Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

kitano 

všechny recenze uživatele

Zaciatok slubuje vela, avsak okrem jednej vydarenej automobilovej nahanacky a skveleho zaveru - action ala Jackie, ma film prilis nenadchol. Pravdu povediac, nebyt akcneho zaveru ktory prisiel na poslednu chvilu, bol by som zaspal. Prvy krat mi Hong Kong-ska klasika priniesla sklamanie. Nieje to nijak tragicke, to nie, avsak Jackie ma omnoho vacsie pecky ako tohto "azijskeho Indiana Jonesa". (6/10) ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1787. hodnocený film: Jackie Chan v jedné ze svých nejlepších rolí. Mám rád přesně tenhle typ filmu, kdy se vám dostane směsice dobrodružství, akce i vtipu. Co jsem nevěděl, bylo, že Jackie Chan si film dokonce i režíroval. Snímek je plný akce a na svou dobu má i parádní vizuální efekty. Kýčovitá hudba k té době už tak nějak patří. Rozhodoval jsem se mezi 4* a 5*, ale nakonec přeci jen není ten film takový trhák, jako je druhý díl. Přes to všechno je to ale skvělý. 4* ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

S diablom bojoval uz samotny Schwarzenegger vo filme End of Days .... a daleko pred nim aj Jackie Chan ale s amazonkami, carodejom a kadejakou tou mytologickou cvargou, ktora sluzi na spatnej strane zakona. A ze je Chan vyborny bojovnik / a komik ....../, tato cvarga sa veruze poriadne zapoti pri boji ......... A popritom uz staci len do deja vhodne vlozit par komedialnych vsuviek a fajny film je hned na svete ...... 92 % ()

Kaučuk03 

všechny recenze uživatele

Pro mě poměrně zklamání, filmy s Jackiem neberu nějak vážně, jen se chci pobavit nad jeho kreacemi. Tady jich bohužel moc nebylo a děj zrovna také nebyl moc napínavý, ač se o to asi tvůrci snažili. Rádoby komické hlášky, hrozný dabing a hudba jak z italského porna ze 70 let. Tyhle aspekty prostě tenhle snímek poměrně srážejí, ale s úcty k Jackiemu dávám 3* plus za nepovedené scény při závěrečných titulcích. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina 80. let zastihla Jackieho v nejlepší formě. Navíc měl po návratu z nepříliš úspěšné mise v USA o motivaci postaráno. Díky tomu vznikly skvosty jako Police Story a Božská relikvie. Děj i žánr kopírují západní vzory, tempo, humor a akce odpovídají Jackieho gustu. Narážky na slavnější žánrové bratříčky nejsou výjimkou. Skvělá akce (honičky, útěky + závěrečná bitka), disko hudba věrná své době a klasická klauniáda, jenž v asijském filmu supluje, na západě obvyklé, břitké dialogy. Chan je hrdina a ostatní statisti, jako bonus rádoby démonický záporák, co víc od toho chtít? Prima zábava, která se netáhne a nehraje si navíc než je... 75% PS: točilo se v Jugoslávii, takže dost často uvidíte v záběrech škodovky a slovanské nápisy... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Ve 32. minutě filmu je při honičce rozbito auto Škoda 110 MB, Lada 1500 a VW Brouk . (Terva)
  • Během prvních scén se výrazně mění délka Jackieho vlasů. Ve všech předchozích filmech nosil Jackie dlouhé vlasy, až pro Božskou Relikvii se nechal ostříhat nakrátko. Avšak po nehodě při natáčení scény skoku ze zdi na strom, během které málem přišel o život, se rozhodl nechat si pro štěstí narůst opět dlouhé vlasy. (Raztubyl)
  • Hudební sekvence s kapelou „The Losers“ je narážkou na honkongskou rockovou kapelu „The Wynners“. Členy skupiny The Wynners jsou mimojiné Alan Tam, Anthony Chan a Kenny Bee. Všichni tři se ve filmu objevili. (HellFire)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama