Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová hvězda Sheila Fayne (Dorothy Revier) se během natáčení v Honolulu na Havaji schází s bohatým Alanem Jaynesem (William Post Jr.), ale nechce se za něj provdat, aniž by se nejprve poradila s proslulým věštcem Tanaverrem (Bela Lugosi). Tanaverro ji konfrontuje s nevyřešenou vraždou filmové hvězdy Dennyho Maya před třemi lety a ona se rozhodne Jaynesovu nabídku k sňatku odmítnout. Sheilina přítelkyně Julie O'Neil (Sally Eilers) ji přemlouvá, že Tanaverro má na ni příliš velký vliv. Krátce poté ovšem nalezne Juliin přítel Jimmy Bradshaw (Robert Young) Sheilu zastřelenou v jejím pavilonu na pláži. Vyšetřování se ujímá inspektor Charlie Chan (Warner Oland) z policie v Honolulu. (mac000)

(více)

Recenze (6)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá detektivka odehrávající se na Honolulu. Charlie Chan a jeho pošahaný a přehnaně akční kolega, který obstarává humornou stránku filmu, řeší případ vraždy slavné herečky. Film má hodně pomalý rozjezd a je místy trochu rozvleklý, ale minimálně poslední půl hodina vtáhne diváka do děje a závěrečné odhalení vraha je nečekané. Toto je jeden z mála snímků, kde se Bela Lugosi dožil konce:-) ()

Arbogast 

všechny recenze uživatele

Celkom slušná detektívka s prekvapujúcim rozuzlením. Dostal som sa k nej "vďaka" Belovi Lugosimu, ktorý ale vo filme veľa priestoru nedostal. Hlavná postava - Charlie Chan, pôvodom Číňan, zdvorilý inšpektor polície v Honolulu, majúci "po ruke" vždy nejaký slogan, ženatý, otec snáď tucta detí, rieši prípad vraždy hereckej hviezdy - Shelah Faneovej. Film má hlavne ku koncu celkom svižný spád. Jediné, čo mi tam trocha vadilo, bol podľa mňa až neúnosne zbrklý Chanov japonský pomocník - Kashimo, ktorý hľadal stopu, aj keď sa žiaden prípad nevyšetroval. Som rád, že som sa k tomuto filmu dostal a rád si v budúcnosti pozriem aj iné Chanove prípady. The Black Camel je šieste najstaršie spracovania prípadov Charlie Chana, tretie najstaršie, čo sa dochovalo. Pre Warnera Olanda to bolo jeho druhé stvárnenie. Zaujímavosťou je aj to, že z prvých piatich Olandových stvárnení Chana sa dochoval iba tento jediný. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Film s na svou dobu překvapivě komplikovanou zápletkou a zajímavým rozuzlením. Po celou dobu jsem přemýšlel, zda bych chtěl být raději Charlie Chanem, pohodářským šéfem policie v Honolulu, nebo Mr. Tarneverrem, který se (zdánlivě) živí tím, že bohatým paničkám na Kailua Beach věští budoucnost z křišťálové koule a tahá z nich prachy. Na Havaji jsem sice dosud nebyl, ale jednu mou bývalku tam její někdejší partner vzal, ukazovala mi fotky právě z Kailuy - a je to tam pořád stejně nádherný, jako když tam před třiaosmdesáti lety řádil Dwight Frye v další své psychotické roli. Jen to chtělo víc akce, míň klábosení a víc Lugosiho. Ale i tak - dobré. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou třetí film s Charlie Chanem. Tenhle je ale pro mě zatím nejslabší a to i přesto, že si zde zahráli Bela Lugosi a Dwight Frye. Charlieho Chana zde hrál Warner Oland a já musím konstatovat, že víc mi v téhle roli sedí Sidney Toler. A možná i proto mi film až tak nesedl. Ikdyž zápletka a rozzuzlení je jako vždy překvapující. Slabší 3hvězdy. PS. pokud se ještě někdy budu vracet k filmům s Charlie Chanem tak budu vybírat ty kde tuhle postavu hraje Sidney Toler. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Charlie Chan je čínsko-americký detektív od spisovateľa Earla Derr Biggersa. Zaujme svojim slušných a úctivým správaním, vyznačuje sa dokonalým pozorovacím talentom a dôvtipnosťou, rád používa príslovia a porekadlá a väčšinou sa jeho príbehy odohrávajú v rôznych mestách sveta. V rokoch 1931 - 1937 sa v spoločnosti Fox Film Corporation rozhodli zveriť hlavnú úlohu švédskemu hercovi Warnerovi Olandovi a vzniklo s ním 15 filmových detektívok. Tento je druhý v poradí, príbeh je jednoduchý a točí sa okolo vraždy mladej herečky. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama