním specifického bojového stylu upoutá pozornost dědečkova dávného nepřítele. Ten již léta touží po jeho smrti a nyní se mu podaří dosáhnout cíle. Zoufalý Lung se rozhodne pomstít dědečkovu smrt. Zatím však není natolik dobrý, aby dokázal porazit silného nepřítele. Až po tvrdém tréninku bude připraven na nejtěžší souboj svého života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

foundation 

všechny recenze uživatele

Z Odvaznej Hyeny som mal velmi zmiesane pocity. Natocene to je tak nejak amaterskejsie ako ine Jackieho filmy, vtipky tam sice su ale az na dva alebo tri su skor take stupidnejsie.A hlavne to specialne bojove umenie na konci kde ked ho mlatil a on sa rehotal mi prislo take dost trapne ale priznavam ze som sa zasmial aj na tom. Jakcie je proste Jackie no :D ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu Drunken mastera se Jackie rozhodl, že převezme větší kontrolu nad svými filmy (lépe řečeno bylo mu to dovoleno). Choregrafii bitek už si zkusil v předchozích filmech, ale tentokrát přidal i režii. Jackie nevymýšlel nic nového, spíše pokračoval ve stylu nastaveném ve filmech, které dělal s Yuenem Woo Pingem. Takže zase nás čeká převážně komediální úvod a poté drama, trénink a pomsta. Jackie žije se svým dědečkem, trénuje kung-fu, ale má zákaz ho používat, aby neodhalil svůj styl. Takže je jasné, že Jackie ho použije v příštích pěti minutách. Poté co zbije trojici podvodníčků ho ti samí přesvědčí, aby s nimi otevřel školu kung-fu. Trik je v tom, že vždycky když přijde vyzývatel, tak mu Jackie v převleku nařeže a to přiláká studenty. Jackie nosí knírek, čepici, občas se převlékne za dívku. Začátek tlačí na komedii ještě více, než jeho předchozí filmy. Je zde i výborná scéna souboje s hůlkami, kdy se Jackie chce najíst a jeho dědeček mu vždy sousto sebere na poslední chvíli. Když dojde na drama, tak Jackie také přitlačil na pilu. Když jako šílenec útočí na záporáka, tak už jsem si říkal, že to už je trochu moc. Každopádně zúčtování je celkem povedené. Ať už je to souboj proti třem poskokům, nebo proti záporákovi, tak je to kvalitní a dynamická old schoolová klasika s tím rozdílem, že Jackie se při tom šklebí a směje jak šílenec. Zase jedna ze stálic našich televizí, kterou jsem viděl opakovaně, ale předchozí dva Pingovy snímky mám o chloupek raději. Chtělo by to trochu rovnováhy mezi bláznivou komedií na začátku a Jackieho psychotickým stavem ve druhé třetině filmu. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pánové a dámy první kung-fu film který jsem kdy viděl, bylo mi kolem 12 let a dost mě to bavilo dokonce i dvojka(ale ta se mi po letech už tolik nelíbí), ale tohle je prostě paráda, super kung-fu a naprosto dokonalé humorné scénky(bolí mě boty), a Chan byl fakt mistr. Tohle je prostě bezchybná choerograficky dokonalá taškařice, na kterou vždy rád kouknu. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto Chanovu dílku musím dat čtyři místo obvyklých třech. 90% bitek, 10% jednoduchého humoru. Škoda, že ten poměr Chan v pozdějších filmech obrátil. Ale hlavně je krása sledovat ten vývoj stylu. V úvodní bitce vidíme padouchův styl, a v závěru Jackie díky tomu jeho šílenemu stylu na způsob P. Sellerse, najde na každý chmat protiútok. Tak má vypadat kung-tu film. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po navrate od Yuen Woo Pinga k neschopnemu producentovi Lo Weiovi si Jackie konecne vydobyl moznost natocit si film podla seba a tak okrem hlavnej ulohy si tento film napisal, reziroval a vymyslel choreografiu bitiek. Po dejovej stranke je to klasicky oldschool PKP (prikorie, trening, pomsta) kung-fu film. Ale Jackie si ho prispôsobil na svoj styl a celu prvu hodinu len tak nezaväzne blbne. Ci uz v bitkach, ktore su viac zamerane na humor ako nejake pôsobive chvaty, tak aj v rôznych dejovych epizodkach. Az po hodine dôjde k tragedii za ktoru môze nepriamo Jackieho postava a tak nasleduje standardne pôsobivy trening a nasledna finalna pomsta, ktoru tvori 15 minut nonstop bitiek. A tie stoja za to. Prva polovica filmu mi pripadala slabsia, kedze sa tam nic dôlezite nedialo, ale v druhej film naberie grady a finale je plne pôsobivych chvatov. Hlavne Jackieho bitka s troma poskokmi hlavneho zaporaka je neskutocne dynamicka a obsahuje mnozstvo chvatov bez strihu. Duel s hlavnym zaporakom zase znova vo väcsej miere vyuziva komedialne prvky, kedze Jackie s nim bojuje vdaka emocionalnej technike kung-fu v ktorom strieda styly ktorych pohyby vyuzivaju rôzne emocne stavy. Je to neskutocne vtipne ale zaroven aj pôsobive. Jackie znova sebou hadze na zem na x spôsobov a zaporaka doslova umori. V tej dobe mal neskutocnu fyzičku. Takze hlavne vdaka skvelej druhej polovici davam aj stvrtu hviezdicku. Tymto filmom Jackie dokazal, ze si za svoj uspech môze sam. Je to proste multitalent. 7/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Jde o Jackieho režijní debut. (CrypzzXD)
  • Neobvyklé bojové scény - Shing Lung (Jackie Chan) bojuje prestrojený za škuľavého a mentálne retardovaného muža, prípadne preoblečený za ženu, pričom používa takzvané "emocionálne kung fu". (Peter-1307)
  • Okrem toho, že je to prvý film, v ktorom je Jackie Chan režisérom, zároveň je to jeho prvý projekt, kde už má sám posledné slovo pri choerografii bojových scén. (Peter-1307)

Reklama

Reklama