Reklama

Reklama

Bela Lugosi Meets a Brooklyn Gorilla

  • USA The Boys from Brooklyn (více)

Obsahy(1)

Dva baviči, Duke Mitchell a Sammy Petrillo, se probudí v džungli na ostrově Cola-Cola kdesi v Tichém oceánu. Domorodý kmen, jenž ostrov obývá, přijme oba dva se všemi poctami a během jejich pobytu se Duke zamiluje do krásné Nony, dcery náčelníka, zatímco Sammy je na každém kroku pronásledován její korpulentní sestrou. Dalším obyvatelem ostrova je doktor Zabor (Bela Lugosi), který provádí experimenty s opicemi. Tomu se nelíbí vztah jeho asistentky Nony a Duka, proto se rozhodne svého soka proměnit v gorilu. (liquido26)

(více)

Recenze (6)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Newyorský zpěvák přeměněný ve zpívající gorilu, jeho kámoš komik s trapnými vtipy a veselými výstupy se cvičenou šimpanzicí (dokonce uvedenou v úvodních titulcích), tlustá domorodkyně, která jej pronásleduje, tropický ostrov s tygry, lvy (!) a hyenami (!!) a Béla Lugosi jakožto šílený doktor co touží prokázat Darwinovu teorii tím, že z šimpanze udělá gorilu a z člověka taky, a navíc komikovi skutečně připomíná Draculu. Starý harcovník tu navíc touží po sličné děvě (která dá kupodivu přednost zpěvákovi i v jeho nové podobě) a dokonce se ohání flintou... no, tak to tu ještě nebylo! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ano ano tohle je další z mnoha příkladů filmu "Tak špatné až je to zábavné". Tenhle film je dost často v knihách či dokumentech jako jeden z nejhorších filmů. Já s tím musím souhlasit, ale já mám problém že mě tyhle blbiny prostě přitahujou. A proto jsem si film maximálně užil. Film vyprávý o tom jak dva týpci spadly na ostrov(jménem Cola, nemusím snad říkat spojitost s Coca colou která je ve filmu dost zmiňovaná) a tam je jeden vědec, kterej mění lidi v opice. To je vlastně kostra jednoduchého příběhu, ale v jednoduchosti je síla. Horor ani náznak strachu ve filmu nehledejte tohle je čistá komedie. Komedie s hodně špatnýma maskama a kulisama. Bela Lugosi je překvapivě špatnej, jde vidět že už prostě netáhl, jeho hraní bylo takové "ospalé". Jiný herci taky nejsou dobří, ale ani špatný hlavní komediant mi lehce připomínal Jimma Cerreyho. Ty jeho ksichty byly dobrý. Jen jeho hlas se mi zdál poněkud ukňouaranej. A ty jeho vtipy pane Bože, takhle trapný(ale pozor je to naschvál) jen tak neuslyšíte. Ale vtipy které byly myšleny tak aby byly vtipné zabíraly dobře. Masky byly příšerné, vlastně tam je maska jen jedna a to maska opice, která byla fakt úděsná a nemělo by se jí bát ani děcko, ostatní masky, vypadaly jak ze šatníku mámy. Takže super film kterej je prostě špatnej. Já se nasmál(asi mi stačí málo), a je škoda že neznám víc takových "špatných" filmů. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa zmýliť názvom tohto snímku, ani žánrovým zaradením, ktoré je tu pri ňom uvedené. V žiadnom prípade sa nejedná o horror. Je to jednoduchá, hodne odľahčená, dobrodružná komédia o tajomnom doktorovi, ktorý prevádza na odľahlom, exotickom ostrove svoje zvrátené experimenty s opicami. Pokiaľ to nebudete brať vážne; máte radi staré čiernobielé, americké filmy a slabosť pre upírskeho veterána Belu Lugosiho, tak sa pri tom pobavíte. Na tri hviezdičky to u mňa vytiahol až samotný konec. Tento film je proste ako šialený, zlý sen. *** ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové info: BROOKLYNŠTÍ TROUBOVÉ SE STANOU OPICEMI V DŽUNGLI PLNÉ SMÍCHU!!! HORROROVÝ FILM, PŘI KTERÉM ZTUHNETE SMÍCHY!!! ____ Hvězda hororové ikony Bela Lugosiho byla po válce již zcela vyhaslá a chudák Bela bral každou hereckou příležitost v sebevětší pitomině, aby se uživil a jeho jméno nezapadlo v prach.Tohle měl být takový návrat mezi elitu, vznikla ale jenom obskurní záležitost, kterou mnozí zámořští kritici považují za nejhorší hollywoodskou komedii všech dob. Copak připitomělý scénář, ten se dal ještě přežít, stejně jako režijní přístup Beaudina, který všechno bral na první zátah (nikdy scénu neopakoval), ale herecké výstupy stand-up komika Sammy Petrilla mi téměř vzbuzovaly fyzickou bolest (v současnosti podobně trapným elementem je třeba Kevin Hart), takže jsem se musel hodně přemáhat, abych těch 70 minut přetrpěl. Jinak je zbytek v intencích doby – roztomilé kulisy, příšerné triky a srandovní maska gorilly, která musela vzbuzovat veselí už v době svého vzniku. Lugosi pořád vrhá ty své šibalské pohledy, pokuší se o mladou holku jako zamlada, ale je vidět, že už ho to asi moc nebaví. Ale nájem se musí z něčeho platit, že ano. Když to shrnu, podobných dobových kravinek jsem viděl spousta, ale budu se opakovat – Sammy Petrillo je učiněné zlo, kterému bych podobně jako Oktavianus přál nějaké dlouhé mučeníčko jako satisfakci za kulturní otřes, ze kterého se budu dlouho vzpamatovávat :o) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná blbost, která jen dokazuje, že se Bela Lugosi na stará kolena zbláznil, když lezl do takových podniků. Dokoukal jsem to a do odpadu nehodil jen kvůli Charlitě v roli domorodé krásky Nony, která sice hrát neumí, ale vypadá krásně a moc hezky se na ni kouká. Ale to je všechno. Jinak je to příšerné: zvlášť Sam Petrillo, který by si za opičárny v tomto filmu zasloužil dlouhé a pomalé rozemletí v hodně drásavém mlýnku na maso. Je to zkrátka špatné, špatné a špatné v každém ohledu. A kdokoli dal víc než jednu hvězdu, měl by začít uvažovat o psychiatrickém vyšetření. Rozumějte: já mám taky slabost pro staré béčkové filmy, ale i ty mohou být blbé. A to Bela Lugosi Meets a Brooklyn Gorilla opravdu je. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama