Reklama

Reklama

Nevěsta monstra

  • Česko Atomová nevěsta (festivalový název) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízkosti jazera Marsh zmizlo za tri mesiace už 12 ľudí. Polícia je bezradná, lebo nenašla žiadne stopy. Reportérka Janet Lawton (Loretta King) si myslí, že je za tým nejaké monštrum a preto sa rozhodne prehľadať jazero sama. Cestou však má nehodu a upadne do bezvedomia, z ktorého sa prebudí v laboratóriu Dr. Erica Vornoffa (Bela Lugosi). Janet čoskoro zistí, že za únosmi je práve Dr. Vornoff, ktorý sa snaží pomocou atómovej energie vytvoriť armádu superľudí, vďaka ktorým by získal nadvládu nad celým svetom. (pivo)

(více)

Recenze (101)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa napísať, že je to tak zlé, až je to dobré, ale ono je to tak zlé, až je to iba zlé. Tých pár úžasných amatérskych scén nezachráni nudný príbeh a neskutočne lopotne podanú myšlienku. Snáď ešte viac, ako v Pláne 9. Samozrejme, že po filme Ed Wood tento tragický fail berieme ako niečo, čo už poznáme a čo by sme mali mať z nostalgie radi, lenže z objektívneho hľadiska je to len film, ktorý občas zabaví neskutočnou tuposťou, ale aj tá guilty zábava je značne limitovaná. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Po druhý zkušenosti s Ed Woodem musím potvrdit, že ten člověk byl neuvěřitelnej patlal. Byl špatnej, ale díky tomu je to vlastně fenomén. Co však musím u týhle frašky (která je ovšem rozhodně lepší než Plán 9) vyzdvihnout, je odkaz na Draculu při Vornoffově hypnotizování. Lugosi měl moc šikovný ruce. ()

Reklama

packa 

všechny recenze uživatele

"Když vidím takový film, napadá mě jediné slovo: Ed Wood". Tak ten citát z Amadea není přesný, tam se mluví o tónech a Salierim, ale je naprosto výstižný. Bavil jsem se o chlup méně, než u Plan 9, proto jen čtyři hvězdičky. Každopádně Edův rukopis je nezaměnitelný. A ten fantastický závěr (Bela Lugosi "bojuje" s chobotnicí, nesmyslný závěrečný výbuch)!! ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale já se bavil výtečně a to je myslím pro hodnocení nejdůležitější. Herci jsou opravdu tak špatní, jak se o filmu traduje. Chobotnici se pokazil motor asi až v závěrečné scéně, protože v pár v předchozích scénách v doupěti, ještě jakési pohyby naznačovala (nevím jestli netahali členové štábu za drátky). Scénář je strašně naivní, ale celkem mě potěšil, protože to není taková slátanina jako u PLAN 9, a děj dává skoro smysl. Asi nejlépe lze film přirovnat ke starým českým studiovým pohádkám, které běžely ve Studiu kamarád, akorát že ony pohádky byly kvalitněji natočené, avšak mnohé z nich nebyly tak zábavné. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ďábelský Lugosi si hraje opět na doktora a tentokrát je to fakt hajzl. Na tenhle film jsem čekal opravdu dlouho a chtěl jsem pořádnou příležitost to zkouknout, ta nastala nedávno a faktem je že jsem se bavil. Bylo mi jasné co mám očekávat, a taky jsem dostal to co jsem chtěl. Začátek je neuvěřitelně atmosférickej a první setkání s Lugosim je démonické jako on sám. Tor Johnson skvěle sekunduje, ne nečekejte oskarové výkony ale dobře se na herce kouká. Nejlepší jsou bitky s chobotnicí které jsou fakt k popukání. Tohle je správný béčko. Nicméně je strašná škoda že čím blíže se blížíme ke konci tak tím víc keců. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Jediný z Woodových filmů, který si na sebe vydělal ještě za jeho života. Navíc hned po prvním uvedení v kinech. (DaViD´82)
  • Natáčení muselo být kvůli nedostatku financí krátce po svém začátku přerušeno. Přesto již některé scény byly natočeny. Když se po čase sehnal i zbytek peněz na dotočení, tak jich nebylo zase tolik, aby se již hotové scény přetočily. Vyvstal tedy problém s návazností, jelikož se mezitím měnil i scénář a přibyla postava detektiva Dicka. Dochází tak k bizarním situacím, kdy jsou mnohdy opakovány nejen informace dávno řečené, ale i naprosto shodné věty a dotyčné scény jsou tak zcela zbytečné (např. dvě probuzení Janet u doktora Vornoffa). (DaViD´82)

Reklama

Reklama