Reklama

Reklama

Abbott and Costello Meet Frankenstein

  • USA Bud Abbott and Lou Costello Meet Frankenstein
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva poštovní úředníčci v podání Abbotta a Costella převezmou jednoho dne dvě bedny, obsahující Draculu a Frankensteinovo monstrum, jež jsou určeny jistému McDogellovi do jeho domu hrůzy. Bedny se snaží zadržet také Lon Chayne jako Lawrence Talbot - Vlčí muž. Costello věří, že Dracula a monstrum jsou skuteční a brzy se o tom také přesvědčí, když oba ,,exponáty" ožijí. Abbott u toho není a tak mu nevěří. V té době přijíždí Talbot a spolu s Costellem přesvědčí Abotta, aby jim pomohl v pátrání po zmizelých. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Jak již psal uživatel DaViD´82, jedná se o velmi příjemné a povedené rozloučení se starou dobou klasického Univresal monster hororu. Člověku se ani, díky tolika skvělým filmům, které vznikly, nechce věřit, že trvala pouze 17 let (1931 - 1948). Zároveň je to důstojné rozloučení s Belou Lugosim, který se objevuje ve své tradiční roli hraběte Drákuly, která z něj přesně před těmi 17 lety udělala legendu. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Milá paródia/pokračovanie/ pocta jedného veľkého hororového fenoménu. Hodiť dvoch komikov medzi súboj titanov bol veľmi osviežujúci nápad. Nič iného sa vlastne po 18 tich rokoch fungovania série ani nedalo spraviť. Veľká škoda, že chýba Karloff, pretože Channey aj Lugosi si to veľmi užívajú. Ale Mladý Frankenstein je predsa len trochu lepší. Snáď sa niečoho podobného dočkáme aj pri Avengers. 8/10 ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Horrorová komédia s filmovými strašidlami štúdia Universal 30-tych a 40-tych rokov. Táto kombinácia Frankensteinovho monštra, Draculy, Vlkodlaka ( a Neviditeľného muža ) s bláznivou dvojicou komikov Abbottom a Costellom sa vydarila a ponúka nenáročnú zábavu. U nás neznáma dvojica začala spolupracovať v roku 1935 a za oceánom dosiahla veľké úspech vo filme, rádiu a neskôr aj v televízii. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Sice čtyři hvězdy, ale zdůrazňuju, že dost slabé (to je ta nevýhoda zdejší příliš úzké hodnotící škály). První polovina mě dokonce vysloveně zklamala, protože humor obskurní dvojice Abbott & Costello mi přijde stejně legrační jako třeba u dalších podivínů Laurela a Hardyho - tedy vůbec. Čím víc jsou ale vidět jednotlivá universalácká monstra, tím je to lepší a lepší, a když dojde k finále s běsnícím Frankensteinovým monstrem, tetelil jsem se blahem jako u původních originálních kousků. A kromě toho mě moc potěšil Lon Chaney jako Vlčí muž (ten jeho smutnej pohled, to je radost) a závěrečný vtípek s Neviditelným mužem. Na druhou stranu: na Lugosim je vidět, že už opravdu nemohl, má i minimální prostor a je na něj už smutný pohled. I proto je tento film z určitého pohledu strašně smutný až nostalgický: jedna éra definitivně skončila... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý ale kupodivu fungující mi komedie a hororu. Doposud pro mě neznámá komediální dvojice Abbott/Costello a proti nim dvojice Dracula(Bela Lugosi) a vlkodlak(Lon Chaney Jr.) a Frankensteinovo monstrum(Glenn Strange). Tohle mě fakt pobavilo. Na dvojici Abbott a Costello se budu muset podívat důkladněji. 4hvězdy ()

Galerie (57)

Zajímavosti (24)

  • Lou Costello se původně nechtěl natáčení účastnit. Tvrdil, že jeho malá dcera by byla schopna napsat lepší scénář. Přesvědčilo ho až 50 000 dolarů vyplacených předem. (liquido26)
  • Až do roku 2004, kdy byl natočen Van Helsing, se jedná o poslední film Universalu, kde se pohromadě sešla všechna klasická monstra - Drákula, Vlčí muž a Frankensteinovo monstrum. (liquido26)
  • Toto bylo podruhé a naposledy, kdy si Bela Lugosi zahrál ve filmu svou nejslavnější roli Hraběte Drákulu. (liquido26)

Reklama

Reklama