Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policista Rizzo přezdívaný Velká noha právě úspěšně dořešil případ v Johannesburgu, kde poněkud razantnějším způsobem převychoval překupníky a pašeráky narkotik. Po dobře odvedené práci si chtěl trochu odpočinout, ale místo toho se musí okamžitě pustit do dalšího případu. Tentokrát se vydává po stopách vrahů mladého Araba Omara Hakima a současně únosců, kteří se zmocnili botanika Cerulla. Ten se nechal jen pár dní před únosem slyšet, že objevil brouka, s jehož pomocí bude možno odhalit dosud skryté prameny nafty. Během vyšetřování Rizzo zjistí, že v únosu má prsty známý podvodník přezdívaný Švéd, který se právě chystá do Káhiry. Na takovém výletě Rizzo samozřejmě nesmí chybět _ k velké radosti Švéda, jenž o hromotlukovu přítomnost ani trochu nestojí. Ale ani policista to nemá jednoduché. Cestou se musí vyrovnat nejen s přítomností horlivého kolegy Caputa a černouška Boda, ale také s řadou vražedných útoků, které proti němu a jeho přátelům podnikají muži v hnědých burnusech a červených turbanech. Rizzova cesta plná rvaček, honiček a pěstních soubojů vede až k původci všeho zla, zrádnému Zakarovi, jenž se chce zmocnit profesorova tajemství a pak se zbavit všech svědků... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Rizzo už zase s malým děckem řeže zločince, tentokrát v Egyptě. Jinak ovšem film nepřichází s ničím, co by už nebylo vidět v předchozích dílech, ukázkový případ nastavované kaše, byť nastavované relativně slušně. Jediné nóvum je postava šíleného profesora, tu však snímek nemá být na co hrdý. Vědci přece nejsou nemožní, směšní a střelení trulanti, ale zábavní, milí a vtipní společníci. Silné **. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem cekal, ze bude ze serie o Rizzovi nejlepsi, jenze me prisel jako nejhorsi. Jediny klady filmu jsou zajimavy prostredi a Bodo s Caputem, ktery opet obstaravaj ty humorny scenky. Ale to je tak asi vse, co muzu na filmu pochvalit. Spencer uz zadny hlasky nerika, prvni bitka je az po hodine filmu a celkove tu jsou jen dve, vtipu tu taky moc neni a akce taky skoro zadna. V tomhle filmu se totiz hlavne keca. A to fakt misty dost nudi. Btw. nechapu, proc vsude o Rizzovi pisou jako o Velke noze, v prvnim dilu je Chlupac, v druhym a tretim Rizzo a v tomhle Maxi noha. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z nejlepších filmů Buda Spencera a stoprocentně nejlepší film ze série o poldovi přezdívaném Velká noha. Přesně to spojení humoru a akce, který vytváří dobrej film plus dokonalý dabing Rudolfa Hrušínskýho. A navíc řekněte, že ten malej černoušek není roztomilej? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak ty jsi mě chtěl vyhodit do vzduchu i s letadlem. Pak najednou dostaneš chuť vyfotit mě aparátem kalibru devět. Chci si popovídat s tvými přáteli a co uděláš ty? Strčíš mi do boty zmiji.” S budspencerovky rozdávajícím Rizzem, převlékacím Caputem a záškolákem Bodem jsem se vydal po stopách ropnýho brouka mnohokrát. Vždycky jsem se přitom dobře pobavil a jednou jsem ho málem i našel v Chemopetrolu. Jen jsem asi nebyl první. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Legendární Velká noha je zpět. A tentokrát musí vyrazit až do dalekého Orientu, kde se něco nekalého děje kolem ropy. Tam potkává přátelské i nepřátelské araby, zlatonosné opravdu milionové brouky, nějaké ty ziskuchtivé zločince a hlavně doslova zakopává o dobrodružství na každém kroku. Začátek nezapomenutelný a ten trpaslík taky ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je síce pravda, že Spencerovky neovplývajú hlbokými, premyslenými a skvostnými scenármi, no pravdou zase je, že vedia milo pobaviť a uvoľniť. Oddychový filmík s trochu kvalitnejšou pointou ako iné Budove filmy, veľa hluchých, naivných a pribrzdeným scén, no pre tú srandu je to aj tak fajný film. 75%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Opětovný návrat do Afriky našich starých známých - komisaře Rizza, inspektora Caputa a malého černouška Boda se také vydařil. Kriminální linie příběhu je dobrá, rvaček je také poměrně dostatek, humoru jakbysmet. Dále by stálo také ocenit perfektní český dabing Buda Spencera, v českém znění Rudolfa Hrušínského. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Talianská, akčná komédia v hlavnej úlohe s veľkým, pupkatým, zarasteným Budom Spencerom. Urastený, nervlý chlap, čo rozdáva rany ako keď kôň kopne. Tu si opäť zahral svojrázneho, neapolského detektíva Rizza, ktorý sa vyberie zjednať poriadok s bandou únoscou až do hlavného mesta Egypta, Káhiry. Tam pri vyšetrovaní odhalí prevratnú teóriu botanika Cerulla. Hmyz, ktorý dokáže lokalizovať ložiská ropy. "Milionový chrobák", čo by zmenil celý ťažiarský priemysel. O taký objav majú samozrejme nesmierny záujem aj nebezpeční, všetkéhoschopní ľudia z radov organizovaného zločinu. *** ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

...niekedy si myslim, ze Bud by sa v dnesnej dobe fanatickych Arabov mohol vratit a vsetkych ich tam pekne prefackovat ;-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě to lepší ze sólové kariery Buda Spencera. Nejvíce mě dostával ten malý škrček v Egyptě. Nakonec ho zavřeli do klece a bylo:) Jinak povedené uzavření výborné série o komisaři Rizzovi. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Z té druhé dvojice S+H mám raději Hurvínka, ale z italského dua se stejnými iniciálami mám radši Spencera. Ale bohužel nestačí na film sám. Je zde málo bitek, které ovšem opět, po tisící prvé, stojí za to. Jenže mezi nimi je ta vata zbytečně nudná. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo najde brouka najde poklad. Těžiště ropy. Bud Spencer bez Terence Hilla dokázal, že se neztratí a film má spád, hýři nápady a nějaký ten gag se taky najde. Jasně, dneska už to není až taková bomba jako před léty, kdy tyhle filmy frčely. Přesto je to kvalitní komedie. 70% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem měl Miliónového brouka velice rád, ale jako "dospělák" musím bohužel konstatovat, že dle mého názoru tvoří Bud Spencer s Terencem Hillem jednolitý celek a pokud ve filmu "existuje" jen jeden z nich, tak vyjma Podivného dědictví to většinou funguje jen napůl (půl dvojice - půl humoru). Film je veskrze nevtipný, na bitkách je vidět přibývající Spencerova váha, tudíš je na plátně docela neohrabaný. Dějově i režijně to není také žádná sláva. Když jsem viděl scénu na nádvoří s kašnou, hned jsem pochopil, kde vzali bratři Wachowští inspiraci pro svůj Burly Brawl v Matrix Reloaded ;-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale pro mě prostě nejlepší díl celé této série je jednička (Policajt Drábem). Milionový brouk samozřejmě opět potěší změnou prostředí, což přičítám tvůrcům jednotlivých dílů jako velké plus. Alespoň to nebylo jednotvárné. Rizzo (Spencer) si zase procvičil své pěsti a jeho tvrdé direkty si tentokrát velice zblízka prohlédlo několik Arabů. Co se týká jeho společníků, tak ti tu rozhodně nebyli do počtu a i od nich se dočkáme celé řady humorných situací. Bohužel i tentokrát mi tu chyběl více propracovaný příběh a hlavně si nešlo nevšimnout několika (ne)logických kopanců. 60% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Další dobrodružství skvělého herce nás zavede opět mezi padouchy ale ho nechce nikdo nasrat a ani se mu postavit do cesty. ()

Reklama

Reklama